Chcel zmanipulovať zápas druhej ligy. Bývalý hráč Zvolena spoznal trest

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: facebook/II. futbalová liga)
Sportnet|19. aug 2022 o 15:15

Andrej Labuda spolupracoval s disciplinárkou.

BRATISLAVA. Dvadsaťosemročný bývalý futbalista Andrej Labuda dostal dvojročný trest za narušenie regulárnosti II. ligy. Rozhodol o tom senát disciplinárnej komisie SFZ.

Odchovanec vrbovského futbalu pôsobil počas svojej kariéry aj v kluboch Spartak Myjava, FK Senica, MFK Skalica, AFC Nové Mesto nad Váhom, MFK Lokomotíva Zvolen, MFK Zvolen a naposledy Inter Bratislava, pôsobil aj v nižšej českej a rakúskej lige.

V sezóne 2016/17, počas pôsobenia v Lokomotíve Zvolen, sa pokúsil o manipuláciu zápasu II. najvyššej súťaže proti Pohroniu. Zväz sa dostal k tejto informácii pri vyšetrovaní iných prípadov.

„V tom čase hráč Zvolena Labuda oslovil svojich spoluhráčov s ponukou na manipuláciu zápasu s využitím podania stávky na prehru Zvolena. Oslovení futbalisti túto možnosť odmietli, takže k manipulácii zápasu nakoniec nedošlo,“ priblížil na zväzovom webe pozadie prípadu Jakub Čavoj, manažér integrity SFZ.

Hlavnou motiváciou pre hráča mala byť zlá finančná situácia vo zvolenskom klube, kde dlhovali hráčom niekoľko výplat.

Senát disciplinárnej komisie SFZ konal na základe podnetu oddelenia integrity. Za uvedené previnenie bolo možné v zmysle disciplinárneho poriadku uložiť zákaz výkonu športu v rozsahu 1 až 10 rokov.

„Senát rozhodol o uložení sankcie zákazu výkonu športu vo výmere dva roky, pričom zohľadnil, že od spáchania skutku uplynulo päť rokov a v tomto období previnilec pôsobil aktívne ako hráč bez ďalšieho podozrenia. Zároveň v rámci disciplinárneho konania so senátom spolupracoval a ku skutku sa v plnom rozsahu priznal,“ zdôvodnil sankciu podpredseda disciplinárky Peter Reisz.

„Aj tento prípad ukazuje, že by osoby, dopúšťajúce sa aktivít narušujúcich integritu súťaží, nemali pokojne spávať, pretože ich vyšetrovanie a trest môžu postihnúť aj po niekoľkých rokoch po spáchaní trestného činu,“ dodal Čavoj.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chcel zmanipulovať zápas druhej ligy. Bývalý hráč Zvolena spoznal trest