Správy

Do finále Zimnej ligy idú Komjatice a Chynorany

Marián Dragúň|26. feb 2023 o 20:00

Lákavé finálové vyvrcholenie je na programe najbližšiu sobotu 4. marca v Radave, pričom stretnutie o tretie miesto Rybky - Dvory nad Žitavou sa začína o 10.00 hod. a samotný finálový zápas Chynorany - Komjatice má výkop o 13.00 hod.

Do nedeľňajšieho semifinále Zimnej ligy Hummel sa na umelej tráve v Radave prebojovali piatoligové Dvory nad Žitavou a šiestoligové Komjatice. Dvorčania v sobotňajšom štvrťfinále vyradili po víťazstve 2:1 Šurany a Komjatice po výhre 3:2 Salku. V základných skupinách nechali Dvory za sebou napríklad aj treťoligové Nové Zámky, kým Komjatičania vyhrali skupinu o skóre pred piatoligovými Šuranmi. V samotnom semifinálovom zápase sa rýchlo dostali na koňa Komjatice, ktoré viedli nad Dvormi prekvapujúco už 4:1 a postup do finále si nenechali vziať. Druhým finalistom sú piatoligové Chynorany, ktoré v „severnej“ vetve prešli po víťazstve 3:0 cez Rybky. A tie budú hrať „o bronz“ proti Dvorom. 

Behavejšie i agresívnejšie Komjatice viedli už 4:1 

TJ Družstevník Dvory nad Žitavou – FC Komjatice 3:4 (0:1)

Góly: 57. Alex Belokostolský, 77. Viktor Kráľ, 82. Eduard Horáček – 16., 50. a 68. Miroslav Polák, 63. Karol Šebík. 90 divákov. 

DRUŽSTEVNÍK: Shpak – Illés, Holeček, Belokostolský, Ladek, M. Varga, Vereha, D. Kovács, M. Kováč, E. Horáček, Kráľ. Asistent tréner Attila Keresztúri. 

FC: P. Kmeťo – Garay, Selický, A. Trebuňa, Barta, Marenčák, P. Krehák, Petráš, M. Kmeťo (46. K. Trebuňa), Polák (77. Kabát), Šebík (90. Forró). Tréner Richard Kostolný. 

V nedeľňajšej bitke o postup do finále prvého ročníka Zimnej ligy bol na kvalitnom povrchu favoritom piatoligista z Dvorov, lenže na finálový súboj si robili chúťky aj Komjatičania, ktorí chceli ťažiť z aktuálnej predjarnej formy. Po zraneniach v štvrťfinále nastúpili Dvorčania v oklieštenej zostave a veru od začiatku boli aktívnejší Komjatičania. Ich nový strelecký objav Miroslav Polák svoju prvú šancu z vnútra šestnástky síce nepremenil, ale v 16. minúte poslal svojich do vedenia. Päť minút po obrátke zvýšil na 0:2 a v 68. minúte už na 1:4. Dôležitý moment sa odohral v 60. minúte, kedy za stavu 1:2 namieril Dvorčan Michal Illés z pokutového kopu iba do žrde. V závere sa trošku aj iskrilo a Eduard Horáček z priameho kopu osem minút pred koncom peknou strelou znížil na 3:4, ale pohyblivejší Komjatičania doviedli zápas do víťazného konca. 

V súboji o loptu vľavo v červenom Pavol Krehák, ktorý potvrdil proti Dvorčanom (v zelenom) prehľad v hre. Foto: ZsFZ
V súboji o loptu vľavo v červenom Pavol Krehák, ktorý potvrdil proti Dvorčanom (v zelenom) prehľad v hre. Foto: ZsFZ

Keresztúri: Takto sa za Dvory nehrá 

Tréner Attila Keresztúri: „Nastúpili sme bez piatich hráčov základnej zostavy, no tí ktorí dostali šancu, vyslovene sklamali. Boli málo pohybliví, nedôrazní, hrali bez zápalu, bez emócie a takto sa za Dvory nehrá. Urobili si iba hanbu a takýmto výkonom by si nezahrali ani okresnú súťaž. Budeme z toho vyvodzovať dôsledky. Komjatice hrali tiež dva zápasy za dva dni, ale ich hráči boli agresívnejší, v súbojoch dôraznejší a gratulujem im k postupu do finále.“ 

Kostolný: Na finále sa veľmi tešíme 

Tréner Richard Kostolný: „Na to, že sme hrali druhý zápas za dva dni si myslím, že sa hralo v dobrom tempe. Favoritom boli Dvory, mrzí ma len, že už v prvom polčase sme nepremenili viac šancí. O postupe do finále sa nám ani nesnívalo, preto sa z neho veľmi tešíme. Zimná liga v Radave nám zabezpečila za rozumnú cenu niekoľko dobrých zápasov počas zimnej prípravy na veľmi kvalitnom hracom povrchu. Som rád, že sa nám konečne rozstrieľal Miroslav Polák, ktorý využíva pri hlavičkovaní výborný výskok a dobré načasovanie. Do starej formy sa dostáva aj Karol Šebík, ktorému sme dali vpredu voľnosť. Vo finále budú favoritom piatoligové Chynorany, podľa toho sa zariadime a po poctivej defenzíve nám snáď nejaké útoky budú vychádzať. O bojovnosť a primeranú agresivitu našich hráčov obavy nemám. Na finálový deň sa veľmi tešíme.“ 

Vpredu strelecký objav Komjatíc Miroslav Polák, ktorý dal Dvorom tri góly. Foto: ZsFZ
Vpredu strelecký objav Komjatíc Miroslav Polák, ktorý dal Dvorom tri góly. Foto: ZsFZ

Lákavé finálové vyvrcholenie je na programe túto sobotu 4. marca v Radave, pričom stretnutie o tretie miesto Rybky - Dvory nad Žitavou sa začína o 10.00 hod. a samotný finálový zápas Chynorany - Komjatice má výkop o 13.00 hod. Víťaz Zimnej ligy dostane nákup športových výrobkov značky Hummel v hodnote 1000 Eur, druhý v poradí v hodnote 750 Eur a tretí v hodnote 500 Eur. Vyhlásení budú aj najlepší hráč, strelec a brankár novej ligy. Na súboj o bronzový stupienok a zápas o premiérový titul majstra Zimnej ligy Hummel pozýva organizátor širokú futbalovú verejnosť. 


Najväčší regionálny futbalový zväz pripravuje pred štartom odvetnej časti piatych a šiestych líg seriál „POLOVIČNÍ MAJSTRI“, v ktorom nahliadneme do kuchýň lídrov piatej ligy JV, piatej ligy SZ, šiestej ligy Stred, šiestej ligy Sever, šiestej ligy Juh, šiestej ligy Východ a šiestej ligy Západ (podľa termínu prvého jarného kola).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: