Správy

Lehota uspela aj v Hurbanove, Vrbové s Prečínom iba 1:1, aj Želiezovce sa dočkali

Marián Dragúň|20. mar 2023 o 10:00

Cez víkend pokračovali jarné odvety v krajských futbalových súťažiach a opäť nechýbali prekvapujúce rezultáty.

Gabčíkovo ratovalo bod s Nitrou, Levičania i Gbely bodujú. Trebatice siahali v Imeli na bod 

MAJSTROVSTVÁ REGIÓNU - IV. LIGA MEVA 

Hralo sa kolo, ako hrom. V šlágri najvyššej krajskej súťaže hostilo doma najlepšie Hurbanovo prvú Lehotu pod Vtáčnikom a jej tréner Igor Slezák poslal do hry od začiatku mladíka Olivera Ollera, ktorý sa postaral o jediný gól zápasu už v 28. minúte. Lehoťania v meste piva dokázali, že sú najvážnejším ašpirantom na vyššiu súťaž a domácim uštedrili vôbec prvú domácu prehru. Tretie Lednické Rovne sa predstavili v konsolidovanej Pate a v prestrelke osvedčených kanonierov na oboch stranách sa nakoniec body delili (2:2). Druhé Gabčíkovo privítalo Nitru, ktorá konečne čosi ukázala a jesenný vicemajster musel ratovať aspoň bod v závere z pokutového kopu. V okresnom derby zabrali v Kozárovciach Levičania, ktorí sú po víťazstve 0:2 na jar stopercentní a bez inkasovaného gólu. Rovnako šesťbodové sú v odvetách aj Gbely, ktoré dokázali otočiť zápas v poslednej päťminútovke v Jaslovských Bohuniciach na 1:2. Otáčať musel aj Imeľ doma proti Trebaticiam, ktoré viedli 0:1 až do 73. minúty. Víťazný gól Imeľčanov padol až v 88. minúte z penalty. 

Augustová posila Levíc, 20-ročný Mikaila Fahuz (v žltom) sa proti Marcelovej v prvom kole odviet nepresadil. Foto: FK Slovan Levice
Augustová posila Levíc, 20-ročný Mikaila Fahuz (v žltom) sa proti Marcelovej v prvom kole odviet nepresadil. Foto: FK Slovan Levice

Prvý bral u posledného, Piešťany – Partizánske 4:0, Podolie prekvapilo vo Veľkých Uherciach 

V. LIGA SZ HUMMEL 

Prvá Prievidza sa bola ukázať v poslednom Hlohovci, ktorý v prvom jarnom kole dokázal zabodovať naplno a 1:0 viedol aj s jasným favoritom. Baník ale otočil a odviezol si, po čo prišiel. Tretia Domaniža si potrebovala napraviť reputáciu z minulého kola a doma proti Kvašovu sa jej to podarilo vďaka dvom gólom Tibora Orávika (2:0). Skúsený Marko Udržal rozhodol o prekvapujúcom víťazstve Podolia vo Veľkých Uherciach (0:1). Druhé Vrbové v sobotu doma iba remizovalo s piatym Prečínom (1:1) a nepotvrdilo tak tri body dovezené v prvom jarnom kole z Podolia. Septembrová posila Vrbovčanov Diego Andres Uribe oslabila svoj tím ešte v prvom dejstve, keď dostala za dve minúty dve žlté karty a v 86. minúte bojovný Prečín vyrovnal na konečných 1:1. Vysokým domácim víťazstvom 4:0 nad extreťoligovým Partizánskym prekvapili Piešťany zo stredu tabuľky. Štyri góly strelila doma aj Horná Krupá Ladcom (4:2). Tá však viedla 3:0 expresne rýchlo, už v 20. minúte. Brvnište zdolalo Chynorany najtesnejšie 1:0 až gólom Milana Klabníka z 90. minúty. 

