Správy

Pred Futbalistom roka 2016: tréner aj hráči sa zhodujú na Hamšíkovi

Juraj Čurný|21. mar 2017 o 01:00

BRATISLAVA (SFZ) - Slovenský reprezentačný tím absolvoval v utorok dve tréningové jednotky, hráči si plnili aj marketingové povinnosti

Slovenský reprezentačný tím absolvoval v utorok dve tréningové jednotky, niektorí hráči si plnili aj marketingové povinnosti voči platinovým partnerom SFZ. Včera večer sa k výprave pripojil podľa plánu Marek Hamšík, naopak Stanislav Lobotka definitívne ostáva v Dánsku. Toto rozhodnutie bolo prijaté po konzultáciách klubových a reprezentačných lekárov keď už boli známe aj výsledky vyšetrení na magnetickej rezonancii.

Jednou z najopakovanejších otázok v rámci pondelkového mediálneho termínu boli tipy, ktor získa cenu v ankete Futbalista roka 2016, na vyhlásenie výsledkov ktorej sa vyberie kompletný reprezentaný tím v utorok podvečer. Tréner Kozák a aj ostatní oslovení hráči sa vzácne zhodli na jednom mene.

Peter Pekarík: "Som rád, že som sa ocitol medzi desiatimi najlepšími na Slovensku. Je to veľký úspech. A ako skončím? S každým umiestnením budem veľmi spokojný. Ide o príjemné spestrenie, nejde o stresovú akciu, určite si to vyhlásenie užijeme," vyjadril sa bývalý hráč Žiliny, Dubnice, nemeckého Wolfsburgu i tureckého Kayserisporu, ktorý prezradil aj svoj tip na víťaza: "Marek Hamšík, pretože si to zaslúži svojimi výkonmi nielen v klube, ale aj v reprezentácii. Tipujem jeho." 

Ján Ďurica: "Nerád hodnotím samého seba, to nechám na iných. Podľa mňa bude Marek Hamšík asi najlepší, mal vynikajúcu sezónu a patril medzi našich najlepších hráčov."

Milan Škriniar: "Nastupujem pravidelne, mužstvu sa darí, zažil som aj úspechy s reprezentáciou a verím, že tak bude pokračovať aj rok 2017. Uvidíme, ako to celé dopadne. Všetci sa na anketu tešíme, pôjdeme tam s chalanmi vyfešákovaní v oblekoch. Najlepšiu sezónu z nás určite mal Marek Hamšík, čo dokazuje v každom zápase v reprezentácii či Neapole.“

Ján Kozák: ”Priznávam, že myšlienkami som skôr inde, nie pri tejto ankete. Slovensko má za sebou jeden z najúspešnejších rokov, tak treba k ankete pristupovať. Považujem za správne, že nehlasujem, beriem všetkých týchto hráčov za svojich. Myslím si, že vyhrá Marek Hamšík.”

Priamy prenos z vyhlásenia výsledkov ankety odvysiela dnes v priamom prenose TV Joj Plus. Okrem ocenenia prvej trojky futbalistov si svoje ceny prevezmú aj víťazi kategórií Najlepšia futbalistka, Najlepší tréner, Najlepší hráč do 21 rokov (Cena Petra Dubovského) a Cena fanúšika. Taktiež do Siene slávy slovenského futbalu budú uvedení ďalší piati laureáti. Program už tradične moderuje Marcel Merčiak a vystúpia v ňom Tublatanka, spevák skupiny Desmod Kuly, rapper Kali a Kandráčovci.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: