Volko vyhral svoj rozbeh na ME. Verí, že môže bežať ešte rýchlejšie

Ján Volko počas behu na 60 m na halových ME v Istanbule 2023.
Ján Volko počas behu na 60 m na halových ME v Istanbule 2023. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. mar 2023 o 08:05

Už v rozbehu pokoril svoje sezónne maximum.

ISTANBUL. Slovenský šprintér Ján Volko si zaistil postup do semifinále behu na 60 m na atletických halových majstrovstvách Európy v Istanbule.

Vo svojom druhom rozbehu zvíťazil časom 6,62 s. O štyri stotiny prekonal svoje sezónne maximum a splnil základný cieľ, ktorý si pred ME stanovil.

"Som celkom spokojný, hoci na štarte som trochu zakopol. Celkový prejav bol dobrý. Verím, že čas sa dá ešte trochu skresať," povedal pre Českú televíziu.

"Vyšlo to tak ako sme si želali, ba aj nad očakávanie. Som rád, že som prekonal stres aj nervozitu, ktorá sa pred štartom objavila. Splnil som si cieľ, postúpil som z rozbehov. Čo bude ďalej, uvidíme. Všetko je v semifinále otvorené. Konkurencia je veľmi silná, avšak, nie je medzi nami nik, kto by jasne vyčnieval.

Nový povrch je rýchly, na Monde sa mi behá dobre. Naozaj som s výkonom v rozbehu veľmi spokojný. Vážim si aj to, že ma prišli do Istanbulu podporiť fanúšikovia, prevažne ľudia z môjho tímu," povedal Volko podľa webu atletika.sk.

Volko, ktorý má z halových šampionátov kompletnú medailovú zbierku v behu na 60 m a v Istanbule obhajuje bronz, nastúpi na semifinále po 16.45 SEČ. Súboje o medaily sú na programe taktiež už v sobotu a to o 18.55 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Volko vyhral svoj rozbeh na ME. Verí, že môže bežať ešte rýchlejšie