Reprezentácia SR "19"

Reprezentačnej U-19 nevyšiel v Portugalsku vstup do kvalifikácie o postup na ME proti Kosovu

23. mar 2023 o 20:13

Zverenci Richarda Bača a Antona Brunovského vstúpili do hlavnej kvalifikačnej skupiny v Portugalskom Fafe prehrou proti Kosovu 1:7.

Prvý polčas naši futsalisti vyhrali 1:0, keď jediný gól úvodnej dvadsaťminútovky strelil už v štvrtej minúte Tomáš Bielik. Po zmene strán však prišla nekoncentrovanosť, zbytočné posadenie súpera na koňa, aj zbytočné vylúčenie strelca nášho gólu. Druhý polčas skončil hrozivým skóre z nášho pohľadu 0:7! Už zajtra čaká Slovákov druhý zápas na miniturnaji proti Bielorusom.

Hlavný tréner Richard Bačo neskrýval obrovské sklamanie: "Veľmi ťažko sa mi hodnotí zápas, je to pre nás veľká hanba! Takto nesmie vyzerať výkon reprezentácie. Úplne sme vyhoreli v obrane, celý duel nás sprevádzal prílišný nedôraz, množstvo prehratých súbojov, prišlo aj úplne hlúpe vylúčenie…to všetko vyústilo ku konečnému výsledku. Na tohto súpera sme sa najviac sústredili a pripravovali, preto vládne aktuálne obrovské sklamanie. Takto tesne po zápase ešte neviem čo zmeníme, ale musí to byť diametrálne odlišný výkon ako dnes."

Anton Brunovský: "Zápas s Kosovom, do ktorého sme vkladali najviac energie na prípravu, sme vstúpili bojazlivo a nervózne. Veľa pokazených prihrávok, zbrklé riešenia jednoduchých situácií a hlavne nedôraz v osobných súbojoch boli vodou na mlyn súpera, kde nám často hrozili z brejkov. Nad vodou nás držal životne chytajúci Horváth v prvom polčase. Paradoxne sme sa dostali do vedenia a trochu sme sa ukľudnili na lopte a začali hrať systémom, kde to na súpera začalo platiť. V tomto sme chceli pokračovať aj v druhom polčase, ale všetko čo sme si povedali v šatni a na čo sme kládli dôraz, aj bohužiaľ v šatni zostalo. Druhý polčas bola z našej strany obrovská blamáž a výkon nebol hodný reprezentačného dresu. Do ostatných zápasov musíme toho dosť zmeniť, hlavne prístup."

Kvalifikácia ME U-19, skupina 3 (Fafe, Portugalsko):

SLOVENSKO U-19 vs Kosovo U-19 1:7 (1:0)
⚽️ 4. Bielik - 22. Horváth vlastný, 22., 30., 39. Krasniqi, 25. Kabashi, 34. Abdullahu, 40. Demaj

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: