Správy

Zápas jari?!

Iveta Šodelová|21. mar 2019 o 11:40

Predzápasové preview FC Pata – MFK Alekšince

Zápas jari, šesťbodové stretnutie či súboj o prvenstvo, presne takto by sa dal charakterizovať duel 18. kola V. ligy stred medzi celkami FC Pata a MFK Alekšince. Momentálne je na tom v tabuľke pravdy lepšia Pata, ktorá má na svojom konte 41 bodov. „Z hľadiska tabuľkového postavenia to bude veľmi dôležitý zápas. Dovolím si tvrdiť, že jeden z najdôležitejších v tejto sezóne,“ prízvukuje tréner Paty Lukáš Herák a vzápätí dodáva, „netreba ale zabúdať, že do konca sezóny stále zostáva 12 kôl.“ Alekšince pôjdu do zápasu z pozície druhého najlepšieho mužstva v lige. „My ideme od zápasu k zápasu a chceme byť v každom úspešní. Ani v sobotu to nebude inak,“ prezradil kormidelník Alekšiniec Ján Štajer.

(Zdroj: FC Pata)

Na jeseň videlo približne 500 divákov na štadióne v Alekšinciach nerozhodnú remízu 1:1, pričom práve domácich môže mrzieť deľba bodov, pretože v nej prišli o vedenie. Štajer si uvedomuje, čo jeho zverencov v sobotu čaká: „Určite to bude odlišný zápas ako na jeseň, pretože teraz budeme hostia my. Pevne verím, že sa na to pripravíme čo najlepšie.“ Jeho náprotivok Lukáš Herák očakáva početnú divácku kulisu: „V prvom zápase to skončilo 1:1, hral sa futbal hore i dole a veľa ľudí videlo vysokú úroveň zápasu. Teraz očakávam podobný zápas a dúfam, že príde ešte viac ľudí, pretože sa hrá o prvé miesto a stretnú sa dve najlepšie mužstvá v súťaži. 

Lukáš Herák (v strede) ešte v drese Paty. Momentálne hráčsky pôsobí v Rakúsku
Lukáš Herák (v strede) ešte v drese Paty. Momentálne hráčsky pôsobí v Rakúsku (Zdroj: Ladislav Odráška// Lukáš Herák (v strede) ešte v drese Paty. Momentálne hráčsky pôsobí v Rakúsku)

Práve staré známe môj dom môj hrad by mohlo byť v sobotu kľúčové. „Pre nás je tento zápas sviatkom, chceme ukázať, že sme pripravení vyhrať. Vieme však, že proti nám stojí kvalitný súper, ale my hráme doma a to môže rozhodnúť,“ uviedol najmladší tréner celej súťaže Herák. 

37ročný Štajer pôsobí v Alekšinciach ako hrajúci tréner
37ročný Štajer pôsobí v Alekšinciach ako hrajúci tréner (Zdroj: Ladislav Odráška// 37ročný Štajer pôsobí v Alekšinciach ako hrajúci tréner)

„Podľa mňa v sobotu rozhodne, kto spraví menej chýb a kto bude efektívnejší v koncovke,“ uzavrel bývalý futbalista Nitry, Dunajskej Stredy či Karvinej Ján Štajer.


Vizitky súperov:

FC Pata – 1. miesto (41 bodov)

17 zápasov – 13 víťazstiev – 2 remízy – 2 prehry

Skóre – 55:17

Najlepší strelec – Tomáš Dvorský (19 gólov)

Tréner Lukáš Herák pre ZsFZ: „Veľmi sa tešíme na zápas, či už ja ako tréner, ale aj hráči a v neposlednom rade naši fanúšikovia. Očakávam kvalitný zápas so šťastným trojbodovým koncom pre nás.“

MFK Alekšince – 2. miesto (39 bodov)

17 zápasov – 12 víťazstiev – 3 remízy – 2 prehry

Skóre – 47:12 

Najlepší strelec – Peter Daniš (12 gólov)

Tréner Ján Štajer pre ZsFZ: „Očakávam peknú divácku kulisu, ktorá spraví vynikajúcu atmosféru, ale hlavne dúfam vo fair play prístup zo všetkých strán.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: