Futsalslovakia

Mimel Lučenec po obrovskej dráme porazil Petro-w v predĺžení, rozhodol Serbin

(Autor: Filip Mózer)
28. nov 2020 o 13:05

Mimel Lučenec po veľkej dráme porazili lotyšský tím FC Petro-w Jelgava 4:3 po predĺžení a postúpil z Preliminary Round do ďalšej fázy.


(Autor: Filip Mózer)

FC Petro-w - Mimel Lučenec 3:4pp (1:2)

Góly: 11., 40 Seņs, 34. Mik. Babris7., 69. Serbin, 14. Brunovský, 23. Rafel Durval

ŽK: 1. Mik. Babris, 30. Šustrovs - 19. Záruba, 20. Grcič

Rozhodovali: Pawlowski, Gundler (obaja GER), Šacmans (LVA)

Bez divákov

FC Petro-w: Labuts (Nerets) - Seņs, Jerofejevs, Mik. Babris, Matjušenko - Mat. Babris, Kozlovskis, Martins, Hudaiberdijevs, Sebiskveradze, Medvedins, Šustrovs, Shamli

Mimel Lučenec: Oberman (Klema) - Grcič, Serbin, Brunovský, Čeřovský - Fehervári, Kyjovský, Petík, Záruba, Greško, Směřička, Rafal Durval, José Wellington

Lučenec vstúpil do stretnutia v Olympijskom centre Zemgales v Jelgave aktívne. Už po piatich sekundách získal roh, po rozohrávke na opačnú stranu šírky palubovky strieľal Grcič a jeden z padajúcich súperov jeho pokus zablokoval rukou. Rafael Durval však poskytnutý pokutový kop nepremenil, trafil žrď a neuspel ani z dorážky. Mimel bol aktívny aj naďalej, hrozil hlavne po rohových kopoch. V 3. minúte vytiahol Labuts zákrok proti pokusu Grciča pod brvno. Krátko na to mal v novom tíme prvú šancu Záruba, gólman proti nemu dobre vybehol. Ani na dvakrát v šanci neuspel José Wellington, ale riešiť situácie musel aj Oberman. V krátkom slede na neho išli pri prepadnutí Lučenca Sebiskveradze, Matjušenko aj Babris, no ani jeden neuspel.

Napriek predpokladom, že to bude opatrné stretnutie sme sledovali veľmi veľa príležitostí. Mimel išiel do vedenia v siedmej minúte, kedy Brunovský našiel na hranici pokutového územia Petra Serbina, ten sa odpútal od svojho strážcu a z prvej zakončil pod brvno (0:1). Vyrovnané bolo v jedenástej minúte, kedy domáci predviedli rýchlu kontru. Seņs poslal zľava prudkú loptu na zadnú žrď okolo Obermana. Nezastavil ju ani Směřička v sklze s ďalším hráčom Petro-wu (1:1). Strelený gól lotyšský tím nakopol, avšak niekoľko minút sa hralo bez šancí. Na konci 14. minúty Radim Záruba poslal zľava prudkú prihrávku pred bránku a zabudnutý Anton Brunovský pätičkou zblízka prekonal Labutsa (1:2).

Radosť z gólu nemusela trvať dlho, Matjušenko sa ocitol sám pred Obermanom, trafil do hrude slovenského gólmana. Do kabín mohol ísť Mimel ešte spokojenejši. Záverečné sekundy polčasu priniesli zlú rozohrávku Labutsa a strelu Serbina do brvna. Po zmene strán Rafael Durval oklamal trio protihráčov, prihral pred bránku, lenže pokrytý Záruba nedokázal loptu v šanci nasmerovať na bránku. Avšak, v 23. minúte ostal Rafael Durval voľný na osi ihriska a prudkým zakončením prestrelil Labutsa (1:3).

Lučenec sa ale so svojim vedením začal ako keby zahrávať. Petro-w mal veľa šancí v krátkom slede. Tréner Marián Berky s týmto úsekom hry nemohol byť spokojný, Richard Oberman držal svoj celok nad vodou niekoľkými výbornými zákrokmi. Keď už to ale vyzeralo, že Mimel je opäť v stretnutí a mal aj on niekoľko útočných výpadov, tak peknú individuálnu akciu predviedol Miks Babris a prudkým pokusom po palubovke k žrdi prekonal Obermana (2:3). Odpovedať chcel Radim Záruba, ľavačkou z dobrej pozície mieril tesne vedľa troch žrdí. Ešte lepšiu možnosť mal Směřička, spred pokutového územia zakončil pod brvno, Labuts vytiahol pre svoj tím dôležitý reflexívny zákrok.

Tri minúty a osemnásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času po dobrom brejku mieril Seņs našťastie do bočnej siete a tréner Berky reagoval oddychovým časom, nakoľko tlak domácich začínal znova nebezpečne narastať. Ten pomohol, keďže Serbin mal dve dobré šance, zaskvel sa Labuts a oddychovým časom reagoval aj kouč Petrow-a, Savintsev. Po ňom išiel lotyšský tím necelé tri minúty pred koncom do powerplay. Lučenec bránil dlho veľmi dobre, navyše dvakrát ohrozil bránku súpera, no neuspel a po zaváhaní Grciča obrovskú šancu nevyužil Shamli, spred svätyne Mimelu mieril mimo. Dramatické boli posledné sekundy. Sebiskveradze ešte zakončil do rúk Obermana, lenže po následnom rohovom kope ostal voľný Seņs a prestrelil všetko pred sebou, čím poslal šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času duel do predĺženia (3:3).

Aj to začali domáci nesmierne aktívne. Veľmi málo chýbalo, aby strelili štvrtý gól. Oberman už ležal na palubovke, keď zasiahol proti strele Sebiskveradzeho smerujúcej do prázdnej bránky. Postupne Mimel hru vyrovnal, Brunovský v dobrej pozícii mieril nad, podobne i Čeřovský. Prvá polovica predĺženia nepriniesla rozhodnutie a druhá bola oveľa opatrnejšia. Príležitosti dlho neboli na žiadnej strane, až dve minúty pred koncom vystrelil voľný Shamli tesne nad brvno bránky Lučenca. Nedáš-dostaneš sa potvrdilo naplno. Rafael Durval spomedzi troch hráčov súpera prihral pred bránku a voľný Peter Serbin minútu a pol pred koncom poslal Mimel do vedenia (4:3). 

Petro-w okamžite siahol k hre bez brankára a zatlačil zverencov trénera Berkyho. Tí však perfektne bránili, podržal ich Oberman a v závere už neinkasovali, takže postúpili cez nepríjemného súpera do ďalšieho kola. Okamžite po stretnutí prepukla obrovská radosť.

Žreb fázy s 32 najlepšími tímami je na programe 9. decembra. V hre už bude aj víťaz posledného ročníka Ligy majstrov, FC Barcelona a majstri ôsmich najlepších líg. Stretnutia dvojíc medzi 32 najlepšími tímami sú na programe od 12. do 17. januára 2021.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: