Začínal bez fanfár, stal sa ikonou. Rozlúči sa Brady ako jeho kamarát Chára?

Quarterback New England Patriots Tom Brady po víťazstve v Super Bowle v roku 2017.
Quarterback New England Patriots Tom Brady po víťazstve v Super Bowle v roku 2017. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|2. feb 2023 o 20:50

Legendárny quarterback Tom Brady ukončil kariéru.

BRATISLAVA. Hoci posledný úspech dosiahol ako hráč Tampy Bay Buccaneers, kariéra Toma Bradyho bude spájaná najmä s tímom New England Patriots.

V jeho farbách sa stal legendou a momentálne je ťažké predstaviť si, že by za klub z Foxborough niekedy v budúcnosti hral lepší hráč než bol ten s číslom 12 na drese. A vlastne, to platí aj o celej NFL.

"Som na Tommyho veľmi hrdý. Dosiahol všetko, čo sa v tejto hre dalo a ešte oveľa viac. Je to skutočný šampión," reagoval na Bradyho koniec kariéry Robert Kraft, ktorý je od roku 1994 majiteľom New England Patriots.

"Viedol Patriots počas dvoch desaťročí bezprecedentnej dominancie. Je ten najlepší hráč všetkých čias," doplnil americký miliardár a úspešný biznismen.

Volajú po tom fanúšikovia

Príbeh Toma Bradyho je dobre známy. Na univerzite v Michigane nevynikal a v porovnaní so svojimi konkurentami zaostával najmä po fyzickej stránke.

Aj preto bol na drafte NFL v roku 2000 vybraný až zo šiesteho kola a celkového 199. miesta. Skôr než on išlo až sedem quarterbackov.

Brady bol spočiatku až štvrtým rozohrávačom tímu, ale v závere prvej sezóny už bol dvojkou a od tretieho zápasu sezóny 2001 a po zranení Drewa Bledsoea sa začala písať jeho hviezdna kariéra.

Dvadsať sezón odohral za Patriots, deväťkrát dostal svoj tím do Super Bowlu a šesťkrát bol v ňom úspešný. Zdalo sa, že celú kariéru odohrá v jednom tíme, no v roku 2020 nečakane prestúpil do Tampy Bay, kde získal ešte jeden titul.

Niektorí fanúšikovia New Englandu to niesli ťažko. Chceli, aby Brady ukončil kariéru v klube, v ktorom dosiahol najviac úspechov. Dnes sa však táto myšlienka zdá byť oveľa reálnejšia než ešte pred pár dňami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Americký futbal»Začínal bez fanfár, stal sa ikonou. Rozlúči sa Brady ako jeho kamarát Chára?