MONACObet liga

MONACObet liga: Humenné zatiaľ vonku so zhodnými prehrami, bude na Považí znovu gólová divočina?

Erik Streňo patrí s 3 gólmi medzi najlepších strelcov súťaže, no so spoluhráčmi stále čaká na prvé víťazstvo Humenného.
Erik Streňo patrí s 3 gólmi medzi najlepších strelcov súťaže, no so spoluhráčmi stále čaká na prvé víťazstvo Humenného. (Autor: facebook.com / FK Humenné)
12. sep 2024 o 22:43
Erik Streňo patrí s 3 gólmi medzi najlepších strelcov súťaže, no so spoluhráčmi stále čaká na prvé víťazstvo Humenného.
Erik Streňo patrí s 3 gólmi medzi najlepších strelcov súťaže, no so spoluhráčmi stále čaká na prvé víťazstvo Humenného. (Autor: facebook.com / FK Humenné)

BRATISLAVA (SFZ) -  Po reprezentačnej prestávke pokračuje MONACObet liga stretnutiami 7. kola. Počas pauzy boli na programe dve dohrávky. Púchov remizoval s Považskou Bystricou 1:1 a Petržalka zdolala Humenné 2:1. Tabuľka ešte nie je úplná, tretia dohrávka Humenné - Prešov je na programe 12. októbra.

V považskom derby sa o výsledku rozhodlo prakticky v úvodnej dvadsaťminútovke. A do streleckej listiny sa zapísali mladíci. Najprv sa v 10. minúte presadil hosťujúci 19-ročný Ľuboš Praženka a v 21. min. vyrovnal 20-ročný Tobias Čongrády. Po zmene strán strelci na oboch stranách mierili len do konštrukcie brány, takže pekná návšteva (1125 divákov) už ďalší gól nevidela. 

Humenčania v Bratislave začali dobre, hrali aktívne, no v 13. min. im nabúral plány vlastný gól Mihaila Cmiljanoviča. Znie to neuveriteľne, ale v piatich zápasoch si Humenčania strelili už tri vlastné góly. Dva idú na vrub práve Cmiljanoviča. Po hodine hry síce Erik Streňo z jedenástky vyrovnal, ale v 83. minúte sa z bieleho bodu na opačnej strane nemýlil ani Péter Nagy, keď práve Cmiljanič nepochopiteľne fauloval domáceho hráča.

Siedme kolo odštartujú v Zlatých Moravciach. ViOn si pred prestávkou zaknihoval na Liptove prvú prehru v súťaži a proti žilinským mladíkom sa bude chcieť vrátiť na víťaznú vlnu. Žilinská rezerva neskórovala v posledných dvoch zápasoch. ViOn si bude dávať pozor hlavne na štandardky. Inkasoval po nich v oboch zápasoch. Kým proti Považskej Bystrici (3:1) inkasovaný gól až tak nemrzel, v Liptovskom Mikuláši (0:1) už zabolel.

Všetkých päť sobotňajších zápasov MONACObet ligy má výkop v rovnaký čas o 16. hodine. Zdá sa, že nováčik zo Zvolena sa už okukal a po prvom bode z ihriska súpera (na trávniku Žiliny B 0:0) bude chcieť na domácom štadióne zaknihovať tretie víťazstvo v rade. Tretie Pohronie bude náročnejším orieškom, lebo na začiatku ročníka má dobrú formu. Zatiaľ nebodovalo iba raz. Kvalitnú fazónu potvrdilo i počas prestávky, keď v prípravnom zápase porazilo na domácom štadióne ligový Trenčín 3:2 po góloch Masleja, Kujabiho a Lovynjuka, ktorý v 90. min. premenil jedenástku.

V minulom ročníku mali vzájomné zápasy Púchova a Šamorína najdivokejšie priebehy zo všetkých stretnutí MONACObet ligy. Najprv Púchov vyhral pri Dunaji 5:2, keď toto skóre svietilo už po 60. minútach hry, a v odvete vyhral Šamorín pri Váhu dokonca 6:1! Pritom už v 56. min. bolo 0:6, za domácich korigoval Letenay v 90. minúte. Uvidíme, aké prekvapenie majú tentorat oba tímy pre svojich fanúšikov. Šamorínčania sa predstavia tretíkrát v rade na ihrsku súpera. Na Slovane B vyhrali 2:0, v Malženiciach prehrali 1:2.

V Starej Ľubovni sa uskutoční súboj posledných dvoch mužstiev tabuľky. Domáci nováčik po prekvapujúcom víťazstve nad Prešovom (2:1) siahal na bod aj na ihrisku Slovana B, no v štvrtej minúte nadstaveného času inkasoval gól z jedenástky a nakoniec prehral 1:2. Práve toto skóre pomaličky začína liezť na nervy Humenčanom. Vonku sa totiž predstavili trikrát a zakaždým prehrali 1:2 - v Malženiciach, vo Zvolene i na Petržalke. Celok spod Vihorlatu je jediným tímom v súťaži, ktorý ešte nevyhral. Pravda, k dobru má ešte dohrávku s Prešovom.

Šarišania nevyhrali už tri zápasy v rade. Z deviatich možných bodov získali len dva a tieto straty sú dosť citeľné pre jedného z ašpirantov na čelné pozície. Nečudo, že Prešovčania sú aktuálne až na 7. mieste. V tábore Tatrana navyše v minulých dňoch vyčíňalo ochorenie COVID-19. Uvidíme, či bude mať ešte nejaké dozvuky. Predchádzajúce dva domáce zápasy s Považskom Bystricou zvládol Tatran víťazne - 4:1 a 1:0. Plný bodový zisk by chcel i do tretice.

Petržalčania si v týždni zlepšili náladu vydretým víťazstvom nad Humenným. Razom poskočili na 8. miesto a na vedúci Liptovský Mikuláš majú 5-bodovú stratu. Cítia šancu, že v šlágri kola sa môžu ešte viac priblížiť k svojmu súperovi. V minulom ročníku s ním vyhrali oba vzájomné zápasy (doma 2:1, vonku 4:2). Lenže v tomto ročníku je to iný Mikuláš a o Petržalke to platí rovnako. Liptáci sa pred prestávkou zdravo nabudili víťazstvom nad Zlatými Moravcami a pohodu v šatni vylepšil i výsledok ankety o Gól mesiaca. Prvým laureátom v tomto ročníka sa stal Ľuboslav Laura.

V nedeľu je na programe duel v Malženiciach, kde privítajú Slovan B. Malženice sa predstavia doma už po šiestykrát a zatiaľ majú vyrovnanú bilanciu (2-1-2). Naopak, rezervu Slovana čaká už piate vystúpenie na ihriskách súperov. Pred rokom vo vzájomnom zápase góly nepadli, v bratislavskej odvete sa tešil Slovan po výhre 3:2.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: