Šurany sú v Zimnej lige zatiaľ bez straty. Skolia aj oblastných vicelídrov?

(Autor: ŠK Šurany)
Peter Popelka|2. feb 2024 o 21:32

Zástupcu siedmej novozámockej ligy čaká súper zvučného mena.

Šurany v decembri obhájili prvenstvo na halovom turnaji dospelých v Nových Zámkoch. Náramne sa im však darí aj v Zimnej lige HUMMEL, kde po dvoch kolách vedú skupinu s plným bodovým ziskom. V ďalšom stretnutí ich čaká Komoča, vicelíder najvyššej súťaže v novozámockej oblasti, ktorý v hale pred rokom získal bronz. Jej tím zatiaľ naopak nezískal ani bod a v prvých dvoch kolách inkasoval po štyrikrát. Obráti sa karta v nedeľu 4. februára po 17:00?

Na umelý štadión v Radave pozývajú Miloš Fehervári (Šurany) a Nikolas Ficza (Komoča).

Fehervári: Nič jednoduché nás nečaká

V lige vám po jeseni patrí stred tabuľky. Ste s priebežným umiestnením spokojní alebo máte v jarnej časti vyššie ambície?

S umiestnením spokojný som, ale bodovo to mohlo a malo byť lepšie. Ak by sme získali o 4-5 bodov viac, boli by sme spokojní všetci. V jarnej časti sa určite budeme snažiť o stabilizovanie výkonnosti. A určite aj o to, aby sme neskončili v tabuľke horšie ako teraz, ak sa nám podarí poskočiť o dáky stupienok vyššie, budeme len radi. Ale to ukážu až majstrovské zápasy. Verím, že v tomto nám pomôžu aj noví chalani Aďo Procháczka a Kevin Kele, kvalitu na to majú obaja a určite pre nás budú prínosom do jarnej časti.

V Zimnej lige ste zatiaľ nestratili ani bod, čo vám naposledy pomohlo zdolať obhajcov titulu z Komjatíc?

Zatiaľ sme oba naše zápasy vyhrali, s Nesvadmi sme boli lepší po celých 90 minút a mohli sme dať aj o 2-3 góly viac. Proti Komjaticiam sme skórovali dvakrát, po štandardke a strele spoza vápna. Prvý polčas sme viac-menej kontrolovali, Komjatice nás zatlačili na konci, keď sme dali príležitosť aj hráčom z lavičky. Z jednej šance znížili a ďalšiu veľkú na konci spálili. Dali sme o gól viac ako súper, preto sme vyhrali.

Výrazne sa vám darilo aj na 20. ročníku halového turnaja dospelých, kde titul úspešne obhájili Šurany. Čo vám pomohlo k zisku ďalšej cennej trofeje?

Titul sa nám podarilo obhájiť, ale nebolo to jednoduché, keďže cez Komoču aj Semerovo sme postúpili až po penaltách. Rozdiel bol v tom, že v mužstve máme hráčov, ktorí sa venujú aj futsalu a malému futbalu, čo sa v niektorých momentoch ukázalo ako rozhodujúce. Práve vo finále sme odohrali náš najlepší zápas na turnaji a podarilo sa nám úspešne obhájiť titul.

Čo viete o svojom najbližšom súperovi z Komoče, ktorý je vicelídrom novozámockých oblastných majstrovstiev?

Komoču som osobne nevidel hrať, takže neviem, čo od nich môžeme čakať, ale ich výsledky v súťaži samozrejme sledujem. Vždy patria do top trojky, takže kvalitu musia mať. Určite budú jazdiť na 100%, keďže budú hrať so súperom z vyššej súťaže, čo je vždy motivácia. Ľudia tam futbal robia dobre, viem, že vynovili šatne, trávnik na ihrisku a určite majú aj šikovných hráčov. Nič jednoduché nás v tomto zápase nečaká.

Predošlé tri sezóny ste strávili v Lipovej, prečo ste sa v lete rozhodli pre návrat?

Na Lipovej som prežil krásne tri sezóny. Hlavne vďaka nim som si spravil vyššiu trénerskú licenciu a mal som možnosť byť súčasťou skvelej partie hráčov, ako aj ľudí, čo okolo futbalu robia. Ale pravdaže sa chcem trénersky posúvať aj ja, preto som prijal ponuku Šurian. Som Šurančan a nebolo mi ľahko, keď som videl, ako futbal u nás posledné roky vyzeral, preto som sa rozhodol pomôcť aspoň takto aj ja. Verím, že futbal v Šuranoch bude postupne bude napredovať a priložím k tomu ruku tiež. 

Ficza: O postup do kraja dáme maximum

Na jeseň ste prehrali len raz a zimujete druhí, čomu tím Komoče vďačí za dlhodobú formu?

Máme veľmi dobrý tím, sme ako jedna veľká rodina a futbal hráme zo srdca. Myslím si, že v Komoči je dlho dobrá partia mladých chlapcov, ktorí si futbal na ihrisku užívajú.

Čo vám k bodovému zisku chýbalo proti Nesvadom (2:4, pozn. red.), kde bolo skóre ešte po hodine hry vyrovnané?

Ja som na tom zápase, žiaľ, nebol pre chorobu.

S akými cieľmi ste vstúpili do Zimnej ligy, kde ste jedným z mála zástupcov oblastných súťaží?

Chceme sa pokúsiť hrať aj s tímami z vyšších líg a ukázať im, že sa nikdy nevzdávame… Samozrejme je ťažké s nimi hrať, ale aspoň budeme mať nejaké skúsenosti.

Od čela tabuľky VII. ligy vás delí len skóre, pokúsite sa na jar o postup?

Áno, máme v pláne dostať sa vyššie, ale uvidíme, čo bude, každý jeden tím v našej lige môže prekvapiť a nikoho netreba podceniť. Ideme však na postup a dáme do toho maximum.

Naposledy ste pôsobili v Rakúsku, čo vás pred rokom a pol priviedlo do Komoče?

V Rakúsku som aj pracoval, takže som domov nechodil stále. Teraz som už na Slovensku, úprimne ani neviem, ako som sa dostal do Komoče, ale som veľmi rád, že môžem hrať.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: