Správy

U21 – Sokolíci odštartovali prípravu na Chorvátov a Čechov

Branislav Sarňák|12. nov 2023 o 19:00

ŠAMORÍN (SFZ) – V nedeľu popoludní odštartovali reprezentanti do 21 rokov tréningom novembrový asociačný termín. Tréner Jaroslav Kentoš mal na úvod k dispozícii 14 hráčov. Sokolíci si 16. novembra o 17.00 h zmerajú sily v Nitre s Chorvátskom a 20. novembra sa predstavia v Hradci Králové, kde budú od 18.00 h čeliť českým rovesníkom.

Kedy bude mať tréner Kentoš po kope kompletný káder prezradil vo videu.

Zdravotný stav je otázny je len pri jednom hráčovi. Futbalista AS Trenčín Artur Gajdoš striedal nútene v piatkovom zápase proti MŠK Žilina v 32. minúte.

Sokolíci si zmerajú sily s Chorvátmi a s Čechmi. Chorvátov privítajú v Nitre a s českými rovesníkmi budú hrať na novom štadióne v Hradci Králové.

Belko: Tešíme sa na ďalší domáci medzinárodný duel proti kvalitnému súperovi

V predošlých dvoch stretnutiach proti Dánsku a Poľsku mal na rukáve kapitánsku pásku. Aký je to pre Ľubomíra Belka pocit viesť spoluhráčov v medzinárodnej konfrontácii?

Ako vníma v globále najbližších našich súperov – Chorvátov a Česko? „Sú to kvalitní súperi, ktorí nás preveria v defenzíve a aj v ofenzíve. Budeme sa chcieť prezentovať našou hrou, aby sme to, na čom pracujeme v tréningovom procese, preniesli do zápasov. Tréneri nám počas mítingov dajú všetky dôležité info, ale nečaká nás nič ľahké," načrtol Belko.

Reprezentácia sa do Nitry vracia po viac ako dvoch rokoch. „Tešíme sa na ďalší domáci medzinárodný duel a navyše budeme čeliť kvalitnému súperovi. Verím, že nás príde povzbudiť veľa ľudí a navnadíme ich na večerný zápas áčka," vyhlásil Belko a vo videu prezradil, akú kvalitu očakáva od Chorvátska.

V septembri proti Česku do boja nezasiahol. Ako navnímal tohto súpera?

Belko s klubovými spoluhráčmi naposledy vyšiel naprázdno v ligovom zápase ešte v septembri, odvtedy šošoni bodovali šesťkrát za sebou a ich priemer je jeden inkasovaný gól na stretnutie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: