Kanonier z Kmeťova hral aj tretiu ligu. Góly by som vymenil za prvenstvo v súťaži, vraví

Peter Popelka|22. júl 2024 o 22:14

Martin Letko obhájil titul najlepšieho strelca tímu po druhýkrát v rade.

Kmeťovo na jar medaila minula len o vzájomný duel, ktorý lepšie zvládli Želiezovce. ŠK sa naviac stal druhým najofenzívnejším celkom VI. ligy Východ, k čomu vo veľkej miere prispel 37-gólový Martin Letko. V rozhovore pre portál ZsFZ sa obzrel za nedávno skončeným ročníkom, v ktorým sa top strelcom svojho tímu stal už tretíkrát za sebou!

Pred rokom Kmeťovo bralo bronz, na jar mu unikol o vzájomné zápasy. Ako hodnotíte nedávno skončený ročník?

Tento ročník hodnotím celkom pozitívne, aj keď si myslím, že sme mali na to skončiť vyššie. Mrzia hlavne domáce zápasy s Ižou, Komjaticami a Semerovom, v týchto zápasoch sme viedli, no ku konci sme ich stratili... V Bánove sme viedli 10 minút pred koncom a prehrali sme 3:2... Chýbali malé detaily, aby sme skončili vyššie a pobili sa o horné priečky. Teší, že ako jediní sme dvakrát porazili Šahy. Herný prejav mužstva bol podľa môjho názoru na dobrej úrovni, dalo sa na tie zápasy pozerať, pretože sme sa snažili hrať futbal, nie stáť na vlastnej polovici a odkopávať lopty.

Strelecký primát súťaže vám vynieslo 37 zásahov v rámci 30 kôl. Ako sa vám podarilo dosiahnuť túto skvelú štatistiku?

Určite mi pomohli aj spoluhráči prihrávkami, bolo na mne, aby som tie šance premenil. Myslím si, že tých gólov mohlo byť viac, ale teší aj toto. Určite by som ich však vymenil za prvenstvo v súťaži.

Ako sa pred štyrmi rokmi zrodil váš transfer do Kmeťova?

Cez pandémiu sa futbal dlho nehral, predtým som bol vo Vlčanoch, kde klub v tomto období skončil. V tom čase nechodili žiadne ponuky, ale ani som to neriešil, až ma kontaktoval vtedajší tréner Kmeťova, pán Petráš, s ktorým sme sa dohodli a som tu doteraz.

Po vašom príchode sa tím pohyboval v dolnej polovici tabuľky. Čo mu v krátkom čase pomohlo do top štvorky?

Keď som prišiel do Kmeťova, bolo tu cca desať domácich hráčov, my, takzvaní cudzinci, sme boli asi piati. Ani vtedy sme nemali zlé výsledky. Následne prišiel do mužstva tréner Soboňa po rozpadnutí Podhájskej, prišli hráči a už sa začínal hrať otvorený futbal proti všetkým.

Štvrtú priečku dobyl vo IV. lige aj dorast. Zapájajú sa do áčka pravidelne aj mládežníci?

Dorast je spojený s Mojzesovom, lebo by nebolo možné postaviť dorast s chlapcami z Kmeťova. Chodili s nami aj na niekoľko tréningov. Osobne si myslím, že o pár rokov bude dorast Kmeťova hrať už len so svojimi hráčmi, lebo je tu dosť mládežníkov, ktorých trénuje Jojo Zrubec. Keď to bude takto pokračovať a bude ho to baviť, máme sa na čo tešiť.

Za Nové Zámky ste góly strieľali v tretej lige, čo vám dala táto skúsenosť?

Vtedy som tie góly veľmi nedával, pretože som hrával buď stopéra alebo krajného obrancu. Bola to výborná skúsenosť, určite by som si ju zopakoval znova, boli sme super kolektív na ihrisku aj mimo neho.

Ste ortodoxným útočníkom, alebo vám sedia aj iné pozície?

Ako som spomínal, už som hrával skoro všade okrem brány. Tam, kde ma tréner postaví, sa snažím odviesť maximum.

Kto spomedzi útočníkov bol v mladosti vaším vzorom? Čomu ste sa od neho prípadne naučili?

Odmalička sledujem hru Barcelony, teraz už toho času veľa nie je, ale keď je možnosť si ich zápas pozrieť, určite ho nevynechám.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: