Pomohla mu duálna kariéra. Tóth: Na kancelársky život som bol pripravený

Matej Tóth bol na 99. ročníku MMM v Košiciach účastníkom štafetového behu.
Matej Tóth bol na 99. ročníku MMM v Košiciach účastníkom štafetového behu. (Autor: Peter Jesenský)
Daniel Dedina|2. okt 2022 o 23:00

Na MMM bežal v rodinnej štafete. Košice opäť nesklamali, tvrdí.

Ako športovec dosiahol absolútny vrchol. Stal sa olympijským víťazom i majstrom sveta. Krátko po skončení kariéry sa stal vrcholovým funkcionárom.

Niekdajší vynikajúci slovenský reprezentant v chôdzi MATEJ TÓTH sa vlani stal riaditeľom Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica. Vo funkcii má za sebou už takmer rok.

„Času mám teraz určite menej. Je to náročné, ale cítim veľkú motiváciu,“ hovorí v rozhovore pre Sportnet.

Profesionálnu kariéru ste ukončili vlani na olympiáde v Tokiu. Ako hodnotíte obdobie, ktoré odvtedy nastalo?

Je to úplne iný život. Som rád, že som stále v športovom hnutí a môžem svojou troškou prispieť k napredovaniu slovenského športu i Dukly. Každý úspech, ktorý naši športovci dosiahnu, ma teší ako keby to bol môj vlastný.

Platí to aj pre projekty, ktorými sa nám darí zlepšovať podmienky. To všetko sú míľniky, ktoré ma posúvajú vpred a vďaka čomu to chcem robiť ďalej.

Máte v súčasnosti viac alebo menej času pre rodinu a súkromné aktivity ako počas aktívnej kariéry?

Určite menej. Športová kariéra bola vyšpikovaná v istých vrcholoch, ktoré zahŕňali sústredenia a odlúčenie od rodiny. Teraz som doma takmer každý deň, ale každý deň je aj kopec roboty.

Nie vždy je možné si dostatočne oddýchnuť. Je to náročné, ale cítim veľkú motiváciu, ak vidím, že to má význam a môžeme pomôcť športovcom.

Tóth si z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej preberá Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu.
Tóth si z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej preberá Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj Slovenskej republiky v oblasti športu. (Autor: TASR)

Ako vyzerá váš pracovný deň v pozícii riaditeľa Dukly?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Pomohla mu duálna kariéra. Tóth: Na kancelársky život som bol pripravený