Tvrdošovce v posledných štyroch kolách vyhrali raz. Chytia sa doma so Štúrovom?

Peter Popelka|27. okt 2023 o 10:16

Domáci na jar bez porážky ovládli VI. ligu Východ.

Štúrovo v posledných siedmich kolách prehralo iba raz, naposledy sa vyšvihlo na 5. priečku V. ligy Juhovýchod a na lídra tabuľky stráca len dva body. Jeho najbližší súperi z Tvrdošoviec v uplynulom kole bodovali vonku po takmer dvoch mesiacoch, predtým si poradili aj s Tovarníkmi, ak zdolajú ďalšieho favorita, opäť sa priblížia hornej polovici tabuľky.

Tvrdošovce hostia Štúrovo v nedeľu 29.10. od 14:00.

Pred úvodným výkopom sa s nami rozprával domáci hráč Rastislav Rybár a obranca hostí Patrik Horňan.

Rybár: Zatiaľ sme ako na hojdačke

Minulý rok ste VI. ligu ovládli bez porážky. Ako hodnotíte doterajší priebeh jesene o poschodie vyššie?

Minulý ročník sa do histórie klubu zapísal veľkými písmenami, bola to najúspešnejšia sezóna, z ktorej som mal ako odchovanec o to väčšiu radosť. Doterajší priebeh jesene je zatiaľ ako na hojdačke, raz sa darí, inokedy menej. Obmedzujú nás zranenia a choroby, ktorých bolo poslednú dobu viac. Piata liga je určite náročnejšia z taktického aj kondičného hľadiska.

Vo Veľkých Lovciach ste dostali osem gólov, predtým ste však zdolali Tovarníky a na úvod sezóny remizovali v Branči. Čo stojí za kolísavými výkonmi vášho celku?

Proti Tovarníkom sme ukázali zomknutosť a odhodlanie bojovať, ktorú v posledných minútach zúročil dvoma gólmi môj najlepší kamarát z detstva Kevin Kele. Vo Veľkých Lovciach nám, žiaľ, vylúčili najdôležitejší pilier obrany, vtedy hrajúceho trénera Miška Podluckého, čo nás psychicky nalomilo a súperovi sme hru veľmi nesťažili.

Čo vám pomohlo vyhrať rozdielom triedy na pôde Nededu?

Do Nededu sme prišli pripravení, keďže sme vedeli, že majú obecné dni. Tréner hru súpera sledoval, vďaka tomu sme vedeli, kde budú zraniteľní. Bola to kolektívna výhra, pochvala za tento zápas určite patrí aj Danimu Benkovi, ktorý predviedol zopár krásnych zákrokov.

Ako cez víkend zastaviť Štúrovo, ktoré v posledných šiestich kolách prehralo len raz?

V Štúrove majú skúsený tím, ktorý dlhodobo hrá piatu ligu. Musíme sa pripraviť svedomito, hlavne po psychickej stránke. V prípade, že odovzdáme na ihrisku maximum a ukážeme bojovnosť ako v zápase proti Tovarníkom, som si istý, že uhráme priaznivý výsledok.

S rešpektom ku všetkým účastníkom súťaže - ktorý súper v piatej lige zatiaľ vaše schopnosti preveril najviac?

Žiaľ, zápasu s Brančom som sa nezúčastnil, takže výkon OFK neviem zhodnotiť, aj keď sledujem jeho výsledky. Z môjho pohľadu boli dvaja najlepší súperi Tovarníky, ktoré nás trápili aj v oslabení a Kostolné Kračany s veľmi dobre organizovanou hrou.

Horňan: Posilnil nás aj reprezentant

Čo vás stálo tri body u nováčika z Bábu, kde ste 20 minút pred koncom zápasu viedli?

Nehrali sme podľa svojich predstáv, ale dokázali sme skórovať z pokutového kopu, čím sme v prvom polčase išli do vedenia. V druhom polčase nás už domáci zatlačili pred našu bránu, ale mali sme veľmi nebezpečné protiútoky, ktorým by sme mohli zvýšiť náš náskok, bohužiaľ nám to nevyšlo. Začiatkom 70. minúty nás viac zatlačili domáci, ale bránili sme veľmi dobre, dva razy sme vykopávali z bránkovej čiary, cítili sme väčší tlak od domácich, ktorí vyrovnali po rohu. Potom ešte domáci hráč parádne trafil priamy kop, náš brankár nemal žiadnu šancu.

Ako sa vám podarilo zdolať Veľký Meder, priebežne tretí celok tabuľky?

Na Veľký Meder sme sa pripravovali celý týždeň, tvrdo sme trénovali, lebo sme poznali ich kvalitu, ale aj niektorých hráčov osobne, takže to bolo ťažšie. Veľmi dobre sme začali, v 35. minúte E. Molnár štandardkou krásne našiel našu staronovú posilu Kornela Salátu, ten nabil svojmu bratovi, ktorý z prvej skóroval otvoril skóre. Držali sme sa nášho plánu, v druhom polčase sme hostí nepustili k zakončeniu.

Čo vás stálo postup do 3. kola Slovnaft Cupu, keď ste Horným Salibám podľahli v penaltovom rozstrele?

Na každý zápas sa pripravujeme, ako aj na ten pohárový, ale bohužiaľ sa nám nepodarilo postúpiť. Prvý polčas nám vôbec nevyšiel a domáci to potrestali hneď v úvode zápasu, v prvom polčase sme mali pár šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. V druhom polčase sme hrali veľmi útočný futbal a tempo sme držali celých 45 minút, súpera sme nepustili skoro k ničomu. Podarilo sa nám aj vyrovnať peknou obaľovačkou Andresa Mányu. V závere sme zahodili stopercentnú šancu a nasledoval rozstrel zo značky pokutového kopu. Brankár Magyarics nás držal nad vodou, no poslednú penaltu sme nedali a bolo po zápase.

Aký herný prejav čakáte cez víkend od nováčika súťaže z Tvrdošoviec?

Samozrejme chceme zabodovať ako pred každým zápasom. Aj domáci budú chcieť vyhrať, majú kvalitný tím a pred sezónou priniesli niekoľkých dobrých hráčov, ale my sa tak ľahko nedáme, my sa budeme sústrediť na to, aby sme dosiahli čo najlepší výsledok.

Uplynulý ročník ste zakončili na 11. priečke, na čo váš káder tabuľkovo má v aktuálnej sezóne?

Pred sezónou sme nemali žiadne ciele, ale priebežné 5. miesto ukazuje, ako tvrdo trénujeme týždeň čo týždeň, aby sme skončili čo najvyššie. Zatiaľ to vyzerá veľmi sľubne, ale koniec je ešte ďaleko. Veľmi nám pomohol Kornel Saláta, ktorý prišiel z Komárna, naša obrana je stabilnejšia ako v minulom ročníku. Máme veľmi mladý káder, ale každý vyrastal v Štúrove, takže sa navzájom poznáme, v kabíne vládne dobrá atmosféra a to nám veľmi pomáha aj na ihrisku.

FOTO: Niky Ivanicsová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: