07.08.2024 07:30
Deň 12
Minúta po minúte
Live

Cez médiá si posielali odkazy. V Paríži mali bojovať o zlato, ale navzájom sa zničili

Josh Kerr a Jakob Ingebrigtsen vo finále behu na 1500 metrov na OH v Paríži 2024.
Josh Kerr a Jakob Ingebrigtsen vo finále behu na 1500 metrov na OH v Paríži 2024. (Autor: REUTERS)
Miroslav Kováčik|7. aug 2024 o 15:25

Josh Kerr a Jakob Ingebrigtsen zviedli ďalší pamätný súboj.

PARÍŽ. Prezident Svetovej atletiky Sebastian Coe predpovedal, že na finále behu na 1500 metrov na olympijských hrách v Paríži sa bude spomínať roky. 

Narážal tým na vyostrenú rivalitu medzi Jakobom Ingebrigtsenom a Joshom Kerrom, pričom tieto preteky mali aspoň na nejaký čas určiť, kto z nich je lepší.

Napokon ním bol Kerr, ale na veľké vyhlásenia si musel nechať zájsť chuť. Jeho víťazstvo nad Ingebrigtsenom totiž zatienil Američan Cole Hocker, ktorý senzačne získal zlatú medailu. 

"Je to neuveriteľný pocit. Cítil som, akoby ma niesol štadión a Boh. Moje telo to tak trochu urobilo za mňa," hovoril Hocker v prvej reakcii po zisku zlata.

Vraj ho zdolá so zaviazanými očami

Pred pretekmi bol kandidátom na bronzovú medailu a všetka pozornosť médií sa zamerala na britsko-nórsky súboj o titul olympijského šampióna.

Medzi Kerrom a Ingebrigtsenom je veľká rivalita. Obaja medzi sebou síce skoro nehovoria, no priamo či nepriamo si posielajú odkazy. 

Napríklad, keď vlani na MS v Budapešti Ingebrigtsen prehral súboj so svojim rivalom, pripisoval to tomu, že bojoval s chorobou. Dokonca sa nechal počuť, že pokiaľ je na sto percent zdravý, zdolá ho aj so zaviazanými očami.

VIDEO: Záznam z behu na 1500 m na OH v Paríži 2024

Kerr na to reagoval v tom zmysle, že si Ingebrigtsen neuvedomuje skutočné dôvody svojho pádu. Podľa Brita má okolo seba ľudí, ktorí mu na všetko prikyvujú a preto si neuvedomuje, že aj on má slabiny.

Odvtedy táto dvojica proti sebe súťažila iba raz. V máji 2024 sa stretli na podujatí Diamantovej ligy v Eugene, kde vyhral opäť Kerr.

Bolo to však na trati na jednu míľu. Kerr v tomto roku neabsolvoval ani jedny preteky na 1500 metrov, čo potvrdzovalo Ingebrigtsenove slová, ktorý Kerra označil za "Brita, ktorý nesúťaží". 

Slovnú prestrelku Kerr zakončil tým, že povedal: "V utorok to chcem vyriešiť." Napriek zisku medaily si však predstavoval iný scenár.

Senzácia, ktorú nečakal nikto

Nikola Karabatič (vpravo) v objatí so spoluhráčom
dnes 16:54
VIDEO: Hádzanárska legenda sa lúči. Francúzi na domácich hrách nezískajú medailuNikola Karabatič ukončil kariéru vo veku 40 rokov.
dnes 16:54
Tajmuraz Salkazanov.
dnes 09:20
Do Paríža priletel aj posledný reprezentant Slovenska. Vicemajster sveta sa cíti veľmi dobreTajmuraz Salkazanov sa už teší na piatkové voľnoštýliarske súboje v kategórii do 74 kilogramov.
dnes 09:20
Harrie Lavreysen.
dnes 14:07
Prekonal svetový rekord, no potom nastúpil Holanďan. The Beast stanovil najrýchlejší čas histórieV Paríži chce získať tri zlaté medaily, chýba mu už len jedna.
dnes 14:07
Slovenská šprintérka Viktória Forster počas rozbehov na 100 m cez prekážky na OH 2024.
Miroslav Kováčikdnes 10:50
Prekvapenie jej dodalo energiu, ale beh nezvládla. Nehádžem flintu do žita, vraví ForsterSlovenka obsadila vo svojom rozbehu šieste miesto.
Miroslav Kováčikdnes 10:50
Thomas Craig.
dnes 11:52
Austrálsky výbor musí riešiť problém. Člen tímu skončil v rukách polície, kupoval kokaínJeho totožnosť nebola zverejnená.
dnes 11:52
Momentka z plážového volejbalu pod Eiffelovou vežou na OH 2024 v Paríži.
dnes 12:32
FOTO: Plážový volejbal púta pozornosť na piesku aj mimo neho. Boje pod Eiffelovkou sú ozdobou HierPozrite si najlepšie momentky z plážového volejbalu pod Eiffelovou vežou na OH 2024 v Paríži.
dnes 12:32
Josh Kerr a Jakob Ingebrigtsen vo finále behu na 1500 metrov na OH v Paríži 2024.
Miroslav Kováčikdnes 15:251
Cez médiá si posielali odkazy. V Paríži mali bojovať o zlato, ale navzájom sa zničiliJosh Kerr a Jakob Ingebrigtsen zviedli ďalší pamätný súboj.
Miroslav Kováčikdnes 15:251
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Cez médiá si posielali odkazy. V Paríži mali bojovať o zlato, ale navzájom sa zničili