Aj Paulie Malignaggi si skúsi box bez rukavíc: Conor, ty zbabelec, čas na vybavenie účtov!

Adrián Mečiar|8. mar 2019 o 01:00

Malignaggi by rád vyriešil svoj spor s McGregorom v boxerskom zápase bez rukavíc, no ešte predtým sa zrejme stretne s jeho blízkym tímovým kolegom.

Bývalý profesionálny boxer Paulie Malignaggi, ktorý je vďaka afére s Conorom McGregorom dobre známy aj v kruhoch MMA, sa vracia zo športového dôchodku. Malignaggi sa po viac než dvoch rokoch od ukončenia kariéry rozhodol pre návrat do ringu, avšak tentoraz nepôjde o klasický box.

Malignaggi podpísal dvojročný kontrakt s organizáciou Bare Knucke Fighting Championship (BKFC). BKFC organizuje turnaje boxerských zápasov bez rukavíc. „Nemal som veľkú chuť vrátiť sa, takže ma nejaká ponuka musela skutočne zaujať. A toto sa mi naozaj pozdáva. Pred boxom som sa často ocital v pouličných bitkách. Na ulici máte tiež iba holé ruky. Je to podobné, ale môžem tu využiť aj svoje boxerské zručnosti," povedal Malignaggi pre ESPN.

Malignaggi svoju profesionálnu boxerskú kariéru uzavrel s bilanciou 36-8, z toho 7 víťazstiev na KO. V zápase pod záštitou BKFC by sa mal po prvý raz predstaviť v júni. Jeho súperom by pritom podľa novinárov Helen Yee a Ariela Helwaniho mohol byť Artem Lobov, tímový kolega a blízky priateľ Conora McGregora.

Lobov bude v BKFC debutovať 6. apríla proti ďalšiemu bývalému zápasníkovi UFC Jasonovi Knightovi a v prípade, že tento súboj vyhrá, je vraj plánom práve jeho duel s Malignaggim. Tento zápas by určite sprevádzala poriadne vyhrotená atmosféra, keďže Malignaggi sa nemá v láske s nikým z McGregorovho tímu.

Conor McGregor a Paulie Malignaggi sú na nože už poriadne dlho, konkrétne od leta 2017. Malignaggi vtedy pomáhal McGregorovi s prípravou na boxerský zápas proti Floydovi Mayweatherovi. Malignaggimu však prekážalo, že McGregorov tím zverejnil viacero materiálov, podľa ktorých to vyzeralo tak, že McGregor mal pri vzájomných sparingoch navrch.

Diskutované ukážky zo sparingov McGregora a Malignaggiho:

Malignaggi odvtedy neúnavne volá po boxerskom zápase s McGregorom. „Stačí, aby von konečne vypustili celé, neupravené video z toho sparingu. Bol som tam asi v 20-percentnej forme. Len si predstavte, čo by som s ním dorobil, ak by som bol pripravený na 100 percent," povedal Malignaggi pre EsNews ešte v októbri 2017.

Bývalý boxer tvrdí, že ak by svetlo sveta uzrelo nezostrihané video zo sparingu s McGregorom, fanúšikovia by konečne uznali, že mal pravdu. UFC pripravuje dokument mapujúci McGregorovu prípravu na duel s Mayweatherom, v ktorom by údajne mali byť zahrnuté záznamy týchto sparingov, no dátum zverejnenia tohto dokumentu zatiaľ nie je známy.

Malignaggi vidí priestor na odplatu za spomínané nezhody aj v boxe bez rukavíc. „Nie je to MMA a ani box," povedal Malignaggi. „Niečo uprostred. Vďaka dvojminútovým kolám by to dokonca možno vydržal až do konca. Keď zápasí, zvykne sa vzdať, vždy. Ale takto, tie kolá majú len dve minúty, to by mohol zvládnuť. Výprask, ktorý dostane, bude krátky, ale sladký."

A Malignaggi zanechal McGregorovi odkaz aj na sociálnych sieťach. „Conor, ty zbabelec, dvojminútové kolá, som si istý, že toto musíš vydržať dokonca aj TY. Čas na vybavenie účtov!"

Foto: The Mirror

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Aj Paulie Malignaggi si skúsi box bez rukavíc: Conor, ty zbabelec, čas na vybavenie účtov!