Správy

VIDEO: Kozák na zraze privítal jedenásť hráčov, Muchu zrejme nahradí Kuciak

Viktoria Joríkova|31. aug 2014 o 00:00

SENEC (TASR/SFZ) - Z tlačovej konferencie trénera Jána Kozáka na zraze reprezentácie

SENEC (TASR/SFZ) - Z tlačovej konferencie trénera Jána Kozáka na zraze reprezentácie

Na nedeľňajšom zraze slovenskej futbalovej reprezentácie v Senci privítal tréner Ján Kozák menej ako polovicu nominovaných hráčov, ktorí odohrajú dva nadchádzajúce súboje národného tímu. Slovákov najprv v príprave čaká 4. septembra v Žiline Malta, v rýchlom slede potom 8. septembra už ostrý štart kvalifikácie EURO 2016 v Kyjeve proti Ukrajine.

Do Senca prišlo na zraz 11 hráčov, ďalší sa pripoja ešte v nedeľu večer, respektíve v pondelok. Až v utorok sa k tímu pripojí nová posila Dinama Moskva Tomáš Hubočan. "Momentálne tu máme jedenásť hráčov, ďalší ako Gyömbér a tí, ktorí dnes hrajú ešte ligové zápasy, prídu večer. A zajtra prídu ďalší ako Kucka, Hamšík, Ďurica. Až v utorok príde Hubočan, ktorý prestúpil do Dinama Moskva," informoval reprezentačný tréner Ján Kozák na tlačovej konferencii.

Zo zdravotných dôvodov, resp. pre trest nebude Slovákom k dispozícii kapitán a stopér FC Liverpool Martin Škrtel, ktorý si musí "odsedieť" trest z uplynulej kvalifikácie. Zdravotný problém vyradil aj brankára Jána Muchu. "Máme problém s Muchom, pre zranený sval nebude môcť hrať. Čakáme, ako dopadne v Legii Kuciak, a ak bude zdravotne v poriadku, donominujeme ho," dodal Kozák, ktorý vníma súboj s Maltou ako generálku na vrchol s Ukrajinou: "Zápas s Maltou je najmä prípravou na Ukrajinu. Chceli sme hrať aj s takým súperom. Chceme ho zvládnuť a dosiahnuť dobrý výsledok. Ale vrchol je zápas s Ukrajinou. Budeme to ladiť tak, aby práve v ňom boli hráči čo najlepšie pripravení."

V nominácii sú štyria futbalisti z najvyššej domácej súťaže Fortuna ligy vrátane dvojice z majstrovského Slovana Erik Čikoš, Róbert Vittek, ktorých dopĺňa žilinské duo Jozef Piaček a Viktor Pečovský.

Slovenský kormidelník sa na štart zápolení o účasť na EURO teší: "Boli sme spolu rok. Vykryštalizovali sa nám hráči, ktorí v reprezentácii odovzdávali poctivé výkony. Osobne sa teším na novú kvalifikáciu. Futbal je o súťažení, emóciách a adrenalíne, a to prinášajú len kvalifikačné zápasy."

Slováci štartujú kvalifikáciu o postup na kontinentálny šampionát v pondelok 8. septembra o 20.45 h na Ukrajine. Dejiskom duelu bude aj napriek nepriaznivej politickej situácii Kyjev. Kozák citlivo vníma udalosti na Ukrajine: "Som z toho smutný. Ale som presvedčený, že UEFA pozorne situáciu vníma a že to má pod kontrolou. V Kyjeve by malo byť všetko v poriadku."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: