Horná Poruba doma opäť vyhráva. Potvrdí formu proti tabuľkovým susedom?

Peter Popelka|28. apr 2023 o 09:21

Rozprávali sme sa s Jakubom Marienkom (H. Poruba) a Lukášom Strončekom (Chocholná-Velčice).

19. kolo VI. ligy Sever nám v nedeľu prinesie aj stretnutie tabuľkových susedov. Horná Poruba na jar zatiaľ prehrala iba raz, kým súper z Chocholnej-Velčíc od zimy len raz vyhral. Na jeseň doma zvíťazil tesne 2:1, domáci však v druhej polsezóne obdržali len štyri góly, čo je tretí najnižší počet v súťaži.

Na atraktívny súboj v Hornej Porube, ktorý začne 30. apríla o 16:00, vás pozývajú Jakub Marienka (Horná Poruba) a Lukáš Stronček (Chocholná-Velčice).

Marienka: Vstup do jari hodnotíme výborne

Na jar ste bodovali v štyroch z piatich kôl, ako hodnotíte vstup do druhej polsezóny?
Vstup hodnotíme výborne. V zime sme naplno trénovali, čo sa zatiaľ odzrkadľuje na našich výsledkoch. Veríme, že budeme pokračovať vo vynikajúcich výsledkoch ďalej a stále na sebe pracovať a zlepšovať sa.

Čo vás stálo tri body na pôde Bolešova?
V Bolešove sme prehrávali po smolnom vlastnom góle, rýchlo prišiel druhý, ale hneď sme znížili a podľa mňa sme minimálne na jeden bod mali. Škoda bola aj nepremenenej penalty, musíme zlepšiť zakončenie.

Ako hodnotíte pôsobenie vášho tímu v Zimnej lige ZsFZ?
Zimná liga nám dala kvalitné zápasy aj s tímami z vyššej súťaže a viaceré okresné derby, v ktorých sa vždy ide naplno.

Ste druhým najčastejšie napomínaným hráčom tímu, za čo žlté karty zbierate najčastejšie?
Za rečnenie, tréner sa na to strašne hnevá, musím sa polepšiť.

Vaším najbližším súperom je Chocholná-Velčice, ktorá vás na jeseň zdolala 2:1, z čoho sa treba poučiť v nedeľnom stretnutí?
Musíme hrať svoju hru tímovo ako v predchádzajúcich zápasoch, samozrejme aj premieňať šance, ktoré prídu a byť sústredení po celý zápas.

Stronček: Naše výkony môžu byť vždy lepšie

Na jar ste zdolali len posledné D. Vestenice, ako túto štatistiku v nedeľu zmeniť?
Túto štatistiku zmeníme iba tým, že budeme premieňať šance, ktoré si vieme v zápase vytvoriť. Chýba nám len doviesť ich do úspešného konca.

Hornú Porubu ste na jeseň zdolali tesne 2:1, čím súper v tomto stretnutí hrozil najviac?
V zápase sme mali navrch, súper dokázal skórovať z ojedinelej šance, našťastie sa nám podarilo dať o gól viacej a tak sme zaslúžene vyhrali.

Nik z tímu neskóruje častejšie než vy, čomu vďačíte za solídnu formu?
Vždy sa snažím dostať zo seba maximum. Snažím sa nevynechávať tréningy a poctivo makať, aby som šiel príkladom pre spoluhráčov.

Zmenil sa váš káder v zimnej prestávke? Pribudli aj nejaké posily?
Počas zimnej prestávky sme do nášho kolektívu zapracovali dvoch hráčov, z ktorých sa jeden uchytil a na druhého si musíme počkať, lebo hrá ešte za dorastencov a veríme, že sa k nám pridá a bude nám prínosom.

Aktuálne sa pohybujete v „pokojnom strede“ tabuľky, ste s tohtosezónnymi výkonmi spokojní? Ak nie, čo by ste podľa vás mohli v zápasoch robiť lepšie?
Naše výkony môžu byť vždy lepšie. Raz sa darí, raz nedarí. Dostávame veľa gólov po brejkových situáciách. Keď zapracujeme na lepšej defenzíve a premeníme šance, ktoré si vytvoríme, verím, že budeme úspešní a v tabuľke sa posunieme vyššie. Sme veľmi dobrý kolektív a keď sa všetci zaprieme, vieme podať výborné výkony.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: