Trstice chcú opustiť zostupovú zónu. Zabodujú doma s Patou?

(Autor: Ladislav Kertész)
Peter Popelka|14. mar 2024 o 12:58

Nováčik súťaže posilnil káder na viacerých pozíciách.

Trstice nevzdávajú boj o záchranu v majstrovstvách regiónu, na domácom ihrisku zvíťazili trikrát a v druhom jarnom kole tu vyzvú tím Paty. Ten naposledy zdolal Imeľ dvoma gólmi v prvej dvadsaťminútovke, s Trsticami na jeseň otáčal dvoma penaltami. Uspeje v odvete na „horúcej“ pôde nováčika?

Na víkendový súboj IV. ligy Hummel (hrá sa v nedeľu o 15.00 h) pozývajú Norbert Hausleitner (Trstice) a Martin Garaj (Pata).

Hausleitner: Hrať futbal sme nezabudli

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Okúsili ste v jej rámci aj halu?

Myslím si, že všetci počas prípravy tvrdo pracovali. Snažili sme sa odviesť čo najlepší výkon, aj keď v tíme nastali zmeny na trénerskej a hráčskej úrovni, našťastie sa vrátili niektorí zranení a pripojili sa k tímu. V hale sme netrénovali.

Posilnili ste aj káder? Ak áno, na ktorých pozíciách?

Áno, snažili sme sa posilniť mužstvo, ale každý vie, že v zime je ťažšie podpísať hráčov, každý klub si chce udržať svojich hráčov. Podarilo sa nám podpísať troch mladých ofenzívnych hráčov, obrancu a brankára. A jeden z našich hráčov prestúpil do Gabčíkova, každý vie, koho mám na mysli.

Nebodovali ste štyri kolá v rade, čo treba zmeniť doma proti Pate?

Myslím si, že naša filozofia je stále rovnaká - chceme hrať futbal bez ohľadu na to, kto je súper. To, že sme v posledných štyroch kolách nebodovali, je spôsobené viacerými faktormi, na jeseň sme mali zlú sériu.

Na 13. priečku tabuľky strácate päť bodov, čo môže Trsticiam pomôcť ku záchrane v najvyššej regionálnej súťaži?

Chceli by sme nazbierať čo najviac bodov a potom na konci sezóny uvidíme, ako sa veci vyvinú. Určite chceme zlepšiť formu, čo postupne prinesie dobré výsledky, pred rokom sme vyhrali piatu ligu s takmer rovnakým tímom, nezabudli sme hrať futbal, len sa musíme rozbehnúť.

Ako sa v minulej sezóne zrodil váš prestup do tohto klubu?

V roku 2021 som bol zranený, vypadol som na 7 mesiacov a keď som pol roka pôsobil v Kostolných Kračanoch, hrali sme aj proti Trsticiam. Po zápase ma kontaktoval pán prezident a navrhol mi prestup na ďalšiu sezónu, lebo hľadali ľaváka.

Niekoľkokrát sme si sadli, predstavili koncepciu, nakoniec som prestúpil a odohrali sme skvelú sezónu. Bohužiaľ, po zranení som nemal najlepší polrok a bol som uvoľnený na prestup do Trstíc.

Garaj: K výhre nad Imeľom pomohol rýchly pressing

Na úvod jari ste zdolali Imeľ, čo vám pomohlo rozhodnúť už v prvej dvadsaťminútovke?

Darilo sa nám robiť rýchly pressing, vďaka nemu sme si vypracovali štandardky a rohové kopy, ktoré sme zužitkovali.

Ako hodnotíte priebeh zimnej prípravy? Privítali ste v kádri aj nové posily?

Hodnotím ho pozitívne, každý hráč pristupoval k tréningom zodpovedne. Vrátili sa k nám zranení hráči, novicmi sú brankár Baláži z Dolných Krškán a útočník Bolu, ktorý s nami trénoval pol roka, len nemohol prestúpiť.

Nováčik z Trstíc je doma nepríjemným súperom, na svojom trávniku zdolal aj Prievidzu. Na čo si treba dať pozor cez víkend?

Všetci súperi v tejto súťaži sú nepríjemní obzvlášť doma a Trstice sú jedným z nich. Verím však, že chalani sú po domácom víťazstve odhodlaní vyhrať aj vonku.

Čo vám na jeseň pomohlo ku otočke, ktorú si váš celok poistil dvoma penaltami?

Išli sme za víťazstvom, aj napriek červenej karte sme nepoľavili. Vybojovali sme si dva pokutové kopy, ktoré sme premenili a vyhrali. Rozhodla sila kolektívu, keď sme sa zomkli ako celok.

Za Patu ste už v minulosti hrali, čo vás presvedčilo ku návratu z Rumanovej?

Mal som vtedy prácu, popri ktorej som buď nestíhal tréningy, alebo to bolo na tesno a necítil som sa v dobrej kondícii, takže som sa rozhodol o zmenu prostredia. Teraz som tu a verím, že v tabuľke budeme stúpať, máme na to mužstvo, ktoré je odhodlané bojovať o dobré výsledky.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: