Topoľčany víťazom pohára predsedu ZsFZ!

Marián Červenka|27. nov 2019 o 10:30

Vyhodnotenie finálového halového turnaja dorastencov

(Zdroj: ZsFZ, Autor: Jozef Šprocha)

Turnaje o pohár predsedu ZsFZ patria už k tradičným halovým podujatiam. Počas zimnej prestávky si vďaka tejto súťaži zmerajú sily prípravky, žiaci a dorastenci všetkých oblastných zväzov na západnom Slovensku. Ako prvý prišiel na rad finálový turnaj dorastencov, ktorý Komisia mládeže ZsFZ v spolupráci s ObFZ Považská Bystrica organizovala v púchovskej STC aréne. Na krytej umelej tráve sa predstavilo jedenásť oblastných futbalových zväzov, s výnimkou odhláseného ObFZ Dunajská Streda. Ešte je potrebné vysvetliť, že okrem dorasteneckej kategórie hrajú ostatní mládežníci aj kvalifikácie, pomocou ktorých sa na záverečný turnaj môžu prebojovať. „Je to špecifická hala, upustili sme od palubovky a mantinelov, a musím konštatovať, že to bol dobrý krok. Predišli sme viacerým zraneniam a ako plus musím povedať, že aj napriek veľkému počtu účastníkov sa nám podarilo zabezpečiť šatňu pre každé mužstvo,“ vysvetľuje na úvod výber dejiska predseda Komisie mládeže a školského futbalu ZsFZ Jozef Jakuš. 

Umelý trávnik v krytej púchovskej hale si pochvaľovali hráči i organizátori
Umelý trávnik v krytej púchovskej hale si pochvaľovali hráči i organizátori (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

Počas turnaja sa veľmi dobre ukazovala najmä dvojica výberov, a to ObFZ Topoľčany a ObFZ Trnava, s ktorými sa do bojov o 1. až 3. miesto dostal víťaz skupiny A Považská Bystrica. Považania ale nedokázali poraziť ani jedného súpera o titul, a tak sa muselo rozhodnúť medzi lídrami skupín B a C. „Deň vyvrcholil zrejme najlepším zápasom o prvé miesto medzi Topoľčanmi a Trnavou. Videli sme slušné stretnutie, ktoré ukázalo obrovskú kvalitu na oboch stranách,“ hodnotí Jakuš duel, kde Topoľčany zvíťazili nad Trnavou rozdielom triedy po góloch Čiljaka, Markoviča, Mokráňa a následne dodáva: „Na turnaji ma ale zaujalo viacero hráčov z rôznych výberov. Chcem sa o nich detailne informovať a prípadne ich odporučiť do vyšších súťaží, ako sú tie oblastné.“ Dominanciu Topoľčian podčiarkol aj fakt, že si hráči tohto výberu odniesli hneď dve individuálne ocenenia. Kristián Markovič bol so šiestimi gólmi najlepším strelcom a Kristián Kyčerka hráčom turnaja. Cena pre najlepšieho brankára putovala do Nových Zámkov Patrikovi Šuchovi.

Kristián Kyčerka preberá z rúk predsedu ZsFZ ocenenie pre najlepšieho hráča turnaja
Kristián Kyčerka preberá z rúk predsedu ZsFZ ocenenie pre najlepšieho hráča turnaja (Zdroj: ZsFZ, Autor: Marián Červenka)

„Trochu ma mrzí hrací čas. Všetky celky odohrali približne 75 minút, pod čo sa jednoznačne podpísala účasť jedenástich tímov. Brali sme aj do úvahy i cesty domov z turnaja, pretože sme nechceli, aby sa rodičia s deťmi vracali v nedeľu v noci. V budúcnosti by som bol rád, keby sa nám podarilo zvýšiť minutáž pre dorastencov,“ zaprial si na záver úspešného turnaja predseda Komisie mládeže a školského futbalu ZsFZ Jozef Jakuš. Po ňom si ešte zobral slovo predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši: „Páči sa mi výber ihriska, na ktorom podali futbalisti solídne výkony. Teraz je len na nás, aby sme porozmýšľali o organizácii viacero pudjatí takéhoto charakteru. Pochváliť musím aj arbitrov a organizačný tím za odvedenú prácu, vďaka ktorej malo podujatie vysokú úroveň.“ Dorastenci odštartovali finálové podujatia úspešne. V decembri nás čakajú postupne hlavné turnaje prípraviek –  8. 12. v Galante, mladších žiakov – 15. 12. v Považskej Bystrici a tesne pred Vianocami 22. 12. turnaj starších žiakov v Trenčíne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: