Dukla Banská Bystrica - viťaz TIPOS III. ligy Stred

Michaela Majerová|10. jún 2018 o 00:00

Futbalisti banskobystrickej Dukly v predposlednom kole tretej futbalovej ligy stred potvrdili jarnú domácu neporaziteľnosť a v rozlúčkovom zápase s domácim ihriskom v Kremničke zdolali Liptovskú Štiavnicu 4:0. Po stretnutí zdvihli aj víťazný pohár za triumf v tejto súťaži.

HLASY PO ZÁPASE:

Dušan Tóth (tréner)

„Takto sme si predstavovali rozlúčku s domácim prostredím v tretej lige. Teda jednoznačným víťazstvom a dominanciou v zápase. Nemuselo to skončiť iba 4:0 ak by sme využili aj ďalšie príležitosti. Čo sa týka hodnotenia jari, boli sme jednoznačne najlepším mužstvom súťaže. Prehrali sme iba jeden zápas, v minulom kole v Námestove, no boli sme aj v tomto stretnutí lepším tímom. V tretej lige sme z pohľadu kvality nemali konkurenciu. Mohli sme mať súperov, ktorí sa k nám priblížili, ale určite sa nám nevyrovnali.“

Saša Savič (kapitán)

„Musím aj ja povedať, že sme si to takto predstavovali. Teda rozlúčiť sa s Kremničkou víťazne a zaslúženým postupom do druhej ligy. Chvalabohu vyšlo dnes všetko tak ako malo. Bolo to po psychickej stránke náročné už od začiatku jari. Pociťovali sme enormný tlak, že sa musí postúpiť, aby sa mládež v tomto klube zachovala na patričnej úrovni. Tlak s pribúdajúcimi zápasmi stúpal. Otáčali sme v náročných dueloch nepriaznivý stav, niekedy to nebol z našej strany až taký pekný futbal, našťastie sme vyhrávali. Až po istom postupe opadol tlak a konečne sme si mohli zahrať aj futbal. Videli sme to i v tomto stretnutí s Liptovskou Štiavnicou, skoro každá naša strela skončila v bránke. Sme šťastní po tých rokoch trápenia a nešťastia aspoň za takýto malý krok a posun dopredu. Konečne niečo pozitívne. Lúčime sa s týmto pekným prostredím v Kremničke, kde sa začalo niečo nové pre nás vytvárať, myslím taký pozitívny duch. Predsa len však futbal patrí na Štiavničky, kde sa nám myslím bude hrať lepšie.“

Po zápase odovzdávali pohár futbalistom Dukly predstavitelia Stredoslovenského futbalového zväzu na čele s jeho šéfom Jozefom Paršom.

 

Zdroj: www.bystricoviny.sk

 

Súvisiaci obsah

  • Premiérovú Ligu majsteriek II. ligy žiačok vyhrali Spišiačky
    Tomáš Gemza01.07.2022
    Premiérovú Ligu majsteriek II. ligy žiačok vyhrali SpišiačkyKomisia ženského futbalu SsFZ zorganizovala v stredu 29. júna premiérový ročník Ligy majsteriek II. ligy žiačok WU15. Na štadióne MFK Žarnovica si to rozdali víťazi štyroch regionálnych druhých líg žiačok.
    Tomáš Gemza01.07.2022
  • Naša najvyššia súťaž dospelých má od 1.3.2018 reklamného partnera - TIPOS
    Michaela Majerová19.03.2018
    Naša najvyššia súťaž dospelých má od 1.3.2018 reklamného partnera - TIPOS Vážení futbaloví priatelia! V týchto dňoch nás listom informoval SFZ, že pre všetky treťoligové súťaže na Slovensku získal od 1.3.2018 reklamného partnera – spoločnosť TIPOS. SsFZ víta už druhý pokus tejto národnej lotériovej spoločnosti a.s., usilujúcej podporiť účastníkov aj našej najvyššej súťaže dospelých, ktorá týmto krokom nesie názov TIPOS III. liga Stred. Každý FK v nej účinkujúci dostane na jar r. 2017/18 500 €, rovnako tak na jeseň r. 2018/19 500 €.
    Michaela Majerová19.03.2018
Nachádzate sa tu: