Pozrite si rozpis zápasov, výsledky a tabuľku skupiny F na EURO 2024 (ME vo futbale). Zápasy sa hrajú v Dortmunde, Lipsku, Hamburgu a Gelsenkirchene.

Skupina E: Najnovšie správy z EURO 2024

Belgičan Jeremy Doku a Pekarík.
Pavol Spálut 17:306
Taký starý za Slovensko nik nehral. Nemci ho volajú mašina, má extra vytesané bruchoKeď hral prvý zápas, jeho spoluhráč nemal ani rok.
Pavol Spálut 17:306
Jan Vertonghen (vľavo) bráni Kyliana Mbappého.
ut 16:09
Vertonghen je pripravený pomôcť Belgicku. Lukakuovi veľmi dôverujem, hovoríÚtočník Belgicka spálil niekoľko dobrých šancí v zápase proti Slovensku.
ut 16:09
Denis Vavro a Loïs Openda v súboji, pri ktorom si Belgičan jemne posunul loptu rukou predtým, ako odcentroval na gólovú strelu Romela Lukakua.
Boris Vanyaut 15:501
Vynašli ho pre kriket. Slovákov rozjasal v zápase proti Belgičanom snickometerMikročip v lopte pred dvoma rokmi odhalil neoprávnenú radosť Ronalda.
Boris Vanyaut 15:501
Francesco Calzona (uprostred) v zápase proti Belgicku.
ut 15:383
Calzona spieval slovenskú hymnu. Je to obrovský prejav rešpektu voči krajine, hovoríSlováci v pondelkovom dueli prekvapivo zvíťazili nad favorizovaným Belgickom 1:0.
ut 15:383
Turecko - Gruzínsko: ONLINE prenos zo zápasu na EURO 2024 (ME vo futbale) v Nemecku.online
ut 15:003
EURO 2024: Turecko zvíťazilo vo svojom úvodnom zápase nad GruzínskomSledovali ste s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2024): Turecko - Gruzínsko.
ut 15:003
Sklamaní reprezentanti Ukrjainy Roman Jaremčuk a Artem Dovbyk po prehre s Rumunskom 0:3.
Miloslav Šebelaut 14:151
Ukrajinci sa ospravedlňovali fanúšikom. Slovákom musíme ukázať inú Ukrajinu, vraví trénerSlovensko nám bude viac pasovať ako Rumunsko, predpovedá bývalý reprezentant.
Miloslav Šebelaut 14:151
Rumunskí futbalisti sa tešia z gólu
ut 13:18
Už žiadne pochybnosti, hovorí tréner. Rumunská generácia má obrovskú dušuEdward Iordanescu priviedol Rumunsko len k druhému víťazstvu v histórii ME vo futbale.
ut 13:18
Slovenskí futbalisti sa tešia z víťazstva
ut 12:245
Tri body nám stačiť nebudú, varuje Suslov. Slovenská skupina sa zamotala už v úvodeRumuni vyhrali na majstrovstvách Európy po 24 rokoch.
ut 12:245
Slovenskí futbalisti oslavujú triumf nad Belgickom
ut 11:26
Vavro odľahčil zrážku s Hanckom: Žije, smeje sa. Kúpim mu čokoláduSlovenskí obrancovia sa zrazili v snahe zabrániť gólu.
ut 11:26
Lois Openda V súboji s Denisom Vavrom
ut 10:388
Bolo Belgicko okradnuté? Takého rozhodnutia nám berú radosť z futbalu, znie kritikaVerdikt rozhodcov sa nepáčil ani uznávanému spolukomentátorovi Garymu Linekerovi.
ut 10:388

Majstrovstvá Európy vo futbale

Majstrovstvá Európy vo futbale sú turnaj reprezentačných družstiev, ktorý organizuje Európska futbalová únia (UEFA). Prvé ME vo futbale sa uskutočnili v roku 1960, keď sa z titulu tešil Sovietsky zväz. O rekord sa delí Nemecko a Španielsko, obe krajiny sa z víťazstva tešili trikrát. Celkovo získalo európsky titul desať krajín. Európsky šampionát, v súčasnosti známy ako EURO, sa koná každé štyri roky. Obhajcom titulu z EURO 2020 / 2021 je Taliansko, ktoré vo finále po penaltovom rozstrele zdolalo Anglicko.

EURO 2024 v Nemecku

Majstrovstvá Európy v roku 2024 organizuje Nemecko, turnaj hostí desať štadiónov v desiatich mestách. Finále sa odohrá na Olympijskom štadióne v Berlíne. EURO 2024 sa koná od 14. júna do 14. júla. Na podujatí štartuje 24 tímov, ktoré sú rozdelené do šiestich skupín po štyri tímy. Postup do vyraďovacej fázy si vybojujú dva najlepšie tímy z každej skupiny, a takisto aj štvorica najlepších z tabuľky tretích tímov. Šestnásť krajín tak začne vyraďovaciu časť osemfinálovými zápasmi. Nemecko uspelo v hlasovaní o organizáciu ME vo futbale v konkurencii Turecka. Nemecko získalo dvanásť hlasov, Turecko iba štyri. Na európskom šampionáte štartuje aj Slovensko, ktoré na EURO postúpilo tretí raz za sebou.

Slovensko na ME vo futbale

Slovenskí futbalisti si na majstrovstvách Európy vo futbale zahrali doteraz dvakrát. Účasť na EURO 2024 bude ich treťou za sebou. V roku 2016 postúpili zo skupiny do osemfinále, v ktorom prehrali s Nemeckom 0:3. Na EURO 2020 / 2021 sa ich účinkovanie skončilo už v skupine, keď neuspeli v tabuľke tretích tímov. Slovensko sa na EURO 2024 v Nemecku dostalo priamo z kvalifikačnej skupiny J, v ktorej obsadilo 2. miesto za suverénnym Portugalskom.

Medailová bilancia

Najúspešnejšími krajinami majstrovstiev Európy vo futbale sú Nemecko a Španielsko s tromi titulmi. Nemecko má na konte aj tri finálové prehry, Španielsko jednu. Nasledujú Taliansko a Francúzsko s dvoma víťazstvami. Po jednom titule dosiahli Portugalsko, Grécko, Dánsko, Holandsko, Sovietsky zväz a Československo. Československí futbalisti majú na konte aj dve bronzové medaily. Zápas o tretie miesto sa hral naposledy v roku 1980. Na titul stále čaká Srbsko, ktoré bolo dvakrát vo finále, ale ani raz neuspelo.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Program»Skupina F