Prvý krok k stabilizácii prešovského futbalu? Mládež má kde trénovať

Vedenie Tatrana sa dohodlo so spoločnosťou 4 Sport.
Vedenie Tatrana sa dohodlo so spoločnosťou 4 Sport. (Autor: 4 Sport)
Daniel Dedina|13. aug 2021 o 13:00

Hracie plochy sú pre Tatran k dispozícii zatiaľ bezplatne.

PREŠOV. Prešovský futbal sa ocitol v žalostnom stave. Situácia dospela do štádia, že hráči najstaršieho slovenského klubu trénujú i hrávajú zápasy mimo mesta. Donedávna dokonca hrozil zánik klubu.

„Zo športového hľadiska sme na dne. Hrať tretiu ligu znamená, že už asi nie je kde padnúť,“ vravel v nedávnom rozhovore pre Sportnet bývalý slovenský reprezentant Stanislav Šesták, ktorý v klube preberá funkciu športového riaditeľa a hlavného trénera.

Aktuálne sa zdá, že situácia by sa mohla čoskoro zlepšiť. Respektíve, pomaly sa lepší.

Svedčí o tom aj skutočnosť, že spoločnosť 4 Sport sa dohodla s povereným vedením 1. FC Tatran Prešov na bezplatnom využívaní ihrísk v Jazdeckom areáli na trénovanie mládeže.

Dohoda o využívaní dvoch hracích plôch - jedna má regulárne rozmery a druhá je o rozmeroch troch štvrtín futbalového ihriska - platí do doby, kým sa nevyriešia zmluvné náležitosti prevodu akcií Tatrana na mesto Prešov.

„Trojica Ľuboš Micheľ, Stanislav Šesták a Martin Jakubko sa nezištne pustila do revitalizácie prešovského futbalu a ja im držím palce. Keď sa ukázala možnosť im pomôcť, rozhodol som sa, že pre mladých futbalistov a futbalistky bezplatne uvoľním na využívanie trávnaté plochy,“ povedal Artúr Benes.

V mene spoločnosti 4 Sport sa zaviazal starať sa o údržbu týchto ihrísk počas celej doby ich bezodplatného poskytnutia.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Prvý krok k stabilizácii prešovského futbalu? Mládež má kde trénovať