Piešťany porazili Partizánske vysoko 4:0. Foto: PFK Piešťany
Piešťany porazili Partizánske vysoko 4:0. Foto: PFK Piešťany

Branč jasne 3:0, Pozba vezie bod zo Štúrova. Želiezovce vykúpili zimné posily 

V. LIGA JV HUMMEL 

Prvé Trstice mali voľno (Podhájska sa pred jarou odhlásila) a druhý Branč hostil Neded, ktorému dal tri góly a Patrik Hipp žiadny neinkasoval (3:0). Prvé jarné body získali Veľké Lovce, ktoré doma zdolali nevýrazné Nesvady rozdielom triedy 3:0. Šoporňa si poradila s Okoličnou na Ostrove (2:1), ale Bešeňov doma remizoval bez gólov s obávanými Tovarníkmi. V sobotu zaujali Želiezovce, ktoré dosiahli v druhom jarnom kole vôbec prvé víťazstvo sezóny, keď pokorili celkom jasne siedme Dvory nad Žitavou 3:0. Všetky tri góly zaznamenali zimné posily, dve zo zahraničia a z penalty Róbert Szokol, ktorý sa vrátil z Kalnej nad Hronom ešte pred jej rozpadom. Zimná posila Pozby Nikolas Kupča z Levíc sa zase gólom postarala o bod svojho tímu v okresnom derby v Štúrove (1:1).

Futbalisti Veľkých Loviec zdolali doma Nesvady 3:0. Foto: S. Vančík
Futbalisti Veľkých Loviec zdolali doma Nesvady 3:0. Foto: S. Vančík

Žochári po zime valcujú, najbližšie hostia Čeľadice. Klasov vezie bod z Jacoviec 

VI. LIGA STRED MEVA 

Aj v druhom jarnom kole sa o najväčšie prekvapenie postarali Topoľčany zo stredu tabuľky, ktoré si tentokrát vyšliapli - opäť vonku – dokonca na polovičného majstra ŠK Báb a opäť sa zapísal aj 18-ročný Šimon Kováč. Žochári viedli 0:2 skoro celý druhý polčas a nakoniec svietilo na tabuli konečných 1:2. Najbližšie privíta FC Topoľčany vo veľkom šlágri druhé Čeľadice. Klasov po domácom debakli s Topoľčanmi siahal na tri body v Jacovciach, ktoré však využili dve penalty a v závere vyrovnali na konečnú deľbu 2:2. Oba góly domácich dal Matej Michalec. Prvé jarné body získala zásluhou dvojgólového Mareka Krajanca Nitra-Chrenová doma proti Ludaniciam (2:1). Solčany zdolali 2:1 Nevidzany a udržali sa na treťom mieste. 

V jarnej ouvertúre zdolali Nevidzany (v modrom) Chrenovú tesne 3:2. Foto: ŠK Nevidzany
V jarnej ouvertúre zdolali Nevidzany (v modrom) Chrenovú tesne 3:2. Foto: ŠK Nevidzany

Kostolné Kračany v Jelke nezaváhali, vonku brali tri body aj Topoľníky a Malá Mača 

VI. LIGA JUH MEVA 

Líder súťaže Kostolné Kračany nastúpil po zimnej prestávke v Jelke a do vedenia išli domáci vďaka premenenej penalte Tomáša Huszára v 17. minúte. Líder však nespanikáril a ešte do prestávky vyrovnal z bieleho bodu Attila Pinte, ktorý si v zime vybojoval miesto v základnej zostave. O všetkom rozhodol Tibor Kása krátko po prestávke a favorizovaní hostia si už tri plusové body nenechali vziať. Vďaka víťazstvu 0:1 v Novom Živote sa na druhé miesto prepracovali Topoľníky. Vonku bodovala naplno aj Malá Mača, ktorá strelila „trojbodový“ gól v Štvrtku na Ostrove len tri minúty pred koncom na 1:2.

Lehnice zdolali doma Veľké Úľany tesne 1:0. Foto: TJ Lehnice
Lehnice zdolali doma Veľké Úľany tesne 1:0. Foto: TJ Lehnice


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: