Uspeje Neded doma s Pozbou? Na jeseň ju zdolal o triedu

Peter Popelka|11. máj 2023 o 20:26

Vychytá domáci brankár Roman Wagner strelca hostí Dominika Pajdučáka?

Pozbu po zimnej prestávke sprevádza nezvyčajná štatistika – body stráca presne každý druhý zápas. Päť jarných triumfov jej vynieslo miesto v top šestke tabuľky, v nedeľu tak do Nededu pricestuje v role favorita. Domáci od augusta zvíťazili len trikrát, no z výhry sa tešili aj na pôde Pozby po víťazstve 5:2. Ak hostia súpera nepodcenia, môžu zamiešať karty v boji o top štvorku.

Na súboj V. ligy Juhovýchod pozývajú Roman Wagner (Neded) a Dominik Pajdučák (Pozba). Hrá sa v nedeľu o 16:30.

Wagner: Na jar skóruje len Moťovský

Čím vás v uplynulom kole zaskočili Nesvady, ktoré zvíťazili 4:2 po trinástich kolách?
Nenazval by som to zaskočením, keďže sa trápime už dlhšie, žiaľ, nielen v kvalite, ale už aj v kvantite. Nedarí sa nám v premieňaní šancí, na ktoré sa nadrieme a naopak ľahko dostávame góly.

V Okoličnej na Ostrove ste ukončili sériu ôsmich kôl bez víťazstva. Čo stálo za výpadkom formy Nededu?
Pripisujem ho spomínanej kvalite a kvantite kádra. Obmieňaniu základnej zostavy a postov pre zranenia či iné výpadky hráčov. A často chýba asi aj trochu chcenia. V Okoličnej sa zrejme podarilo viac chcieť a zabojovať.

V Pozbe sa vám podarilo zvíťaziť 5:2, čo bude na súpera platiť v odvete?
V Pozbe sme hrali iným systémom, na ktorý asi nedokázali zareagovať. Zrejme sme dokázali lepšie využiť šance, ktoré sa naskytli a bolo viac strelcov, kdežto na jar strieľa góly iba Erik Moťovský. Uvidíme, čo prinesie odveta, mohli by sme sa to pokúsiť zopakovať, aj keď s inými hráčmi to už bude asi trochu iný prejav.

Ako ste spokojný s jesennou časťou sezóny?
Nijak obzvlášť, keďže sa nachádzame na nižších priečkach tabuľky súťaže.

Celkovo ide už o vaše tretie pôsobenie v drese Nededu. Čo vás dvakrát priviedlo späť?
Vyššia súťaž. Neded hrával tretiu ligu a mal ambície aj kvalitu na horné priečky tabuľky. No v dnešnej dobe to finančne držať na úrovni asi nezvláda množstvo klubov. 

Pajdučák: V Želiezovciach rozhodol „lietajúci Holanďan“

Ako sa vám podarilo zdolať Šoporňu, aktuálne 4. tím súťaže?
Myslím, že tímový duch a túžba po víťazstve, aj napriek zahodenej penalte za stavu 1:1 v 63. minúte sme nesklonili hlavy a bojovali jeden za druhého. Čerešničkou na torte nášho bojovného výkon bol výstavný gól Dimu Kormana v 82. minúte zápasu, ktorý znamenal víťazstvo a plný bodový zisk .

Ako zatiaľ hodnotíte jarnú časť sezóny?
Jarnú časť hodnotím pozitívne, ak si odmyslíme výkony proti Branču a Trsticiam, tak máme bilanciu 5 výhier a jednu remízu v Štúrove. V tabuľke figurujeme ako nováčik súťaže na 6. mieste, s čím sme veľmi spokojní, keďže cieľom bolo sa udržať v súťaži.

Čo vám pomohlo vyhrať gólom v závere u posilnených Želiezoviec?Budem sa opakovať, ale bolo to opäť tímovým duchom a túžbou po víťazstve. Túžba bola o to väčšia, že domáci fanúšikovia nás urážali po celý zápas, čo nás ešte viac hnalo vpred s cieľom vyhrať a utíšiť ich. To sa podarilo „lietajúcemu Holanďanovi“ Januríkovi, ktorý pekným výskokom a hlavičkou rozhodol o víťazstve 1:2.

Čo vravíte na účinkovanie Pozby v Zimnej lige ZsFZ?
Naše účinkovanie bolo dosť rozpačité, účasť na týchto zápasoch nebola až taká, aká mala byť, či už kvôli zraneniam alebo iným povinnostiam. Ale v podstate to boli dobré tréningové zápasy.

Neded vás v domácom prostredí pokoril rozdielom 5:2, ako mu porážku oplatiť na jeho pôde?
Priznám sa, že o tomto súperovi neviem veľa. Ale pristupujeme k tomu ako ku ďalšiemu zápasu s cieľom uhrať najlepší možný výsledok.

FOTO: FK Vlčany, Jana Skornsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: