Šurany sú doma na jar nezdolané. Prerušia úspešnú sériu Dvorov?

Peter Popelka|20. apr 2023 o 21:35

Rozprávali sme sa s brankármi oboch tímov.

V ďalšom kole V. ligy Juhovýchod HUMMEL sa stretnú dvaja účastníci vyraďovacej fázy Zimnej ligy ZsFZ. Oba celky sa pohybujú v pokojnom strede tabuľky a v druhej polsezóne bodovali zhodne po tri razy. Šurany v Dvoroch nad Žitavou naposledy triumfovali výsledkom 2:1 a v nedeľu od 16:00 budú chcieť potvrdiť, že na jar sa u nich nevyhráva.

Na okresné derby vás pozývajú domáci Samuel Cvik (Šurany) a Oleksandr Shpak (Dvory n/Ž.).

Cvik: S bodom proti Šoporni sme spokojní

Čo vám chýbalo k plnému zisku proti Želiezovciam?
Proti Želiezovciam sme si vypracovali viacero dobrých gólových príležitostí, ktoré sme ale nedotiahli do úspešného konca, preto neostali všetky body v Šuranoch.

Remízu ste uhrali aj proti silnej Šoporni, boli ste s bodom spokojní, alebo ste siahali na viac?
Šoporňa bola kvalitným súperom a s ohľadom na priebeh zápasu sme boli s remízou spokojní.

Prečo Šurany pred dvoma rokmi opustili 4. ligu, hoci sa posledným trom priečkam vyhli?
Pred dvomi rokmi bola veľmi nepriaznivá situácia pre šport ako taký. Nikto nevedel, čo bude ďalej a preto vedenie klubu najmä z ekonomických dôvodov prijalo rozhodnutie, že "áčko" bude hrať nižšiu súťaž.

Pred rokom ste pôsobili v treťoligovom Imeli, čo vás inšpirovalo k návratu?
V Imeli som zažil veľmi peknú sezónu a pol, ale kvôli práci som túto súťaž už nestíhal, preto som zvolil návrat domov do Šurian.

Ako zopakovať výsledok z jesene, keď Šurany svojho najbližšieho súpera z Dvorov zdolali 2:1?
Jesenný zápas som nevidel, ale proti Dvorom, ako aj proti každému súperovi, budeme musieť predviesť bojovný výkon. Najviac nám pomôže, ak sa nám podarí premeniť šance, ktoré si určite vypracujeme. 

Shpak: Na ihrisku sme si začali viac rozumieť

V čom ste nestačili Želiezovciam, ktoré proti vám získali prvé body v sezóne?
V Želiezovciach sme nastúpili v oklieštenej zostave a súper naopak dokázal v druhej časti sezóny posilniť tím novými hráčmi aj posilami zo zahraničia. Nám sa zápas nevydaril a domáci naopak dokázali využiť svoje šance.

Paradoxne hneď v ďalšom kole ste zdolali jesenného šampióna z Trstíc. Ako sa vám podaril tento kúsok?
Proti Trsticiam to bol bojovný zápas s vysokým nasadením od oboch mužstiev, kde každý náš hráč do bodky spĺňal taktiku a pokyny trénera. Hrali sme z veľmi dobre zabezpečenej obrany a v druhom polčase nám vyšiel brejk, ktorý sme dokázali využiť a pripísali sme si do tabuľky veľmi dôležité tri body.

Ako hodnotíte priebeh HUMMEL Zimnej ligy ZsFZ, kde ste napokon brali bronz?
Zimnú ligu hodnotím veľmi pozitívne, mali sme možnosť hrať kvalitné zápasy na kvalitnom ihrisku a hoci nám každý zápas chýbali nejakí hráči kvôli zraneniam, myslím si, že nám to dalo veľa a mohli sme sa vďaka tomu veľmi dobre pripraviť na ligu. Mrzí nás zaváhanie v semifinálovom zápase s Komjaticami, kde to nebol z našej strany dobrý výkon, ale myslím si, že v ostatných zápasoch sme podávali dobré tímové výkony.

Cez víkend cestujete do Šurian, ktoré u vás naposledy uspeli výsledkom 2:1. Čo treba v odvete robiť inak?
V Šuranoch očakávame veľmi ťažký “derby” zápas, dôkladne sa naň pripravujeme. na rozdiel od nášho posledného domáceho zápasu budeme musieť využiť šance, ktoré si v priebehu zápasu vytvoríme a snažiť sa neinkasovať, keďže v našom poslednom vzájomnom zápase sme robili chyby.

Minulý ročník ste končili na 14. priečke, čo vám pomohlo vystúpať do stredu tabuľky?
Myslím si, že sme sa ako mužstvo zohrali a na ihrisku sme si začali viac rozumieť. Mužstvo sa posilnilo kvalitnými hráčmi, zlepšila sa kolektívna hra a futbal nám viac chutí.

FOTO: Lucas Villem; Jana Skornsek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: