Správy

U21 – Asistent trénera Goljan pred zápasom s Českom: Chceme byť aktívni

(Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)
Branislav Sarňák|6. sep 2023 o 14:30
Asistent trénera Tibor Goljan (v červenom) počas tréningu reprezentácie do 21 rokov.
Asistent trénera Tibor Goljan (v červenom) počas tréningu reprezentácie do 21 rokov. (Zdroj: SFZ, Autor: Roman Ferstl)

ŠAMORÍN – Smer Česká republika naberie v stredu popoludní slovenská reprezentácia do 21 rokov, kde ju čaká prvý prípravný zápas septembrového asociačného termínu proti rovesníkom z Čiech (o 18.00 h v Uherskom Hradišti).

V tíme Jaroslava Kentoša nastala počas zrazu jedna zmena – Dominika Veselovského nahradil Máté Szolgai. „Domino prišiel na zraz a povedal nám, že má zdravotné problémy. Vyhodnotili sme to tak, že donominujeme nového hráča, ktorým bol Máté Szolgai. Ostatní hráči sú zdravotne v poriadku,“ priblížil asistent trénera Tibor Goljan.

Akým herným štýlom sa chce tím do 21 rokov prezentovať na ihrisku? „Chceme nadviazať na dobré veci, ktoré sme predviedli v júni v zápase proti Rakúsku, v ktorom sme hrali lepšie ako proti Maďarsku. Podali sme lepší bežecký výkon a hrali viac do kolma. Jednoducho boli tam dobré veci, ktoré budeme vyžadovať aj naďalej, aby sme sa zlepšovali. (viac vo videu)“

V kádri je oproti marcovému a júnovému zrazu viacero zmien. „K dispozícii máme desať nových hráčov. Už prvé tréningy ukázali, že hráči majú kvalitu, z čoho sa tešíme. Dôležité však budú samotné stretnutia,“ ozrejmil asistent kouča.

Sokolíci ešte pred odchodom do Čiech absolvovali v Šamoríne predzápasový tréning. „Verím, že do začiatku zápasu dotiahneme všetky detaily a ukážeme našu kvalitu. Chceme vyhrať!“ vyhlásil Goljan a doplnil, aká cesta vedie k úspechu: „Chceme byť aktívni. (viac vo videu)“

Surovčík: Budeme musieť podať kvalitný výkon

V kádri reprezentácii do 21 rokov je opäť brankár Jakub Surovčík, ktorý na klubovej úrovni pôsobí v Sparte Praha. V tíme Česka má viacero spoluhráčov - Martina Vitíka, Patrika Vydru, Daniela Kaštáneka či Václava Sejka. V menoslove trénera Suchoparka boli aj Kryštof Daněk a Adam Karabec, lenže tí mali zdravotné problémy a podľa webu www.fotbal.cz pravdepodobne do duelu so Slovákmi nezasiahnu. „S chalanmi sme sa ľahko podpichovali. Myslím si, že ak by sme prehrali, tak mi to dajú to dajú pekne pocítiť. Ak by sme vyhrali, tak by som si do nich jemne podpichol ja, ale sú v prevahe, takže by som nemohol veľmi vyskakovať (smiech).“ Cieľ mužstva prezradil gólman vo videu.

Aký herný prejav očakáva Surovčík od štvrtkového súpera? „Je to ich prvý zraz v tomto zložení, takže ťažko povedať, čo presne na ihrisku od nich očakávať. Viem, že hráči majú veľkú kvalitu, bude to náročné stretnutie. Budú sa prezentovať komplexným štýlom, budú hrať na postupné útoky a aj na rýchle brejky. My budeme musieť podať kvalitný výkon, aby sme mohli myslieť na víťazstvo.“ Vo videu brankár prezradil, čo nesmie chýbať našej hre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: