Jeho tím skončil desiaty, on je top strelcom súťaže. Andrej Kaman z Vrbového hral s Interom druhú ligu

Peter Popelka|22. júl 2024 o 22:10

26-ročný hráč pôsobil aj v najvyššej súťaži žiakov.

Hoci MFK Vrbové jar v piatej lige Severozápad zakončil na 10. priečke, kráľ kanonierov súťaže pochádza z jeho radov. Andrej Kaman uspel o jediný presný zásah, keď sa trafil 20-krát, nestačil naňho 19-gólový Kristián Sádecký z Domaniže. Topoľčiansky odchovanec si v Interi zahral druhú ligu s dorastom i mužmi, ktorým k postupu do vyššej súťaže pomohol gólom. V rozhovore pre portál ZsFZ nám rozprával aj o svojich predošlých pôsobiskách či súboji s ligovým Trenčínom.

Futbalovo ste vyrástli v Topoľčanoch, kde ste hrali druhú ligu dorastu a prvú ako žiak. Ako spomínate na vtedajší MFK Topvar? Čo bolo hernou filozofiou klubu?

Na Topoľčany vždy veľmi rad spomínam, keďže som tam vyrastal, mám odtiaľ veľa zážitkov. Myslím, že filozofiou bolo vychovať dobrých futbalistov, čo sa im podľa mňa aj podarilo.

Najlepším strelcom tímu ste boli aj v druholigovom doraste Interu. Ako ste sa dostali do bratislavského klubu?

Do Interu som sa dostal cez môjho veľmi dobrého kamaráta a bývalého spoluhráča Pavla Baláža, ktorý šiel do Interu pracovať a „stiahol“ ma so sebou, keďže v tom čase hľadali útočníka.

V ďalšom ročníku ste s A-mužstvom vyhrali tretiu ligu, k titulu ste prispeli aj gólom. Ako ste slávili zisk titulu?

V tej sezóne som do áčka nastúpil až ku koncu súťaže, vôbec nedúfajúc, že by som mohol hrať, keďže deň predtým som odohral plných 90 minút za dorast. Na druhý deň som znovu odohral celý zápas, ale už za A-mužstvo Interu a podarilo sa mi aj skórovať, čo bol super pocit. Oslavy boli fantastické. Naplno som si ich užil, bola tam výborná partia chalanov. Na niektoré zážitky odtiaľ dodnes spomínam (smiech).

Čo vravíte na skúsenosť z druhej ligy v nasledovnej sezóne? Do koľkých stretnutí ste nastúpili?

Skúsenosti mám viac-menej z tréningov, no boli fantastické. Odohral som veľmi málo zápasov, určite by sa dali zrátať na prstoch jednej ruky. V tak silnej konkurencii, ako bol Kubo Šulc alebo Erik Prekop, som v podstate nemal šancu.

Vo Vrbovom ste to za dve sezóny vytiahli z deviatej na druhú priečku. Čo pokladáte za svoj najväčší klubový úspech v drese MFK?

Áno, šlo to krôčik po krôčiku, mužstvo sa budovalo a čoraz dlhšie sme boli pokope, dá sa povedať, že väčšinou skoro stále tí istí chalani. Najlepšia bola asi sezóna, ktorú stopla pandémia, mali sme ju vynikajúco rozbehnutú. Spomenul by som aj pohárový zápas proti AS Trenčín.

Darí sa vám aj individuálne, o čom svedčí titul kráľa strelcov V. ligy Severozápad. Čím sa ako útočník presadzujete najčastejšie?

Aspoň si myslím, že rýchlosť (smiech). Góly hlavou dávam len sporadicky, inak nemám problém presadiť sa oboma nohami.

Črtajú sa vám aj ponuky z vyšších súťaží, alebo v klube plánujete zotrvať? Ak áno, prečo?

Áno, črtajú, nebudem nič tajiť, už v minulosti som veľakrát odmietol viacero ponúk z vyšších súťaži.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: