Správy

U17 – Sokolíci už v dejisku ME, let na Cyprus prebehol bez problémov

Reprezentácia do 17 rokov počas transportu zo Slovenska na Cyprus na ME do 17 rokov 2024 (19.5.2024)
Reprezentácia do 17 rokov počas transportu zo Slovenska na Cyprus na ME do 17 rokov 2024 (19.5.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)
Jakub Homoľa|20. máj 2024 o 07:09
Reprezentácia do 17 rokov počas transportu zo Slovenska na Cyprus na ME do 17 rokov 2024 (19.5.2024)
Reprezentácia do 17 rokov počas transportu zo Slovenska na Cyprus na ME do 17 rokov 2024 (19.5.2024) (Zdroj: SFZ, Autor: Jakub Homoľa)

PROTARAS (SFZ) – Po štyroch dňoch kempu v Dunajskej Strede je reprezentácia do sedemnásť rokov v týchto chvíľach už na Cypre. Do dejiska európskeho šampionátu sedemnásťročných sa presunuli sokolíci v nedeľu, úvodný zápas čaká zverencov Branislava Fodreka už v utorok (17.00 SELČ proti Švédsku).

„Na Cyprus sme leteli priamou linkou z Viedne do Larnaky. Z Larnaky sme sa následne autobusom presúvali do mesta Protaras, kde sme ubytovaní na hoteli spolu s ďalšími našimi súpermi zo skupiny C,“ priblížil proces transportu zo Slovenska na Cyprus technický vedúci výberu reprezentačného výberu do 17 rokov Vladimír Dančík. 

Technického vedúceho teší, že pri zhruba trojhodinovom lete sa nevyskytli žiadne problémy s batožinou, čo býva niekedy strašiakom pri leteckých presunoch družstva. „Let prebehol bez akýchkoľvek komplikácii. Samotní hráči boli taktiež nápomocní pri presúvaní batožiny na letisku. Všetko teda bolo v poriadku.“

Reprezentačný výber do 17 rokov je ubytovaný na samom juhovýchode Cypru. Z Protarasu bude dochádzať na tréningy do zhruba 13 kilometrov vzdialenej Ayia Napy. „Ubytovaní sme v hotelovom rezorte v tesnej blízkosti mora. Podmienky tu máme zabezpečené na vysokej úrovni. Rovnako tomu bolo aj počas úvodnej fázy prípravy v Dunajskej Strede, kde nám Slovenský futbalový zväz v spolupráci s miestnym klubom DAC 1904 Dunajská Streda zabezpečili výborné podmienky na prípravu,“ hovorí Vladimír Dančík.

To, že sa majstrovstvá Európy nezadržateľne blížia je zrejmé aj z radu aktivít, ktoré tím či jednotliví členovia realizačného tímu musia absolvovať. „Hneď po príchode na Cyprus sme absolvovali oficiálny fototermín pre UEFU. V pondelok sú na programe oficiálne mítingy. Mňa čaká míting pre vedúcich družstiev, kde si okrem iného so súpermi potvrdíme aj farby dresov, v ktorých budeme hrať. Hlavného trénera pre zmenu čakajú oficiálne mediálne aktivity. Po absolvovaní týchto termínov by to už však z hľadiska týchto mimofutbalových povinností malo byť v priebehu majstrovstiev o niečo voľnejšie,“ dodal na záver Dančík.



Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: