Futbalový sviatok na Spiši

Šéfredaktor|5. apr 2019 o 12:30

Novovešťanov trénuje Krompašan, manažéruje bývalý brankár Krompách, a za Krompachy chytá Novovešťan

 

Všetky oči budú v sobotu na futbalovom Spiši upreté do najväčšieho mesta – Spišskej Novej Vsi. Po piatich rokoch sa tú v majstrovskom zápase opäť predstaví atraktívne mužstvo Krompách. Bolo horúce leto 2014, kedy sa v najvyššej regionálnej súťaži stretli títo dvaja súperi. Spišskú Novú Ves vtedy trénoval Bartolomej Ogurčák, Krompašanov Miroslav Dunčko. Ešte v kádri Spišskej Novej Vsi a Krompách sú hráči, ktorí pamätajú na tento zápas. Vtedy v horúcom počasí prišlo na tribúny rekordných 1000 divákov a videli vysoké víťazstvo domácich 5:1. 

 

Ako sa hovorí – časy sa menia. Dnes s úsmevom povedané – by ani tých tisíc divákov na tribúnu nevošlo. 

„Na tribúne je 759 miest na sedenie. Len by sme privítali, keby v sobotu opäť bolo toľko divákov. Aj teraz proti Košiciam niektorí postávali pri okrajoch tribúny, takže tisícka by vošla aj dnes,“ s úsmevom opísal situáciu na futbalovom štadióne, ktorý je momentálne vo veľkej rekonštrukcii, manažér FK Spišská Nová Ves Patrik Brezovaj a pokračoval v analýze jarnej časti: „Vedeli sme, že v prvom domácom majstráku je kvalita a prevaha na strane lídra z Košíc. To aj na ihrisku Košičania potvrdzovali, ale sedem inkasovaných gólov je priveľa. Oveľa lepšia nálada je po nedeli v Snine. Otvorene musím povedať, že to bol remízový zápas. K nám sa konečne priklonilo šťastíčko a v závere sme dokázali získať po presnom zásahu všetky tri body.“

Spriatelené kluby

V dlhodobejšom horizonte sú  v regióne Spiš významné kluby, ktoré sa stabilné pohybujú vo vyšších súťažiach – Spišská Nová Ves, Krompachy, Spišské Podhradie, Rudňany. Je len chvályhodné, že spolupráca je dlhoročná a na výbornej úrovni. Obzvlášť možno vypichnúť a vyzdvihnúť dvojicu Spišská Nová Ves – Krompachy. Futbalová symbióza je tu fantastická. Momentálne jeden z najlepších futbalistov dejín Krompách Ľuboš Ontko trénuje Spišskú Novú Ves. Veľa Krompašanov obliekalo, resp. oblieka spišskonovoveský dres a opačne. Teraz je brankárom Krompách Tomáš Gáborčík a v slávnych časoch bol brankárom aj Patrik Brezovaj. „To boli krásne futbalové časy v Krompachoch. Ostali už len pekné spomienky. Je pravdou, že medzi nami a Krompašanmi sú dobré vzťahy. V jesennej časti sme u nich prehrali 0:2, ale to my sme vtedy boli v úplne inej situácii, kedy sme prakticky zachraňovali futbal v našom klube. V jarnej odvete sa na derby veľmi tešíme. Ako sa hovorí – derby nemá favorita a my sa naň pripravujeme ako na každý iný treťoligový duel. Hlavne nech diváci prídu vo veľkom počte a nech vidia dobrý treťoligový futbal na Spiši,“ dodal manažér FK Spišská Nová Ves Patrik Brezovaj. 

Po víťazstve 1:0 v Snine je Spišská Nová Ves v tabuľke na pohodovom 6. mieste. O štyri priečky nižšie na desiatom mieste sú Krompachy, ktoré v dvoch zápasoch na jar prehrali v Giraltovciach 0:2 a doma s Humenným tesne 0:1. 

Stretnutie Spišská Nová Ves – Krompachy sa začína v sobotu o 15.30 hod.. 

Jozef Petruška 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: