Názor experta: Vlhová zotrvala v agresívnom prejave. Shiffrinová je späť

Petra Vlhová počas alpskej kombinácie MS v zjazdovom lyžovaní 2021.
Petra Vlhová počas alpskej kombinácie MS v zjazdovom lyžovaní 2021. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|15. feb 2021 o 15:35

Vlhová získala striebro v kombinácii.

Petra Vlhová získala v alpskej kombinácii na majstrovstvách sveta v Cortine striebornú medailu. Na víťaznú Američanku Mikaelu Shiffrinovú stratila 86 stotín sekundy. Tretiu Michelle Gisinovú zdolala Slovenka o tri stotiny sekundy.

„Táto prehra môže u Švajčiarky zanechať psychický šrám,“ hovorí Vlhovej mládežnícky tréner RASTISLAV MAŽGÚT, ktorý je trénerom Ski Team Martinské hole i juniorskej reprezentácie Slovenska.

Keď sme po prvom kole alpskej kombinácie spolu hovorili, verili ste, že Petra Vlhová získa zlatú medailu. Ste spokojný aj so striebrom?

Samozrejme, predbehla Michelle Gisinovú, čo je výborné. Má striebornú medailu a všetci slovenskí fanúšikovia sa môžu radovať.

Ako hodnotíte Vlhovej slalomovú jazdu?

Začala výborne. Na prvom medzičase dokonca sťahovala náskok Mikaely Shiffrinovej. Neskôr, kde bola trať jednoduchšia, mohla ísť Petra jemnejšie a technickejšie. Ona však zotrvala v agresívnom prejave a na ľadovej trati na Shiffrinovú strácala.

Shiffrinová bola lepšia v super-G i v slalome. Je zaslúženou víťazkou kombinácie?

Vyzerá to tak, že Mikaela je späť vo svojej starej forme. Išla bezchybnú jazdu a zaslúžene zvíťazila. Petra má tiež zaslúžené striebro. Pozitívne je, že zdolala Gisinovú, ktorá je jej priamou súperkou v boji o veľký glóbus. A takáto prehra môže u nej zanechať psychický šrám.

Za troma medailistkami je výrazná medzera. Štvrtá Elena Curtoniová stratila na víťazku až 2,35 sekundy a ôsma Ester Ledecká vyše štyri sekundy. Ako to vnímate?

U žien sú rozdiely oveľa väčšie ako u mužov. V obrovskom slalome dokáže byť aj prvá tridsiatka v rozmedzí dvoch sekúnd. U žien je prvá sedmička dominantná. V tejto kombinácii môžeme hovoriť o troch pretekárkach, ktoré sú od ostatných výrazne odskočené.

Vlhová pred šampionátom hovorila, že jej cieľom sú len medaily. Tým, že získala prvú, môže ísť do ďalších disciplín uvoľnenejšia?

Jednoznačne jej táto medaila pomôže. Obhájila striebro zo šampionátu v Are. Jej cieľom bolo, že bude útočiť na medaily. V kombinácii to dokázala a môže byť spokojná.

Aké šance jej dávate v utorok v paralelnom obrovskom slalome?

Jej obľúbenejší je paralelný slalom. Avšak aj v tejto disciplíne patrí medzi najlepšie. Je veľmi silná fyzicky, takže má výhodu už na štarte, ktorý býva rozhodujúci. V utorok to bude hop alebo trop. Určite však Petra má na to, aby získala ďalšiu medailu.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Názor experta: Vlhová zotrvala v agresívnom prejave. Shiffrinová je späť