Správy

Reprezentácia ZsFZ je už v Rumunsku

Iveta Šodelová|17. sep 2018 o 00:00

Reprezentácia ZsFZ je už v Rumunsku

Slováci sú už v Rumunsku,

dnes začíname s Anglickom

Výber Západoslovenského futbalového zväzu bude reprezentovať našu krajinu v kvalifikácii o postup na Majstrovstvá Európy amatérov, ktorá štartuje zajtra v rumunskom meste Buzau.

Turnaj sa hrá pod názvom Region´s cup, organizuje ho UEFA a za sebou už desať ročníkov. Na finálovom turnaji sa predstaví každé dva roky osem najlepších amatérskych výberov zo starého kontinentu. Štart hráčov je podmienený klauzulou, že nemohli mať nikdy podpísanú zmluvu v profesionálnom futbale.

Výber Západoslovenského futbalového zväzu si právo štartu vybojoval v konfrontácii štyroch regionálnych zväzov vlani v novembri v Tatranskej Lomnici. V Buzau budú súpermi zverencov Petra Gergelyho postupne North Riding Football League (Anglicko, 16. 9.), Munster/Ulster (Írsko, 19. 9.) a Buzau (Rumunsko, 22. 9.)

Na záverečnom šampionáte Region´s cup 2017 v Turecku zvíťazil chorvátsky výber zo Záhrebu. V histórii desiatich ročníkov finálového turnaja sa slovenský zástupca prebojoval iba jediný raz na medailové stupienky, v Poľsku v roku 2005 skončil Výber Stredoslovenského futbalového zväzu na treťom mieste.

V Buzau je vedúcim našej výpravy predseda Západoslovenského futbalového zväzu Ladislav Gádoši: „Cesta bola náročná, ale zvládli sme ju bez problémov, všetci sa tešíme na kvalifikačné zápasy. O ambíciách je hovoriť ťažko, keďže všetci súperi sú pre nás veľká neznáme tak ako aj my pre nich. Preverí ná aj vlaňajší finalista európskeho šampionátu z Írska, bude to ostrá skúška, ale veríme našim chlapcom, určite sa pobijú o čo najlepší výsledok,“ povedal pred večerným tréningom nášho výberu Ladislav Gádoši.

(Zdroj: zsfz, Autor: zsfz)
(Zdroj: zsfz, Autor: zsfz)
(Zdroj: zsfz, Autor: zsfz)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: