Solčany vonku na jeseň zatiaľ nevíťazia. Nepriaznivú sériu chcú zlomiť aj Nevidzany

Peter Popelka|9. nov 2023 o 22:05

Posledný vzájomný duel ovládli Solčany výsledkom 2:1 (na snímke súboj kapitánov Miroslava Beňuša s Dušanom Gálisom).

Doma bez prehry, vonku bez výhry – aj taká je štatistika Solčian v aktuálnom ročníku. OFK prišiel o top strelca Bégera, ktorý posilnil majstra súťaže z Bábu, v ofenzíve sa mu však stále náramne darí, žiaden iný tím 6. ligy Stred neskóruje častejšie. Premiérový triumf na pôde súpera bude zbor Pavla Meluša vyhliadať už v sobotu od 13:00 hod., kedy bude hosťom Nevidzian. Bude platiť výhoda domáceho prostredia, z ktorej ŠK dlhodobo ťaží? Vlani na svojom štadióne prehral až v poslednom kole jesene!

Na súboj 15. kola VI. ligy Stred Nevidzany – Solčany pozýva duo Máriov – za hostí Ladický, za domácich Slamka.

Slamka: Na AQUAFLOT Cup si ideme po zlato

Nebodovali ste šesť kôl v rade, čo sa zmenilo v porovnaní s prvou polovicou jesene, kde ste dosiahli viacero solídnych výsledkov?

Nezmenilo sa asi nič, v každom zápase sa snažíme hrať naplno, no nie vždy sa to podarí. Posledné zápasy vnímam veľmi pozitívne, hru sme mali dobrú, len, bohužiaľ, máme nedostatky v ofenzíve. Bez gólov sa nedá vyhrať. Na začiatku sezóny sme sa vyhýbali zraneniam, aktuálne máme väčší počet zranených a to sa odzrkadlilo aj na výsledkoch.

V domácej rozlúčke s jeseňou hostíte Solčany, na čo sa váš celok bude spoliehať proti priebežne tretiemu tímu súťaže?

Zápas to bude náročný, o tom niet pochýb, ale verím, že s prvou polovicou sezóny sa rozlúčime víťazne. Spoliehať sa budeme najmä na bojovnosť a domácu pôdu – klietku.

Čo vás stálo body v derby proti Klasovu, ktoré vicelíder ovládol najtesnejším rozdielom?

S Klasovom to podľa mňa bol vyrovnaný zápas. Šance alebo pološance boli na oboch stranách. Zápas by bol možno ovplyvnený aj našou sľubnou šancou do prázdnej bránky, no neskórovali sme.

Na úvod roka sa Nevidzany zúčastnili aj Zimnej ligy ZsFZ, kde sú prihlásené aj do druhého ročníka. Ako s odstupom času hodnotíte toto spestrenie zimnej prípravy?

Podľa mňa je to dobrá vec. K zimnej príprave patria aj nejaké tie prípravné zápasy, Zimná liga ju trošku okorenila a aspoň sa „o niečo“ hrá. Aj keď sú to len prípravné stretnutia, tréneri môžu vyskúšať nových hráčov v zápasom tempe, hráči sa môžu zase predviesť a presvedčiť.

Váš tím predchádza povesť halového špecialistu. S akými cieľmi Nevidzany prídu na AQUAFLOT Cup, kde naposledy smolne vypadli po penaltovom rozstrele?

Do Nitry si ideme pre zlato. To je všetko, čo by som k tomu povedal.

Ladický: Bégera vpredu nahradil ďalší Michal

Doma ste od návratu na svoj štadión stratili len dva body (skóre 28:6), kým vonku ste ešte nevyhrali (skóre 11:19). Čo robíte na vlastnom trávniku lepšie než u súperov?

Ťažko povedať, prečo je to tak. Doma sa snažíme hrať presne to, čo si povieme pred každým zápasom. Vychádzajú nám kombinácie, sme efektívni vo využívaní šancí a góly dávame po pekných akciách. Vonku sa tiež snažíme hrať svoju hru, ale prakticky v každom zápase dostaneme gól po hlúpej chybe a potom sa nám už ťažšie dostáva do zápasu. Asi sme v druhom kole v Čeľadiciach urazili šťastenu, kde sme za stavu 0:4 dokázali premrhať sľubný náskok a odvtedy sa to s nami vlečie.

Nik v súťaži neskóruje častejšie než vy, v počte strelených gólov sa vám rovná len vicelíder z Klasova. Ako sa vám podarilo nahradiť kanoniera Michala Bégera?

Myslím si, že máme veľkú kvalitu ako tím, ale darí sa aj nášmu útočníkovi Michalovi Kamanovi, ktorému dobre sekundujú všetci ofenzívni záložníci. Samozrejme, že odchod hráča ako Michal bol pre náš útok stratou, ale našťastie sa k nám vrátil Peter Rybanský, ktorý presne zapadá do nášho herného štýlu.

Najbližšie vás čakajú Nevidzany, ktoré s vami pred rokom uhrali bezgólovú remízu. Čo vás v tomto súboji stálo dva body?

Nevidzany majú svoju kvalitu, ale hlavne hraciu plochu, na ktorej sa ťažko hrá kombinačný futbal. Čaká nás náročný zápas, v ktorom bude množstvo fyzických súbojov. V poslednom vonkajšom meraní síl sme nevyužili veľmi veľa gólových príležitostí, čo nás stálo stratu dvoch bodov.

Priebežne vám patrí bronzová priečka, aké sú ciele Solčian v aktuálnej sezóne?

Naše ciele sú hrať o špicu, ale hlavne hrať futbal, ktorý sa bude páčiť divákom. Samozrejme, ak by sme si priviezli viac bodov zvonku, bolo by lepšie aj naše tabuľkové postavenie.

Uvidíme OFK aj v ďalšom ročníku Zimnej ligy ZsFZ ?

To neviem povedať s určitosťou. V sobotu máme ukončenie jesennej časti, kde by sme to mali uzavrieť.

FOTO: Peter Pargáč.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: