Žil si svoj sen. Legendárny Tom Brady definitívne ukončil kariéru

Tom Brady v drese Tampa Bay Buccaneers.
Tom Brady v drese Tampa Bay Buccaneers. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|1. feb 2023 o 14:43

V NFL získal viac titulov ako ktorýkoľvek tím.

BRATISLAVA. Legendárny hráč amerického futbalu Tom Brady ukončil profesionálnu kariéru. Správu oznámil vo videu na sociálnej sieti twitter.

"Dobré ráno, priatelia. Prejdem rovno k veci. Končím. Nadobro," povedal 45-ročný quarterback a sedemnásobný víťaz Super Bowlu na začiatku svojho videa.

Slovom "nadobro" narážal na fakt, že americkí insideri o jeho konci kariéry informovali už pred dvanástimi mesiacmi, ale po pár dňoch Brady oznámil, že bude pokračovať. Tentokrát podobný zvrat udalostí nehrozí.

"Viem, že naposledy bol tento proces dosť veľký problém, takže keď som sa dnes ráno zobudil, pomyslel som si, že stlačím nahrávanie a dám vám o tom vedieť ako prvým," pokračoval rodák z Kalifornie.

Brady patrí medzi najúspešnejších športovcov všetkých čias. V NFL odohral 23 sezón a žiaden tím nevyhral viackrát Super Bowl než on. 

VIDEO: Tom Brady oznámil koniec svojej športovej kariéry

"Nebudem dlho hovoriť. Svoju esej o odchode do dôchodku som si minul milý rok. Veľmi pekne ďakujem každému jednému z vás, že ste ma podporovali.

Mojej rodine, priateľom, spoluhráčom, súperom a takto by som mohol pokračovať donekonečna. Ďakujem vám, že ste ma nechali žiť môj sen. Nič by som nemenil," doplnil už evidentne dojatý Brady.

Brady bol draftovaný v roku 2000, keď si ho až v šiestom kole a celkovo až zo 199. miesta vybrali New England Patriots. S týmto tímom sa deväťkrát dostal do Super Bowlu a v šiestich prípadoch sa tešil z víťazstva.

Slávny je najmä jeho triumf z roku 2017, keď Atlanta Falcons viedla ešte v tretej štvrtine jednoznačne 28:3, ale napriek tomu po predĺžení zvíťazili Patriots.

Posledné tri sezóny strávil Brady v tíme Tampa Bay Buccaneers, pričom hneď v tej prvej poslednýkrát zdvihol nad hlavu trofej Vinca Lombardiho.

Záverečná sezóna už rozhodne nebola podľa jeho predstáv.

Bradyho výkony na ihrisku neboli ideálne, zrejme aj pre jeho rozvod s modelkou Gisele Bündchenovou. Napokon Tampa s problémami ukoristila miestenku v play off, ale už v úvodnom kole nestačila na Dallas Cowboys.

V médiách sa spomínalo, že by mohol ešte zamieriť do Las Vegas, ale dres tamojších Raiders a ani žiadneho iného tímu si už v súťažnom zápase neoblečie.

Po konci kariéry by mal pracovať ako televízny analytik pre stanicu Fox Sports, s ktorou mal podpísať desaťročný kontrakt v hodnote 375 miliónov dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Žil si svoj sen. Legendárny Tom Brady definitívne ukončil kariéru