SFZ v rámci projektu Daj COVID-u gól vyzýva kluby a fanúšikov – natočte videá a poďte do toho s nami!

Peter Zeman|20. apr 2020 o 10:50

BRATISLAVA (SFZ) – Po tom, čo sa do projektu Daj COVID-u gól zapojili videoukážkami zástupcovia SFZ a reprezentanti, prichádza v rámci druhej fázy projektu priestor pre videá všetkých slovenských klubov a fanúšikov. Natočte svoje videá, pošlite nám ich a podeľte sa s nami o vaše zážitky, tréningy a vydarené kúsky. Podporte myšlienku projektu baviť sa futbalom aj v tomto náročnom období a inšpirujte k pohybu a radosti z futbalu aj ostatných.

Videá, ktoré vám pripravili Samo Slovák, Martin Hasprún, Vlado Lupták a samozrejme naši reprezentanti spolu s deťmi dokázali, že futbal nemá limity a môžeme sa ním baviť vždy a všade. Na ulici, doma v izbe, alebo vonku na dvore, či v záhrade. Veríme, že vám boli dostatočnou inšpiráciou, motiváciou zmeniť každodenný stereotyp a nájsť spôsob ako sa hýbať, trénovať alebo sa len zabávať s loptou. „Predzápas“ je za nami, prichádza čas odštartovať druhú fázu projektu Daj COVID-u gól. Boli by sme radi, keby ste sa teraz v hlavnej úlohe predstavili aj vy sami, fanúšikovia futbalu.

Druhú fázu tohto projektu sme rozdelili do dvoch kategórií. V tej prvej by sme chceli vyzvať a dať priestor všetkým slovenským klubom. Nehovoríme len o kluboch so štatútom Akadémie, alebo ÚTM, šancu publikovať video majú bez rozdielu všetky slovenské kluby, ktoré prejavia záujem. Videá budeme publikovať bez úprav, v pôvodnom stave, tak ako ich natočia zástupcovia klubov. Chceli by sme dať možnosť klubom byť cez náš portál v kontakte so svojimi hráčmi, trénermi a zároveň možnosť prezentovať filozofiu klubu v celoslovenskom merítku. Každé video prejde kontrolou obsahu, jeho odoslaním nám klub zároveň udeľuje právo na jeho uverejnenie na webovom portáli SFZ, v novovytvorenej kategórii s názvom „Daj COVID-u gól v klube,“ vysvetľuje podrobnosti technický riaditeľ SFZ Štefan Tarkovič.

Druhú kategóriu budú tvoriť videá v sekcii „Daj COVID-u gól ako fanúšik“. „Toto je parketa pre všetkých futbalistov, futbalistky, alebo pre kohokoľvek, kto by sa chcel podeliť s ostatnými o svoje video. Aj tu platia rovnaké pravidlá ako v predošlom prípade. Tí, ktorí sa podelia o svoje videá, nájdu ho uverejnené medzi ostatnými videopríspevkami fanúšikov a podporia tak našu ideu zapojiť do projektu čo najvyšší počet futbalových nadšencov na celom Slovensku,“ dodal Štefan Tarkovič.

Ako by mali videá z dielne klubov a fanúšikov vyzerať? Odpoveď nám poskytol riaditeľ oddelenia IT SFZ Ján Letko: „Chceme to verejnosti uľahčiť najviac ako sa dá a tak nestanovujeme pre ich videá žiadne technické špecifikácie. Posielajte videá v čo najkvalitnejšom rozlíšení, obsah je jasný – akákoľvek vaša aktivita, tréning, žonglovanie, finta, hra s priateľmi doma, na dvore či na ulici. Osobne oceňujem najmä kreatívne nápady ako, a s čím všetkým, sa dá trénovať.“

VIDEÁ:

Odporúčaná dĺžka: 60 sekúnd
Videá nám zasielajte cez:  https://dajcovidugol.futbalsfz.sk
Požadovaný obsah: Futbalová aktivita v rámci projektu Daj COVID-u gól
Videá budú publikované: na webe SFZ v novovytvorených sekciách určených pre projekt Daj COVID-u gól a na platforme Futbalnet TV.

Výzva smerom ku klubom a fanúšikom nadväzuje na úspešnú prvú fázu projektu. „Podľa ohlasov verejnosti na videá z dielne zástupcov SFZ hodnotím túto etapu ako úspešnú. Martin Hasprún, Samo Slovák, Vlado Lupták, ale aj naši reprezentanti nám dovolili nahliadnuť do ich súkromia a vložili do videí nielen podnety, ako sa v tomto náročnom období baviť športom a futbalom, ale aj dávku pozitívnej energie. Patrí im za to moja vďaka a uznanie,“ pochválil Štefan Tarkovič partiu zástupcov technického úseku, a úseku mládeže a koncepcie rozvoja futbalu SFZ.

Čo by odkázal fanúšikom? „Aby zobrali loptu, nastavili svoje mobily (ideálne na šírku) a kamery do režimu „REC“ a aby sa formou videí s nami všetkými podelili o radosť z futbalu. Jednému sa podarí zažonglovať s toaletným papierom, druhému pekný slalom medzi obývačkou a kuchyňou, hráči klubov sa môžu podeliť o tréningovú úlohu v domácom prostredí. Nejde o preteky, nejde o výkony. Myslime pozitívne, buďme aktívni a buďme všetci svojim prístupom motiváciou pre deti, rodiny a blízkych. Ak by som to mal zhrnúť do jasnej výzvy – naša misia svoje poslanie splnila, teraz posielame pomyselný „challenge“ všetkým klubom a fanúšikom. Ste na rade. Vezmite loptu, natočte svoje videá a dajte aj vy COVID-u gól,“ dodal na záver technický riaditeľ SFZ Štefan Tarkovič.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: