Antl o nevydarenom závere: Bola to obrovská chyba

V barážovom súboji medzi Košicami a Malackami to občas na ihrisku poriadne iskrilo.
V barážovom súboji medzi Košicami a Malackami to občas na ihrisku poriadne iskrilo. (Autor: Korzár/ Patrik Fotta)
Patrik Fotta|19. máj 2019 o 00:00

Košičania uspeli vďaka zmenenej hre v obrane.

Baráž o extraligu hádzanárov: Košice - Malacky: fotogaléria

27.5.2019

KOŠICE. Hádzanári Košice Crows vstúpili úspešne do baráže o účasť v extralige.

V úvodnom zápase zvíťazili na domácom ihrisku nad Malackami 30:23 a do odvety, ktorá je na programe o týždeň v sobotu, si odniesli sedemgólový náskok.

Do polčasovej prestávky pritom vstupovali košickí hádzanári s tesným vedením 13:12.

Po zmene strán však zlepšili dôraz aj hru v obrane a veľmi slušne zaplnenú Hádzanársku halu Slavomíra Šipoša potešili viacerými vydarenými akciami.

Hruščáka potešili fanúšikovia

Košičania sa v prvej polovici zápasu s Malackami pomalšie rozbiehali, čo súper dokázal využiť a držal sa gólovo na dostrel.

„Ukázali, že majú svoju kvalitu. Celú sezónu v extralige boli zvyknutí hrať o záchranu a tak im to nie je cudzie. Občas nás poriadne primastili a dreli až do konca, hoci my sme to zvládli o čosi lepšie kondične, ale ešte nič nie je vyhrané,“ povedal sedemgólový Patrik Hruščák.

Cez prestávku si potrebovali zverenci trénera Shejbala schladiť hlavy.

Vedeli, čo potrebujú zlepšiť, aby si v druhom dejstve vytvorili komfortnejší náskok pred odvetou.

„Dôležité bolo preniesť do zápasu to, čo sme si pred ním povedali. Museli sme zjednodušiť hru, pretože som mal pocit, že v prvom polčase sme pôsobili dosť ťažkopádnym dojmom najmä v útoku,“ uviedol Hruščák, ktorý vyzdvihol výbornú atmosféru v hale.

„Všetkým, ktorí nás prišli podporiť, patrí veľká vďaka. Fanúšikovia boli úžasní, fandili slušne a myslím si, že aj to zohralo svoju rolu. Malacky nie sú zvyknuté na takúto divácku kulisu a nás to hnalo dopredu. Cítili sme, že sme tu doma.“

Neboli to klasické Malacky

Druhý sedemgólový košický strelec Radoslav Antl považoval za kľúčovú zmenu v systéme obrany.

„Kým sme hrali obranu 6-0 alebo 1-5, súperovi to tam padalo, boli na to dobre pripravení. Rozhodlo, že my sme potom zmenili na 2-4 a s tým už mali väčšie problémy. V prvom polčase navyše hrali veľmi dobre, tvrdo a obetavo. Rozhodne to neboli klasické Malacky, ktoré poznáme z extraligy a za takúto hru by si nezaslúžili skončiť poslední,“ povedal Antl.

Impulzom pre mužstvo bolo aj striedanie brankára, keď Vernarského nahradil Fabišík a viacerými dobrými zákrokmi dodal spoluhráčom istotu.

„Samozrejme, niektoré strely mohol brankár chytiť, najmä tie z diaľky. Taká je ale hádzaná, raz sa darí jednému brankárovi, inokedy druhému. Ja by som bol rád, aby sa aspoň jednému darilo aj v Malackách,“ pousmial sa Antl.

V závere nastalo nedorozumenie

V záverečných sekundách mali domáci k dispozícii ešte jeden útok, pred ktorým si navyše zobrali oddychový čas.

Akciu však nezvládli, darovali loptu súperovi a ten ich potrestal gólom.

„Je to veľká škoda, mohli sme mať minimálne osemgólový náskok, ale nastalo tam nedorozumenie. Niektorí hráči asi nepochopili, na čom sme sa dohodli, alebo nevedia po slovensky. Nemôže sa stať, aby taký skúsený hráč ako je Saša Radčenko hodil loptu súperovi do ruky. Bola to obrovská chyba a treba si dať pozor, aby nás ešte nemrzela.“

Do Malaciek pôjdu Košičania s cieľom vyhrať a potvrdiť postup medzi elitu.

„Čakám, že tam bude búrlivá atmosféra a myslím si, že na nás od začiatku vybehnú. Musíme sa pripraviť hlavne psychicky a premieňať šance,“ povedal Antl.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Antl o nevydarenom závere: Bola to obrovská chyba