Zimnú ligu HUMMEL si opäť zahrajú aj Nevidzany. V prvom kole vyzvú ašpirantov na titul

16. jan 2024 o 21:42

Nevidzanom (na snímke) sa darí najmä v domácom a halovom prostredí.

Nevidzany na jeseň bodovali v tretine zápasov a tesne sa vyhli zostupovým priečkam, na jar však musia pridať. Na jeseň vyhrali len stretnutia, v ktorých otvárali skóre, od septembra naviac nezískali ani bod. O poznanie lepšie si vedú Šahy, ktoré v VI. lige Východ HUMMEL strácajú štyri body na lídra. V súťaži niet tímu s lepšou obranou – Slovan v prvej polsezóne inkasoval len deväťkrát.

Zápas Zimnej ligy HUMMEL ZsFZ Nevidzany – Šahy štartuje v nedeľu 21. januára na umelej tráve v Radave. Za domácich vás pozýva Matúš Turček, za hostí Ľudovít Belák.

Turček: Na jeseň sa prejavili aj absencie

Váš tím prehral osem z posledných deviatich ligových kôl, menej často skórujú len predposledné Ludanice. Kde Nevidzany tlačí topánka?

Často sme neboli v kompletnej zostave, čo sa neskôr prejavilo na ihrisku. Taktiež by sme mali popracovať na efektivite.

Ako vnímate rozdiel medzi súťažami dorastu a mužov? Vyhovuje vám v oboch kategóriách rovnaká pozícia?

Áno, vyhovuje mi ten istý post, no rozdiel je veľký najmä v kvalite a počte fyzických súbojov.

Poznáte vášho najbližšieho súpera zo Šiah? Na čo si v treba dať pozor v úvodnom kole Zimnej ligy?

Súpera nepoznáme, máme pred ním rešpekt a veríme, že zápas zvládneme.

Prečo ste sa pred rokom rozhodli, že z ViOn-u zamierite práve do Nevidzian?

Dlhé roky pracujú s mládežou veľmi dobre, o čom svedčia aj umiestnenia v tabuľke.

Čo môže byť v jarnej časti kľúčom k záchrane?

Kvalitná zimná príprava a dobrý štart do jarnej časti.

Belák: Súťaž chceme vyhrať

Výkony v prvej polsezóne Šahám stačili na bronz – boli ste po jeseni s umiestnení spokojní?

Hra chutila každému, ale trápili nás zranenia a koncovka. Napriek tomu si myslím, že sme mali navrch vo väčšine zápasov, aj keď sme o body prišli. Pravdaže nie som spokojný, na lídra z Marcelovej však strácame len štyri body, takže som naladený pozitívne a teším sa na jarnú časť súťaže.

V skupinovej fáze Zimnej ligy ZsFZ ste pred rokom body stratili len raz, no nepostúpili ste. Aké ciele máte v aktuálnom ročníku?

Minulý rok nás postup stála prehra v prvom kole. V aktuálnom ročníku chceme dokázať, že máme dobrý tím a dostať sa až do finále. Cieľom je vyhrať Zimnú ligu, ale naším hlavným cieľom je dostať sa do víťaznej formy. 

Čo viete o svojom najbližšom súperovi z Nevidzian?

Viem, že Nevidzany tiež hrajú VI. ligu Stred a posledné zápasy jesene prehrali, no obzvlášť ich nesledujem. Zápas bude určite dobrý aj na to, aby sme mohli porovnať kvalitu rovnakej súťaže v rôznych oblastiach.

Čo by Šahy v zápasoch jarnej časti mohli zlepšiť?

Ako som už spomenul, trápime sa s vysokým počtom zahodených šancí. Nemáme typického zakončovateľa, no máme dobrých hráčov s individuálnou kvalitou. Ak sa im bude dariť a zranenia nás budú obchádzať, budeme jedným z kandidátov na majstrovský titul.

Predstavíte v rámci zimnej prípravy aj nové tváre?

Osobne zatiaľ neviem o nikom, ale nie je to v mojej kompetencii. Počas sviatkov sme trénovali individuálne, chodili sme si zahrať futbal na malom ihrisku. Chodili s nami aj šikovní hráči z iných mužstiev z okolia. Prípravu akurát začíname, uvidíme, či sa nám podarí získať nové posily.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: