Ako sa menil štadión na Štiavničkách? Pozrite si časozberné video

Štadión SNP na Štiavničkách v minulosti.
Štadión SNP na Štiavničkách v minulosti. (Autor: TASR - Lenka Krošláková)
Sportnet|7. okt 2021 o 11:55

Štadión v Banskej Bystrici otvorili začiatkom októbra.

BANSKÁ BYSTRICA. Začiatkom októbra sa konečne dočkali. Športovci v Banskej Bystrici majú od utorka k dispozícii zrenovovaný Štadión SNP na Štiavničkách.

Moderné športovisko prešlo rekonštrukciou v celkovej hodnote vyše 14 miliónov eur.

Atletický štadión SNP slávnostne otvorili 22. augusta 1959 pri príležitosti 15. výročia SNP. Jeho rekonštrukcia sa začala symbolicky pri príležitosti 75. výročia SNP, teda až po 60 rokoch od jeho otvorenia.

Dnes zodpovedá súčasným technickým normám a tiež štandardom Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre medzinárodné a národné súťaže.

Nové futbalové ihrisko s vyhrievanou trávnatou plochou zase spĺňa kritériá UEFA kategória 3. Bude slúžiť aj regionálnym športovým klubom, ktoré o to prejavia záujem.

Rekonštrukciou musela prejsť aj tribúna, pričom aj jej úprava si vyžiadala navýšenie finančných prostriedkov. Dôvodom bolo zvýšenie kapacity z pôvodne plánovaných 4000 na celkových viac ako 7000 sedačiek a 30 miest pre imobilné osoby.

Už budúci rok bude súčasťou Európskeho olympijského festivalu mládeže (EYOF).

Oproti pôvodnému plánu disponuje väčším počtom športovísk a tiež novovybudovaným tréningovým štadiónom, ktorý sprístupnili už v apríli tohto roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ako sa menil štadión na Štiavničkách? Pozrite si časozberné video