Legenda ohlásila návrat: Moje miesto je na ihrisku, nie na tribúne

Tom Brady (číslo 12) a jeho spoluhráč Rob Gronkowski.
Tom Brady (číslo 12) a jeho spoluhráč Rob Gronkowski. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|14. mar 2022 o 01:15

V zámorskej NFL absolvuje už svoju 23. sezónu.

BRATISLAVA. Najskôr to mali byť len dohady. Expert na zámorskú NFL Ian Rapoport koncom januára informoval o tom, že legendárny quarterback Tom Brady ukončil kariéru, no jeho otec tieto informácie dementoval.

O pár dní neskôr sa to však stalo realitou a sedemnásobný víťaz trofeje Vinca Lombardiho oficiálne potvrdil koniec športovej kariéry.

"Miloval som svoju kariéru v NFL a teraz nastal čas sústrediť svoj čas a energiu na iné veci, ktoré si vyžadujú moju pozornosť," uviedol.

Minulú sobotu sa vybral do Manchestru, kde sledoval, ako Cristiano Ronaldo prekonal historický rekord v počte nastrieľaných gólov. Zdalo sa, že život po kariére si užíva a NFL mu nechýba. O pár hodín neskôr je však všetko inak. 

Štyridsaťštyriročný quarterback v nedeľu verejnosti oznámil, že jeho športová kariéra bude pokračovať a v NFL ho čaká už 23. sezóna. 

"V posledných dvoch mesiacoch som si uvedomil, že moje miesto je stále na ihrisku a nie na tribúne. Ten čas príde. Ale teraz to nie je," napísal Brady na sociálnych sieťach a dodal:

"Milujem svojich spoluhráčov a svoju rodinu, ktorá ma podporuje. Bez nej by nič z tohto nebolo možné. Vraciam sa do Tampy, mám tu nedokončenú prácu."

Tréner Bruce Arians na Bradyho návrat reagoval stroho: "Totálne vzrušenie".

Brady je momentálne rekordér v počte pasových touchdownov (624) či v štatistike najviac získaných pasových yardov (84 250).

Svoj zatiaľ posledný touchdown dosiahol v divíznom kole v neúspešnom zápase proti Los Angeles Rams, keď presným pasom našiel Mikea Evansa. 

Toho neustrážil Jalen Ramsey a na Bradyho návrat vtipne reagoval: "Ďakujem! Hoď svoj posledný touchdown cez niekoho iného," napísal na twitteri. 

Brady bol draftovaný v roku 2000, keď si ho až v šiestom kole a celkovo zo 199. miesta vybrali New England Patriots. V ich drese získal šesť titulov.

Rekordný siedmy pridal už ako hráč Tampy Bay, ktorá v Super Bowle LV zdolala Kansas City 31:9. Celkovo sa päťkrát stal MVP finálového duelu sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Legenda ohlásila návrat: Moje miesto je na ihrisku, nie na tribúne