Kolíňany s vicemajstrom v kraji ešte neprehrali. Zabodujú v derby VI. ligy Stred aj do tretice?

(Autor: Daniel Matkovič)
Peter Popelka|12. okt 2024 o 13:56

„Kolon“ (v béžovom drese Štefan Chlebec) dokáže zahrať vyrovnanú partiu s kýmkoľvek v súťaži.

Tréner Kolíňan Peter Drahoš je v okolí futbalovej Nitry známy schopnosťou učiniť s mužstvom v krátkej dobe výrazný výkonnostný progres. S dorastom Nevidzian dosiahol na dva postupy v rade, „áčko“ Veľkého Cetína vytiahol z 11. priečky oblastných majstrovstiev na druhú za dve sezóny, Kolíňanom pomohol k postupu do kraja, finišoval s nimi desiaty a priebežne je šiesty so stretnutím k dobru.

V posledných dvoch vzájomných zápasoch OŠK nezdolal ani vicemajster z Čeľadíc – na jeseň bod ratoval minútu pred koncom, na jar vonku prišiel o dvojgólový náskok a prehral 2:4. K rivalovi vycestuje už v sobotu 12. októbra, derby začne o 15:00.

Na súboj Kolíňany – Čeľadice pozývajú letná posila domácich Sebastián Rosina a hosť Roman Dobiaš.

Rosina: Niekoľko zápasov sme si pokazili sami

OŠK zatiaľ víťazí v každom druhom stretnutí jesene. Aké pocity z doterajšieho vývoja sezóny u vás prevládajú?

Zatiaľ pozitívne, aj keď tých bodov mohlo byť viac, keďže niektoré zápasy sme si sami pokazili.

Naplno ste bodovali aj v Nevidzanoch, ktoré majú jednu z najmenších hracích plôch v regióne. Čo misky váh naklonilo na vašu stranu?

Bol to ťažký zápas, po polčase za stavu 1:1 sme vedeli, že potrebujeme dať druhý gól čo najskôr, aby sme sa upokojili a zlomili zápas v náš prospech. To sa nám podarilo a od toho momentu sme si ho už odkontrolovali.

Naposledy ste niekoľko sezón strávili vo Velčiciach. Čo podnietilo váš príchod do Kolíňan?

Hlavným dôvodom bol posun o dve súťaže vyššie.

Káder má za sebou výraznú prestavbu - zmenila sa väčšina základnej zostavy a prišli aj posily z Kolumbie či Brazílie. Čo vám pomohlo zohrať sa v takom krátkom čase?

Hlavne to, že sa vytvorila dobrá partia. Aj keď v prvých kolách ešte vznikali občasné chyby z nedorozumení, od zápasu k zápasu to je stále lepšie.

Čeľadice vás v minulej sezóne ani raz nezdolali, naviac dvaja z ich troch najlepších strelcov nedávno posilnili súpera. Videli ste zápasy a herný prejav vášho najbližšieho súpera, ktorý nevyhral osem kôl v rade?

Ich zápasy som nesledoval, no aj napriek ich horšej forme očakávame ťažký a vyrovnaný zápas. 

Dobiaš: Šancí máme dostatok

S AC Nitra i Dolnými Krškanmi ste zmazali dvojgólové manko, ale prehrali ste 2:5. Čo zlomilo tieto domáce stretnutia na stranu súperov?

Veľa síl nás stálo vyrovnať priebeh týchto zápasov. Potom sme urobili defenzívne chyby, ktoré nás popri strate koncentrácie stáli body.

Bodovali ste takmer v polovici stretnutí, ale nevyhrali ste už osem kôl. Kde „Čalád“ najviac tlačí topánka?

Musíme sa zlepšiť v defenzívnej činnosti, ale aj smerom dopredu. V každom stretnutí máme dostatok šancí, ktoré nevyužijeme.

Remízy 2:2 s Volkovcami a N. Hrnčiarovcami zariadili góly v závere - v prvom prípade sa tešil súper, v druhom vy. V čom boli tieto stretnutia odlišné?

S Volkovcami sme otáčali na 2:1 a už som si myslel, že to dotiahneme do víťazného konca, ale v poslednej minúte rozhodca odpískal rohový kop pre súpera, čo sa nám vypomstilo. V Hrnčiarovciach som nehral, ale z našej strany kvalitný zápas.

Na jeseň ste s Kolíňanmi remizovali, na jar prehrali 2:4, keď ste boli v záverečnej štvrťhodine vylúčený. Kde súper v týchto stretnutiach ukázal svoju kvalitu?

Bolo to prísne vylúčenie, hlavne tá prvá žltá karta. Kolíňany to nakoplo a otočili zápas. Na derby sa tešíme. Kvalitu majú hlavne Jožo Novota v bráne a „Turi“ (Matúš Turan, pozn. red.) v strede poľa. Keď spravíme v zápase menej chýb a využijeme šance, budeme sa tešiť z troch bodov.

V poslednom stretnutí ste mali troch náhradníkov, medzi nimi aj trénera a 16-ročného dorastenca. Privítate cez víkend OŠK s vyšším počtom hráčov?

Hádam nás už bude viac, prídu doliečení hráči a hráči, ktorí boli pracovne odcestovaní. V tejto sezóne je ich síce menej, ale samí dobrí.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: