Správy

Slováci sa delili s Anglickom po infarktovom závere

Martina Radošovská|17. sep 2018 o 12:05

Výber Západoslovenského futbalového zväzu – North Riding 2:2 (1:0)

Slováci si pri vstupe do kvalifikačnej skupiny Region´s cupu o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy amatérskych futbalistov zapísali remízu s Anglickom. Deľba bodov je spravodlivá, v infarktovom závere mohli vyhrať obaja.

Na štadióne treťoligistu v rumunskom meste Buzau začali lepšie Slováci, zahryzli sa do súpera, dve zaujímavé príležitosti mal Šiko, ale do tretice už po prihrávke Bartoša mieril presne Holíček – 1:0. Naši reprezentanti boli aktívnejší, Angličania sa za poliacu čiaru dostávali len sporadicky. Po polhodine hry sa zo štandardnej situácie zastreľoval Petruš, v 36. min. mohol Holíček poistiť najtesnejšie vedenie, ale jeho strelu zastavila pravá žrď súperovej bránky. Angličania sa dostali k slovu až krátko pred prestávkou, a hoci sa McQueeney dokázal otočiť s loptou v šestnástke, brankár Slovákov Vavrúš bol pozorný.

Druhé dejstvo ponúklo už úplne iný zápas. Ostrovania vsadili na raketový štart, hneď v 46. min. vyrovnal hlavou pohodlne práve McQueeney a o štyri minúty neskôr sa cez stred obrany prešmykol šikovne Rose – 1:2. Šokujúci zvrat na dlhé minúty paralyzoval aktivitu Slovákov, oživenie do hry priniesli až striedania. V 78. min. sa ako žolík z lavičky osvedčil Pilný, ktorý vyrovnal hlavou na 2:2 po centri Cisára. Našich reprezentantov akoby obliali živou vodou, práve Pilný mohol zariadiť aj obrat, ale anglický gólman MacDonald osvedčil tiež dobrý postreh. Zápas sa mohol zlomiť v nadstavenom čase. Najskôr videl Holíček červenú kartu, keď tesne pred šestnástkou zastavil prenikajúceho McQueeneyho, z priameho kopu ale faulovaný hráč neprekvapil Vavrúša. O minútu neskôr ušiel anglickej obrane Šiko, no zoči-voči MacDonaldovi namieril vedľa a vzápätí z navlas rovnakej príležitosti na druhej strane nepochodil ani McQueeney. Body sa tak delili, zaslúžene.

Výber Západoslovenského futbalového zväzu – North Riding 2:2 (1:0).

GÓLY: 13. Holíček, 79. Pilný – 46. McQueeney, 50. Rose.

Pred 300 divákmi rozhodoval Barcelo (Gibraltar), ŽK: Chynoradský, Krupanszki – Newman, Guy, Liddell. ČK:90. Holíček (Výber ZsFZ).

Výber ZsFZ: Vavrúš – Krupanszki, Chynoradský (70. Korman), Cisár, Petruš – Šiko, Holíček, Zavadzan, Hrenák – Bartoš (70. Pilný), Krčík (85. Vaculík).

Text: Štefan Korman

Foto: ZsFZ

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: