Vojnová sekera je zakopaná. Gbely a Pata si podali ruky a v nedeľu hrajú aj s divákmi

Stretnutie predstaviteľov TJ Nafta Gbely, FC Pata a ZsFZ v Jaslovských Bohuniciach.
Stretnutie predstaviteľov TJ Nafta Gbely, FC Pata a ZsFZ v Jaslovských Bohuniciach. (Autor: ZsFZ)
2. máj 2024 o 21:16

ZsFZ inicioval stretnutie a prispel k urovnaniu vzťahov medzi štvrtoligistami.

Takmer rok známa kauza azda speje ku šťastnému koncu. V máji 2023 sa štvrtoligové stretnutie Pata – Gbely napokon neodohralo, a to aj napriek príchodu výpravy hostí. V októbri 2023 sa súboj v rovnakom zložení znovu neuskutočnil, TJ Nafta vopred ohlásil, že nepricestuje.

V nedeľu 5. mája o 16.30 h sa však súperi proti sebe už riadne postavia. Pata vycestuje do Gbiel na zápas 24. kola majstrovstiev regiónu. Prispelo k tomu aj stretnutie v Jaslovských Bohuniciach zo štvrtka 25. apríla iniciované Západoslovenským futbalovým zväzom.

Zástupcovia klubov si podali ruky a zjednotili sa v predtuche ničím neobvyklého futbalového zápasu. Aj s prítomnosťou divákov. „Nebudeme hrať s nijakými krvavými očami,“ zhodli sa na stretnutí s funkcionármi ZsFZ predstavitelia oboch klubov. 

„Keď sa budeme vracať do minulosti, nič nevyriešime. V nedeľu normálne vycestujeme do Gbiel na klasický futbalový zápas. Aj s našimi divákmi – garantujem, že sa nedopustia žiadnych neprístojností. Domáci nemusia zvyšovať počet členov usporiadateľskej služby, ako vždy nám pôjde vyslovene o futbal. Som rád, že sme sa stretli so zástupcami klubu z Gbiel, podali si ruky a urovnali vzťahy,“ vyhlásil funkcionár Paty Marián Valenta.

Činovník Gbelov Ivan Ambra na stretnutí v Jaslovských Bohuniciach pritakal: „Futbal robíme aj preto, aby sa rodiny s deťmi na našom štadióne cítili príjemne. Neradi by sme ich vystrašili neférovým vystupovaním. Som rád, že na kauzu s Patou môžeme zabudnúť. Sme športový klub, nie bojový, na ihrisku nikdy nebudeme nič oplácať a každého súpera privítame športovo. Náš nedeľný zápas môže byť signálom, že vo vzťahoch s týmto klubom môžeme napredovať.“

Pomyselnú „bezpečnostnú poradu“ viedol predseda ZsFZ Peter Kováč.

„Som rád, že sa nám podarilo prispieť k urovnaniu vzťahov medzi FC Pata a TJ Nafta Gbely, v tejto súvislosti kvitujem aj vôľu predstaviteľov oboch klubov. Zväz do ich komunikácie vstúpil aj preto, lebo mu záležalo na tom, aby sa nedeľný zápas a všetky ďalšie medzi týmito súpermi odohrali riadne a s prítomnosťou divákov, teda so všetkými štandardmi platnými pre stretnutie najvyššej regionálnej súťaže,“ povedal Kováč.

Spokojnosť netajil ani člen Športovo-technickej komisie ZsFZ Marek Juhász: „Futbal by mal ľudí spájať. Preto som rád, že na pôde u nás, v Jaslovských Bohuniciach, sa nám podarilo vyjasniť to, kvôli čomu sme sa stretli.“

„Zástupcom klubov kvitujem, že sa rozumne dohodli. Sú garantmi toho, že v nedeľu si všetko ustrážia,“ pripojil Miroslav Vlk, predseda Disciplinárnej komisie ZsFZ.

Nedeľné stretnutie medzi desiatymi Gbelmi a ôsmou Patou rozhoduje Martin Drobec s asistentmi Martinom Uhrinom a Jaroslavom Kotrecom. Zápasu sa zúčastnia aj viacerí členovia Výkonného výboru ZsFZ na čele s predsedom Petrom Kováčom. Pozvanie dostal tiež predseda Disciplinárnej komisie Slovenského futbalového zväzu Peter Mihál.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: