Zdolal veľkého favorita. Schwarz vyhral kombináciu a získal premiérové zlato

Marco Schwarz sa stal majstrom sveta v alpskej kombinácii 2021.
Marco Schwarz sa stal majstrom sveta v alpskej kombinácii 2021. (Autor: TASR/AP)
SITA, TASR|15. feb 2021 o 16:28

Bendik nedokončil už super-G.

MS v zjazdovom lyžovaní 2021

Muži - alpská kombinácia (super-G + slalom):

1.

Marco Schwarz

Rakúsko

2:05,86 min

2.

Alexis Pinturault

Francúzsko

+ 0,04 s

3.

Loic Meillard

Švajčiarsko

+ 1,12 s

4.

James Crawford

Kanada

+ 1,33 s

5.

Simon Jocher

Nemecko

+ 2,46 s

6.

Victor Muffat-Jeandet

Francúzsko

+ 3,19 s

Martin Bendik

Slovensko

nedokončil super-G

BRATISLAVA. Rakúšan Marco Schwarz sa stal majstrom sveta v kombinácii na svetovom šampionáte v zjazdovom lyžovaní v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Striebornú medailu získal obhajca najcennejšieho kovu z Aare 2019 Francúz Alexis Pinturault, bronz putuje do Švajčiarska zásluhou Loisa Meillarda.

Jediný Slovák v štartovom poli Martin Bendik nedokončil už super-G a v slalomovom kole chýbal.

Schwarz sa konečne dočkal

Dvadsaťpäťročný Marco Schwarz bol po predpoludňajšom superobrovskom slalome piaty, v slalomovom kole však dosiahol najlepší čas spomedzi všetkých štartujúcich a v súčte dosiahol o 4 stotiny sekundy lepší čas ako Alexis Pinturault.

Obhajcovi zlata patrila po super-G druhé pozícia. Schwarz patril v pondelok medzi spolufavoritov na zisk medaily, keďže na predchádzajúcom šampionáte získal v kombinácii bronz.

V Aare 2019 bral bronz aj v slalome a striebro v tímovej súťaži. Pinturault do svojej zbierky pridal prvýkrát striebro, v minulosti získal dve zlaté a tri bronzové medaily.

"Slalom sa išiel v náročných ľadových podmienkach. Pre nás slalomárov to bola výhoda, nie tak pre špecialistov na rýchlostné disciplíny.

V super-G som položil základ môjho úspechu. Vedel som, že Alexis je dobrý aj v slalome, musel som tlačiť," povedal Rakúšan pre ČT sport.

Meillard rozšíril zbierku Švajčiarska

Pondelkový bronzový medailista Loic Meillard sa na pódiu dostal napriek chybe v slalomovom kole, jeho zaváhanie však nevyužili priami konkurenti o medailu.

Meillard sa v pondelok postaral na týchto MS už o siedmu medailu pre Švajčiarsko, ktoré je suverénne najúspešnejšou krajinou šampionátu v počte získaných kovov.

Švajčiari vrátane pondelka získali v Cortine d'Ampezzo dve zlaté, jednu striebornú a štyri bronzové medaily. Čo sa týka hodnoty, najlepšie sú na tom Rakúšania, ktorí doteraz ovládli všetky tri mužské disciplíny.

Lídrom po super-G bol Kanaďan James Crawford, ktorý napokon obsadil výbornú 4. priečku. Vo Svetovom pohári sa doteraz dostal iba raz do elitnej desiatky, v druhej polovici januára 2021 bol šiesty v superobrovskom slalome v rakúskom Kitzbüheli.

Pinturault síce neobhájil triumf v súťaži alpskej všestrannosti, no k spolufavoritom bude patriť aj v nasledujúcich disciplínach, najmä v obrovskom slalome:

"S Marcom to bolo veľmi tesné, v slalome je momentálne najlepší na svete. Vždy je pekné, keď vás za maximálne úsilie odmenia na pódiu. Príliš som kontroloval prvé tri brány, štyri stotinky môžete stratiť alebo získať kdekoľvek."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Zdolal veľkého favorita. Schwarz vyhral kombináciu a získal premiérové zlato