MONACObet liga

MONACObet liga – Gólová prestrelka vo Zvolene, lídrom FC ViOn

S loptou skúsený humenský hráč Jan Dzurík, vľavo Marko Totka z Redfox FC. V Starej Ľubovni sa body delili.
S loptou skúsený humenský hráč Jan Dzurík, vľavo Marko Totka z Redfox FC. V Starej Ľubovni sa body delili. (Autor: FK Humenné)
16. sep 2024 o 10:18
S loptou skúsený humenský hráč Jan Dzurík, vľavo Marko Totka z Redfox FC. V Starej Ľubovni sa body delili.
S loptou skúsený humenský hráč Jan Dzurík, vľavo Marko Totka z Redfox FC. V Starej Ľubovni sa body delili. (Autor: FK Humenné)

BRATISLAVA (SFZ) – Program 7. kola MONACObet ligy nebol úplný. Žiaľ, kvôli počasiu, ktoré trápi strednú Európu, sa museli preložiť na sobotu plánované zápasy FC Petržalka – MFK Tatran Liptovský Mikuláš a MŠK Púchov – ŠTK Šamorín ako i nedeľňajší duel OFK Dynamo Malženice – ŠK Slovan Bratislava B. 

Prvým zápasom 7. kola MONACObet ligy bol piatkový duel medzi FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble a MŠK Žilina B. Domáci potvrdili, že sú vážny adept na postup a mladých Žilinčanov vyškolili po výsledku 4:0. O štyri góly sa postarali dvaja strelci. Najprv skóre zápasu otvoril strelou zblízka

Marek Kuzma, potom pridal druhý gól Filip Balaj. Tí istí strelci dali po góle i v druhom polčase a prispeli tak k hladkému víťazstvu FC ViOn. Domáci hrali s chuťou, štyri góly potešili väčšinu zo 406 prítomných divákov a to sa po strelách ich mužstva ešte triaslo brvno a žrď. „Všetci sme si užili zápas, videli sme štyri góly v súperovej sieti, vyšlo to parádne. Sme radi, že sa hralo, hoci predpoveď počasia bola dosť zlá. Divákov prišlo menej, určite zohralo rolu počasie, ale tí, ktorí prišli, si určite zápas užili ako my,“ bol po stretnutí v krátkom zhodnotení pre oficiálne konto klubu na sociálnej sieti spokojný Marek Kuzma. Spokojný bol aj tréner FC ViOn Roman Hudec. „Vedeli sme, že nás čaká náročný terén, na ktorom sa bude ťažko hrať. V úvode to vyzeralo miestami, že to viac vyhovuje hosťom, pretože majú mladých, behavých hráčov, ale sme radi, že kvalitou sme si to postrážili a šance sme premenili,“ povedal kormidelník FC ViOn. Jeho mužstvo vystriedali na čele tabuľky Liptovský Mikuláš, ten má však o zápas menej.   

V Starej Ľubovni sa predstavilo Humenné. Zápas skončil bez gólov, hoci obaja súperi mali niekoľko dobrých príležitostí. Brankári Mathew Yakubu (Redfox FC) i humenský Miloslav Bréda si však svoje miesto zastali. Spokojnejší s bodom boli v každom prípade hostia. „Chlapci odviedli slušnú prácu v defenzíve. Pokiaľ ide o ofenzívu, v prvom polčase sme ešte mali nejaké možnosti, v druhom sme toho smerom hore urobili málo. Boli pasáže, keď sme sa dostali pod tlak, ale asi nám dnes bolo súdené, aby sme získali bod,“ povedal pre oficiálne klubové konto na sociálnej sieti tréner FK Humenné Miroslav Jantek

Najbohatšie na góly i na karty (jedenásť žltých a v nadstavenom čase po druhej žltej karte vylúčený asistent trénera Zvolena Ján Kováč) bolo derby medzi Zvolenom a Pohroním. Padlo v ňom šesť gólov, mužstvá sa rozišli po remíze 3:3. Hostia vyhrávali už po desiatich minútach 2:0, keď sa najprv presadil strelou zvnútra šestnástky Adrián Lutka a potom z priameho kopu Jakub Jokel. Domáci kapitán Gabriel Snitka po penalte korigoval na 1:2, Viktor Úradník hlavičkou vyrovnal. Po strele Andrija Havrylenka, ktorá sa odrazila od žrde, poslal hostí do vedenia Adam Horvát. Keď sa už zdalo, že skúsenejší hostia si odnesú zo Zvolena tri body, v nadstavenom čase vyrovnal domáci útočník Matej Starší. „Dnes sme doslova stratili dva body. Tento výsledok ma mrzí viac, ako keby sme prehrali,“ povedal pre klubový web tréner FK Pohronie Matej Čobik Ferčik. 

V Stropkove pred 371 divákmi privítal Prešov súpera z Považskej Bystrice. V prvom polčase gól nepadol, v druhom ho ako prví dali hostia po penalte Dušana Kucharčíka, ktorému síce brankár Adrián Knurovský vystihol smer strely, ale bol na ňu krátky. Nápor Prešova v poslednej desaťminútovke priniesol góly. V 81. minúte vyrovnal Stanislav Olejník, o tri minúty dal druhý gól David Fadairo a o ďalšie štyri Landing Sagna. Ten má na konte už päť gólov a je líder tabuľky strelcov.  


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: