Správy

ZsFZ: Štartuje už aj V. liga Západ

Martina Radošovská|14. apr 2018 o 00:00

Mužstvá neboli na prestupovom trhu moc úspešné

Cez víkend štartuje V. liga Západ, ktorá začína ako posledná súťaž v západoslovenskom regióne. Dôvodom je malý počet účastníkov, ktorých zároveň trápi model súťaže, malo by to byť však už len počas jarnej časti. Kluby dostali prísľub od predsedu Ladislava Gádošiho, že problém s V. ligou Západ sa vyrieši. Prvé kroky k úspešnému riešeniu podnikol ZsFZ ešte vo februári, kedy sa predseda zväzu stretol nielen s klubmi pôsobiacimi v V. lige Západ, ale aj v trnavskej a senickej oblasti.

OFK Trebatice

Na čele tabuľky zimovali Trebatice s 9-bodovým náskokom, čím sa priblížili svojmu cieľu, ktorým je postup. O ten bojujú už niekoľko rokov. Ak by však nepostúpili, chceli by zotrvať v V. lige, ale len v tom prípade, že sa situácia adekvátne vyrieši. Model súťaže ich trápil počas celej jesennej časti, navyše im zmaril získanie akýchkoľvek posíl, pretože nikomu z oslovených tento model nevyhovoval.

Po zranení vybehne na trávnik Martin Zelenay, naopak štart v jarnej časti sa kvôli zraneniam skomplikoval Dušanovi Klasovi a Marcelovi Onderovi. Z kádra odišiel iba Filip Mosný do Krakovian, inak nezískali žiadnu posilu.

TJ NAFTA GBELY

Gbely síce strácajú na prvé miesto 9 bodov, ale karty počas jarnej časti ešte môžu zamiešať. Rovnako ako všetkých účastníkov V. ligy Západ, aj ich trápil model súťaže. Napriek tomu chcú zotrvať v V. lige aj v budúcnosti, no požadujú aj zlepšenie podmienok: „V V. lige pôsobíme už dlho s tým, že sme si párkrát odskočili do IV. ligy. Chceme hrať V. ligu a sme za zachovanie tejto súťaže,“ prezradil Ivan Ambra.

Z kádra odišiel kapitán Robert Bolebruch do rakúskeho klubu AFC Haugsdorf a brankár Branislav Toman do Holíča. Na oplátku z Holíča pribudol do mužstva Dávid Nečas.

TJ Iskra Horné Orešany

Pre nevyhovujúci model súťaže sa nedarilo získať posily ani tretím Horným Orešanom, ktoré rozhodili siete na viaceré strany. Z hosťovania zo Závodu sa vrátil Patrik Malý, káder inak zostáva nezmenený. Horné Orešany bojujú s modelom súťaže od začiatku sezóny a preto uvítajú riešenie, ktoré pomôže súťaž zatraktívniť.

OFK Mokrý Háj

V Mokrom Háji zaznamenali najmä odliv hráčov, čo ich veľmi trápi. Podľa slov vedenia odišli najmä kvôli modelu súťaže, aj preto v Mokrom Háji dúfajú v zlepšenie situácie s V. ligou Západ. V súťaži by chceli totižto zotrvať aj naďalej. Z kádra odišli traja najlepší hráči Marek Čermák do Pezinku, Marcel Rampáček a Jovan Peška do Letničie a brankár Ján Kotvas do Veľkých Levárov. Do mužstva sa vrátil iba Boris Šefčík z Rakúska, okrem toho čerpali posily z vlastných dorastencov. Ako sa v Mokrom Háji vyrovnajú s odchodom hráčov odhalia až prvé jarné kolá.

TJ Baník Brodské

Predposledný Baník Brodské cez prestávku nerealizoval žiadne zmeny v kádri, jedinou zmenou je trénerský post, na ktorom vystrieda Martina Ritomského staronový tréner Vladimír Váň. Brodské pôsobí v V. lige prvú sezónu po dlhej dobe, keď postúpili z druhého miesta, prvý Radimov postup odmietol. Zo súťažou sú podľa predsedu Šimona po kvalitatívnej stránke spokojní, uvítali by však iný model, nakoľko tento im nevyhovuje. Chceli by hlavne odohrať viacej zápasov a začínať rovnako ako zvyšné súťaže, no z V. ligy by neradi odchádzali.

TJ Slavoj Moravský Svätý Ján

V Moravskom Svätom Jáne taktiež cez prestávku nenastali žiadne výrazné obmeny kádra, A-mužstvu vypomôžu traja dorastenci Andrej Kafka, David Vavřík a Richard Chvátal. Cez zimnú prestávku museli totižto v Jáne odhlásiť dorastenecké družstvo zo súťaže, nakoľko odišlo viacero hráčov do iných klubov, aj preto majú ťažké srdce na prestupový poriadok, ktorý im poriadne zhatil plány. Moravský Svätý Ján sa nachádza na poslednom mieste so štyrmi bodmi, síce snahu zostať v V. lige majú, ale musia mať na to aj adekvátny káder.

11. kolo V. ligy Západ je na programe v nedeľu 15. apríla 2018 o 15:30:

OFK Trebatice – TJ Slavoj Moravský Svätý Ján

OFK Mokrý Háj – TJ Iskra Horné Orešany

TJ Nafta Gebely – TJ Baník Brodské

 

Zdroj fotografií: Miroslav Ledecký, Facebook OFK Mokrý Háj

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: