VIDEO: 21-ka sa zišla v Myjave, tréner Hapal myslí v dueloch s Nórskom a Ukrajinou na víťazstvá

Emília Gerzaničová|22. mar 2015 o 01:00

MYJAVA (SFZ) - Zverenci trénera Pavla Hapala sa zišli na zraze pred zápasmi SR "21" s Nórskom a Ukrajinou. Zraneného Marcina nahradil Pavol Šafranko

MYJAVA (SFZ) - Zverenci trénera Pavla Hapala sa zišli na zraze pred zápasmi SR "21" s Nórskom a Ukrajinou. Zraneného Marcina nahradil Pavol Šafranko

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa premiérovo zišla dnes na poludnie v Myjave. Novotvoriaci sa tím trénera Hapala privítal na zraze v hoteli najskôr generálny sekretár Slovenského futbalového zväzu Jozef Kliment, po ňom si vzal slovo nový kormidelník SR "21" Pavel Hapal. "Stretávame sa na prvom zraze, chceli sme preto nominovať čo najväčší počet hráčov. Samozrejme, prihliadali sme na ich zápasovú prax v kluboch. Nielen my budeme spoznávať hráčov, ale aj oni nás. Možno budeme meniť niektoré veci, ktoré boli zaužívané v minulosti, mám na mysli herný štýl alebo realizáciu štandardných situácií. Z tohto pohľadu bude dôležité, aby si hráči zvykli na nové prostredie," povedal zástupcom médií na dnešnom zraze tréner Pavel Hapal.

Z pôvodne nominovaných hráčov prišlo k jednej vynútenej zmene, útočníka Matúša Marcina nahradil stredopoliar prešovského Tatrana Pavol Šafranko. O dvanástej hodine sa hlásilo trénerovi 14 hráčov, dvojica Ľubomír Šatka a Martin Valjent pricestovala z viedenského letiska s avizovaným dvojhodinovým meškaním. 

Pre zápasové povinnosti pricestujú v priebehu dnešného večera zvyšní hráči Hapalovho tímu. Kvarteto hráčov MŠK Žilina Milana Škriniara, Martina Králika, Petra Ľupča a Jaroslava Mihalíka čaká dnes dohrávka Fortuna ligy v Ružomberku, Albert Rusnák a Tomáš Brigant odohrajú stretnutia v holandskej a českej lige. S napätím bude večer realizačný tím očakávať príchod kanoniera Adama Zreľáka, ktorý pre zranenie absentoval vo včerajšom dueli Slovana s Podbrezovou a dnes popoludní absolvoval vyšetrenia. 

Zverencov trénera Hapala čakajú v najbližších dňoch dve stretnutia, proti Nórsku a Ukrajine. Prvý z nich je semifinálovým zápasom dlhodobého turnaja Challenge Trophy. "Oba zápasy vnímam ako majstrovské, nerád by som ich rozlišoval. V oboch dueloch budeme hrať na víťazstvo a verím, že toto odhodlanie prenesieme aj na hráčov. Videli sme na videu zápasy Nórov, sú silní v kombinácii, dostatočne tvrdí a pricestujú so staršími hráčmi v porovnaní s našimi futbalistami. Pre nás to bude kvalitná príprava, zápas so súperom ktorý nás preverí," povedal smerom k zápasom tréner Hapal.

V kádri figuruje sedem futbalistov so skúsenosťami z minulej kvalifikácie. Realizačný tím a kouč Pavel Hapal veria, že budú oporami novotvoriaceho sa tímu. "Tí, ktorí v mužstve už niečo odohrali, by mali byť kostrou mužstva, na druhej strane, bude veľa záležať od ich aktuálnej výkonnosti. Výkony v minulej kvalifikácii dokazujú, že kvalitu rozhodne majú, už len aby výkony zopakovali aj v nasledujúcej kvalifikácii."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: