Nováčik Zimnej ligy HUMMEL čelí semifinalistom. Ako Rybky preverí súper z trnavskej oblasti?

Rybky (foto) pred rokom ovládli skupinu bez straty bodu. FOTO: ZsFZ.
Rybky (foto) pred rokom ovládli skupinu bez straty bodu. FOTO: ZsFZ.
Peter Popelka|24. jan 2024 o 13:43

Na slovíčko s hráčmi Dominikom Čmaradom a Borisom Miklášom.

V druhom ročníku Zimnej ligy Hummel ZsFZ si zahrá aj niekoľko zástupcov okresných súťaží. Jedným z nich je celok Smoleníc, ktorý účinkuje v ôsmej lige trnavskej oblasti a v posledných šiestich kolách jesene prehral iba raz. Novú súťaž odštartuje duelom proti semifinalistovi. Rybky to pred rokom dotiahli až do boja o medaily, napokon finišovali štvrté. S úvodnou polsezónou sa lúčili dvoma prehrami, čo ich odstavilo na priebežné 6. miesto, hoci lepšiu obranu má len vedúci tím súťaže.

Zápas Rybky – Smolenice sa hrá v nedeľu 28.1. o 12:00 hod. na umelej tráve v Senici. Pozývajú vás aj hráči Dominik Čmarada (Rybky) a Boris Mikláš (Smolenice), ktorí dostali slovo v rozhovore pre web ZsFZ.

Čmarada: Máme vyššie ciele než pred rokom

Menej gólov než Rybky inkasoval iba líder VI. ligy Západ. Čo stojí za výbornou štatistikou vašej obrany?

Určite naši chalani v obrane, ktorí hrajú na svojich pozíciách veľmi zodpovedne. Snažia sa robiť čo najmenej chýb a celé to organizovať, aby sme sa vyhli hlúpym chybám. Veľký podiel patrí aj nášmu gólmanovi Rišovi Rýzkovi, ktorý nás veľakrát podržal svojimi zákrokmi a výkonmi.

Čo by mal váš tím zlepšiť, ak chce sezónu ukončiť na vyššej než 6. priečke?

Myslím si, že by sme mohli premieňať viac šancí a štandardiek. Vpredu máme výborných hráčov, ako napríklad Ivana Ravasa, ktorý je momentálne naším najlepším strelcom. Vieme si vypracovať veľa šancí, len by sme ich mali viac premieňať, keďže futbal sa hrá na góly a nie na šance.

V Zimnej lige HUMMEL ste pred rokom hrali o medaily. Kam mierite v aktuálnom ročníku?

Budeme sa snažiť dostať čo najvyššie a minimálne zopakovať minulý rok. Ale tento rok určite máme vyššie očakávania a ciele.

Poznáte vášho prvého súpera zo Smoleníc, účastníka trnavskej oblastnej súťaže? Viete, aký štýl hry od neho čakať?

Je to náš prvý vzájomný zápas, takže súpera nejak detailne nepoznáme, no vieme, že trnavská oblastná súťaž je kvalitná. Očakávame teda fyzicky dobre pripraveného súpera.

Kde absolvujete zimnú prípravu?

Zatiaľ trénujeme na našom umelom ihrisku v Rybkách, ale čím skôr by sme chceli začať trénovať na prírodnej tráve. Skupinové zápasy Zimnej ligy HUMMEL odohráme v Senici. 

Mikláš: Treba zlepšiť tréningovú dochádzku

Ako sa zrodila vaša premiérová účasť v Zimnej lige HUMMEL, s akým cieľom do súťaže vstupujete?

Keďže súperi sú z vyššej súťaže, cieľom bude porovnať sa s lepšími celkami, potrápiť ich a popritom nabrať kondíciu.

V posledných šiestich kolách ste prehrali len raz, čo vravíte na výkony mužstva v jesennej časti sezóny?

Začiatok jesennej časti sme mali slabší bodovo aj herne, hlavne kvôli slabej tréningovej dochádzke počas letnej prípravy. Potom sa to o niečo zlepšilo, ale striedali sme lepšie výkony so slabšími a záver sezóny sme bodovo zasa nezvládli. Počas celej jesene sme robili veľké množstvo chýb a dostali sme veľmi veľa lacných gólov, naopak v niektorých zápasoch sme nepremenili aj 5-6 gólových šancí a doplatili sme na to. Chvíľami to vyzeralo, že by sme mohli skončiť v prvej šestke, no chýbalo nám pár bodov. Myslím, že na jar sa na tie priečky môžeme dostať, bodové odstupy sú malé. V porovnaní s poslednými rokmi, keď sa Smolenice motali na poslednej či predposlednej priečke, môžeme byť teraz trošičku spokojnejší, keďže sa nachádzame v pokojnom strede tabuľky, ale myslím, že v tabuľke sa dá ísť aj vyššie.

Poznáte svojho najbližšieho súpera z Rybiek, ktorý to v minulom ročníku dotiahol až na 4. priečku?

Osobne som proti Rybkám hral minulý rok s Hornou Krupou (V. liga Severozápad) a prehrali sme s nimi 0:5, takže viem, že to bude kvalitný súper.

Kde ste zimnú prípravu absolvovali minulý rok? Zapojili ste sa aj do nejakých halových podujatí?

Do halových turnajov sme sa nezapojili. Od polovice januára trénujeme v domácich podmienkach, kde využívame umelú trávu a bohužiaľ pre mňa, keďže nerád behám, aj okolité terény pod Smolenickým zámkom. Turisti sa isto čudujú, keď idú chôdzou a predbiehajú ma (smiech). V marci ideme na päťdňové sústredenie v Radave, kde sme boli aj minulý rok.

V lige ste viac ráz stiahli náskok súpera, hoci ste inkasovali ako prví, čo vám pomáha uspieť v podobných situáciách?

V tejto lige sú všetky mužstva pomerne vyrovnané, takže náskok o gól či dva neznamená nič. Možno nám pomohlo aj to, že okrem mňa sú takmer všetci spoluhráči „mladé pušky“ a možno sme mali na konci zápasov viac síl, aj keď tréningová dochádzka je u nás tragická. Preto stále nabádam všetkých spoluhráčov, aby viac chodili na tréningy, lebo medzi sebou máme aj šikovných mladíkov a pri dobrej trénovanosti musíme byť v tejto lige na vrchných miestach tabuľky. Ale čaká nás ešte dlhá cesta, kým si všetci uvedomia, že bez tréningu sa nedá hrať ani dedinský futbal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: