Zimná liga HUMMEL sa vráti do Dubnice. Kto získa premiérové body v skupine Sever 2?

(Autor: Peter Mičúch)
7. feb 2024 o 16:31

Adrián Prna (na foto s kapitánskou páskou) odohral za prvý tím Bolešova viac než dekádu.

Záblatie má pred sebou bohatý februárový program – čaká ho semifinále pohára ObFZ Trenčín i posledný duel Zimnej ligy HUMMEL v skupine Sever 2. Tu do play-off už postúpiť nemôže a čísla nepustia ani Bolešov, ktorý zatiaľ takisto čaká na prvé body. Súboj o umiestnenie zvedú už v nedeľu 11. februára o 15:30 v Dubnici. Pozývajú vás aj hráči Daniel Špirka (Bolešov) Matej Gogora (Záblatie).

Špirka: Na jeseň nám vždy chýbal kúsok šťastia

V minulej sezóne vám bronz ušiel o bod, teraz zimujete predposlední. Čo sa na jeseň zmenilo?

Povedal by som, že väčšinu zápasov sme mali dobre rozohraných a boli sme v nich lepší než súper, no nedokázali sme ich doviesť do úspešného konca. Vždy nám chýbal kúsok šťastia.

V Zimnej lige HUMMEL ste nad Pruským viedli takmer hodinu, čo vás napokon stálo tri body?

Robili sme veľa individuálnych chýb a nevedeli sme si vytvoriť väčší tlak, z ktorého by sme sa dostali do gólových šancí.

Aký štýl hry čakáte od vášho najbližšieho súpera zo Záblatia?

Súpera veľmi nepoznám, ale tipoval by som rýchly a kombinačný futbal.

Ako spomínate na prvý ročník Zimnej ligy, kde ste v skupine prehrali iba raz?

Veľmi dobre, mohli sme si zmerať sily aj s tímami z vyššej súťaže. Na to, aké kluby sme mali v skupine, obstáli sme celkom slušne.

Plánujete v rámci prestávky posilniť káder?

To by sa určite hodilo. Ale či vedenie klubu zoženie nejakých hráčov, to netuším.

Gogora: Impulz priniesol aj nový tréner

Čo vravíte na úvodné dve stretnutia Zimnej ligy HUMMEL?

Prvý zápas proti Pruskému by som zhodnotil veľmi jednoducho, hneď na úvod sme viedli po brejku. Súper následne vyrovnal, prvý polčas skončil remízou. V tom druhom sa ukázala kvalita, širší káder a povedal by som, že aj lepšia fyzická pripravenosť súperovho tímu, z čoho rezultoval výsledok 2:5.

Do zápasu s Hornou Porubou sme nevkročili správnou nohou, veľmi rýchlo sme prehrávali 0:3, čo nás pravdaže ovplyvnilo v ďalších minútach zápasu. Za tohto stavu sme si v prvom polčase nedokázali vytvoriť väčšie šance, aj keď prevaha v držaní lopty bola po skoro celý zápas na našej strane. V druhom polčase sme si dokázali vytvoriť viacero gólových šancí a korigovať na 1:3.

Som veľmi rád, že sme mohli hrať proti súperom z vyššej súťaže. Ako som už spomínal v rozhovore, dúfam že sa to v našej lige odzrkadlí, budeme podávať stabilné výkony a dosahovať čo najlepšie výsledky, aby boli spokojní aj naši fanúšikovia.

Aké sú vaše pocity pred stretnutím s Bolešovom? Poznáte herný štýl tohto súpera?

Proti tomuto klubu som ešte nemal tú česť hrať, ale každopádne sa veľmi teším.

Čo vášmu tímu pomohlo z krízy na jeseň, keď z posledných ôsmich kôl vyhrali sedem? Čo treba preniesť na trávnik cez víkend?

Podľa mňa je úplne normálne, že tím sem-tam má menšiu krízu. Náš klub reagoval výmenou trénera, ten do kabíny vdýchol takzvaný nový impulz, ktorý nám zrejme pomohol.

A čo bude platiť na rezervu Trenčianskych Stankoviec, ktorej ste na jeseň podľahli 1:2 a koncom mesiaca vás čaká v semifinále Pohára ObFZ?

Chceme sa opäť prezentovať kombinačnou hrou, ktorá nám, ako ste spomínali, priniesla sedem dôležitých výhier.

Plánujete káder v rámci prestávky doplniť o nové mená?

Zatiaľ avizujeme len príchod Frederika Vanoviča.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: