Slovan a ďalší uvažujú o odchode zo Slovenska. Je to dobrý nápad? (anketa)

Fanúšikovia Slovana Bratislava.
Fanúšikovia Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Jakub Benko|9. jún 2020 o 15:24

Hlasujte v ankete denníka SME.

BRATISLAVA. V posledných dňoch rezonujú v slovenskom futbale špekulácie o odchode hneď niekoľkých tímov z domácej najvyššej súťaže.

Zástupcovia Slovana Bratislava, Spartaka Trnava či Dunajskej Stredy priznali, že uvažujú o štarte v zahraničných ligách.

"Určite nechceme hrať len poloprofesionálnu súťaž, ktorá nám reálne hrozí," povedal pre SME generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.

Kluby nie sú spokojné s tým, ako štát pristupuje k športu. Preto hľadajú alternatívy v zahraničí.

"Cítime, že sme v spoločnosti na poslednom mieste. Ak by to takto malo pokračovať, je pochopiteľné, že sa budeme zamýšľať nad možnosťami, ako futbal zachrániť," povedal riaditeľ klubu z Trnavy Milan Cuninka.

Kým Slovan či Spartak uvažujú o odchode do českej či maďarskej najvyššej súťaže, DAC hovorí o novej stredoeurópskej lige.

„Mohli by sme vytvoriť spoločnú ligu s Čechmi, Rakúšanmi a Maďarmi. To je cesta pre strednú Európu," myslí si majiteľ DAC Dunajská Streda Oszkár Világi.

Ak by k odchodu zo Slovenska v prípade Slovana, Trnavy a DAC reálne prišlo, Fortuna liga by stratila štvrtinu účastníkov.

Momentálne všetky tri spomínané mužstvá bojujú v tabuľke skupiny o titul, pričom Slovan vedie ligu s desaťbodovým náskokom pred Žilinou.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan a ďalší uvažujú o odchode zo Slovenska. Je to dobrý nápad? (anketa)