V Turecku sa dostali do televízie. Covid tam ľudia tak neriešia, tvrdí šéf klubu

Bardejovčania predstavili nové dresy.
Bardejovčania predstavili nové dresy. (Zdroj: facebook FF Dukagjini)
Daniel Dedina|6. feb 2021 o 11:00

Bardejovčania sa materiálne posunuli, futbalovo im to škrípe.

BARDEJOV. Ani komplikovaná situácia vo svete nezabránila futbalistom Partizána Bardejov vycestovať na zahraničné sústredenie.

V tureckej Antalyi strávili na prelome januára a februára deväť dní. Vyskúšali si priaznivejšie klimatické podmienky a bolo o nich výborne postarané. 

Bardejovčania našli v Turecku výborné podmienky.
Bardejovčania našli v Turecku výborné podmienky. (Zdroj: facebook Partizán Bardejov)

Prvý krok - mužstvo slušne obliecť

„Dalo nám to veľa. Nebolo to len o tom, že odohráme zápas a ideme domov. Spoločne sme sa stravovali, mali bazén, posilňovňu i rozbory. V takej chvíli hráčov spoznáte lepšie, aké sú to osobnosti a ako spolu vychádzajú. Nielen na ihrisku, ale aj v súkromí,“ skonštatoval prezident Partizána Stanislav Soroka.

Klub z Horného Šariša sa príchodom nového investora posunul po materiálnej stránke vpred.

V Turecku sa Bardejovčania prezentovali novými dresmi s moderným dizajnom i športovými súpravami, ktoré predstavujú návrat k žlto-čiernym farbám.

„Dohodli sme sa, že ako prvý krok musíme mužstvo slušne obliecť, pretože reprezentujeme krajinu i naše mesto. Krátku reportáž o nás robila turecká televízia, keďže spolumajiteľ je švajčiarsky Turek a na PR tam dbajú viac ako u nás,“ priblížil Soroka.

Pred odletom do Turecka absolvovali členovia mužstva PCR testy. Po návrate domov a päťdňovej karanténe, v rámci ktorej plánujú tréningy v bubline, budú všetci pretestovaní znova.

Šéf klubu zhrnul aj celkové dojmy zo súčasného života v Turecku.

„Ľudia tam tak neriešili Covid-19. Otvorené boli všetky obchody, okrem reštaurácií. Všetko prebiehalo za prísnych hygienických podmienok, všade bola prítomná dezinfekcia i rúška zadarmo,“ povedal. 

V príprave bez výhry, chýba strelec

Z futbalového hľadiska to Bardejovčanom zatiaľ škrípe. Po úvodných troch prehrách v príprave ešte na Slovensku (Michalovce 1:2, FC Košice 1:2, Ružomberok 0:3), vyšli naprázdno aj na sústredení.

Ruským druholigistom Tomsku i Voronežu podľahli zhodne 0:2. Gól nestrelili ani kosovskému tímu KF Dukagjini - 0:1.

Gólovo vyšli východniari na sústredení naprázdno.
Gólovo vyšli východniari na sústredení naprázdno. (Zdroj: facebook Partizán Bardejov)

„Hrali sme s mužstvami, s ktorými sa rovnať nemôžeme. Ich rozpočty sú možno tri až štyrikrát väčšie ako náš,“ poznamenal Soroka.

Nad svojim tímom palicu neláme.

„Nehráme zle. Dokážeme loptu podržať, čosi s ňou vymyslieť, no nemáme strelca, ktorý by dokázal premieňať šance. V poslednom zápase sme ich mali asi osem,“ povzdychol si prezident klubu, ktorému v ňom po vstupe nového investora zostal 50-percentný podiel. 

Káder ešte uzavretý nie je

Hoci prestupový termín pre profesionálnych hráčov už vypršal, podľa Soroku je dosť pravdepodobné, že do kádra ešte nejaké meno pribudne.

„Hľadáme hráča na pozíciu desať a možno osem. Najmä bombardéra, ktorý vie dať gól. Na Slovensku však momentálne nie je veľmi z čoho vyberať,“ priznal.

Bardejovčania intenzívne riešia aj trénerskú otázku, pretože turecký tréner Memis Özata nemá potrebnú licenciu.

Slováci v Turecku - bardejovskí futbalisti s bývalým tenistom Dominikom Hrbatým (v strede).
Slováci v Turecku - bardejovskí futbalisti s bývalým tenistom Dominikom Hrbatým (v strede). (Zdroj: facebook Partizán Bardejov)

Novým hlavným trénerom mužstva by sa mohol stať 55-ročný Bobi Stojkovski zo Severného Macedónska, s ktorým Bardejovčania rokujú o detailoch zmluvy.

Stojkovski už na Slovensku pôsobil, predvlani bol v Seredi asistentom svojho krajana Slavčeho Vojneského.

Jarná časť druhej ligy začína 13. februára, Bardejov ju otvorí domácim zápasom proti Popradu. Pôjde o súboj tabuľkových susedov, ktorí sa po prvej polovici sezóny nachádzajú pod čiarou zostupu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»V Turecku sa dostali do televízie. Covid tam ľudia tak neriešia, tvrdí šéf klubu